tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Akon Biyografisi-Akon Hayatı-Akon Yaşamı-Akon Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2908

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.12.09, 22:40   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 255
Konular: 229
Puan Grafiği
Rep Puanı:1700
Rep Gücü:0
RD:Akasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 139
35 Mesajına 70 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Akon Biyografisi-Akon Hayatı-Akon Yaşamı-Akon Kimdir?

Akon Biyografisi-Akon Hayatı-Akon Yaşamı-Akon Kimdir?



Birçok platin plak alan 2003 tarihli ilk albümü Trouble ile müzikseverlerin kalbini fetheden Senegalli şarkıcı Akon, ikinci CD'si Konvicted ile kişisel yolculuğundan yeni hikayelerle dönüyor. Trouble, Akon'un kefarete övgüsü ise (müzik kariyeri başlamadan önce oto hırsızlığından hapiste yatmıştı), Konvicted da yeniden doğuşunu ele alıyor. Şimdiki görevi, kurtuluşu olan müzikle kendini yeniden keşfetmek.

Hit single'ı "Locked Up" ona sokak itibarı kazandırdıysa da, sanatçının çok yönlü duyarlılıkları ikinci albümünde açıkça görülüyor. Akon, Konvicted'da biri hariç bütün şarkıları kendisi yazmış ve yapımcılığını üstlenmiş. Albümde Eminem'le (ilk single "Smack That"), Snoop Dogg'la ("I Want to Love You") ve Styles P.ile (ilk hit single'ı "Locked Up"ta yer almıştı) birlikte kaydedilmiş şarkılar yer alıyor. Konvicted, sokak tarzıyla stüdyo özgünlüğünü ve sağduyuyu dengeleyerek 2006'nın en dürüst albümlerinden biri olmayı hak ediyor.

"Smack That" ustaca bir club şarkısının bütün özelliklerini taşıyan ve 8 Mile söz üstadı Eminem'in agresif ritimlerine sahip son derece enerjik bir parça. "Snitch"te Obie Trice'la çalışmasının hemen ardından Em'le tanışan ikili çok çabuk dost oldular. "Eminem'in şarkıda yer almasını istediğimi biliyordum,ama çok fazla sanatçının şarkısında yer almama konusunda oldukça titiz. Arayıp stüdyoya girmeye hazır olduğunu söylediğinde bunun bir lütuf olduğunu biliyordum. İlk uçağa atlayıp Detroit'e gittim." diyor Akon.

Konvicted'da dikkat çeken bir başka şarkı da anti-gangsta "Runnin'". Soul efsanesi Curtis Mayfield'ın klasik Super Fly soundtrack'inin içtenliğini hatırlatan Akon neo-blues, şarkısında"Kanundan kaçmaktan yoruldum" derken oyundan çekiliş mücadelesini anlatıyor. Ne ironiktir ki, bu melodik parça Akon hala hapisteyken yazılmış. "Bu şarkıyı hissedebiliyorsunuz, çünkü gerçek. Her kelimesini içtenlikle yazdım." diyor Akon.

Bu tarzın öncüsü R. Kelly geleneğini sürdüren Akon dertli hikayelerden dans pistine ve ilham verici baladlara başarılı bir biçimde geçiş yapıyor; şarkılar keskin rap sözleriyle dolu,ayrıca Akon sesini çeşitli şekillerde kullanarak geri vokalleri de kendi yapıyor. "Amacım sokak hayatını yüceltmek değil, ama gangsta'lar da insan. Aileleri ve çocukları var, ben de buna biraz ışık tutmaya çalışıyorum. Kimseye yapmaması gerekenleri söyleyemem, ama bir rol modeli olabilirim."

Şarkı sözleri keskin olsa da Akon yapımcılıkta yenilikçi olduğunu da kanıtlıyor. Canlı piyano ve keman zigzagları gibi pop müzik öğelerini katmaktan korkmayan Akon'un hüzünlü baladı "Never Took the Time" çok başarılı. "Beste yaparken müzikal olarak sola yakın olmaya çalışıyorum. Şu anda müzikte farklı stiller elde etmeye çalışmak yapımcılara bağlı." diye açıklıyor Akon.

Atlanta'da kendine ait stüdyosu Koncast Stüdyoları'nda çalışan Akon'un Konvicted'ının baştacı diyebileceğimiz parçası "Africa" adını taşıyor. Anayurduna ithafettiği perküsyon ağırlıklı bu marş niteliğindeki şarkıda Akon'un kölelikten deri rengine çeşitli konulardan bahsettiği sözler çok isabetli. "Africa şarkısıyla amaçladığım şeylerden biri bu kıtanın daha çok fark edilmesi."

Plak şirketi sahibi, şarkıcı, besteci/söz yazarı ve yapımcı Akon, Konvicted'ın muhteşemliğiyle müzikal engelleri yıkarken 21. yüzyılın soul şarkıcısı olarak ne kadarönemli olduğunu da gösteriyor. Konvicted, Akon'un iyi bir şarap gibi yıllandıkça daha iyi olduğunu kanıtlıyor.

( Akon, yakında Michael Jackson, Madonna ve Whitney Houston ile birlikte stüdyoya girecek. Pop dünyasının kralı olarak isimlendirdiği Michael Jackson ile aynı odadaolmaktan bile heyecan duyabileceğini dile getiren sanatçı, "Jackson ile birlikte dünyayı sallayacağız." dedi.

Not: İnternetten alıntıdır.

Konu Akasya tarafından (14.12.09 Saat 22:45 ) değiştirilmiştir..
Akasya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Akasya Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
akon, akon biyografi, akon biyografisi, akon hakkında, akon hakkında bilgi, akon hayatı, akon kim, akon kimdir, akon özgeçmişi, akon yaşamı, biyografisiakon, hayatiakon, kimdir, yasamiakon

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Goo Hye Sun Biyografisi - Goo Hye Sun Kimdir - Goo Hye Sun Hayatı -Goo Hye Sun Yaşamı İpek Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 2 04.12.19 10:42
Mat Biyografisi-Mat Hayatı-Mat Yaşamı-Mat Kimdir? Grup Mat Biyografisi-GrupMat Kimdir Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 1 12.07.19 09:11
Li Na Biyografisi - Li Na Kimdir - Li Na Hayatı - Li Na Yaşamı - Tenisçi Li Na Kimdir Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 30.12.17 22:28
Akon Resimleri Akon Fotografları Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 21.06.09 18:00
Milano ve Akon'dan Drop Şarkısı... 30sn mp3 Cigde Eğlence 0 04.10.08 07:57


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:38 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2