tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Waylon Jennings Biyografisi-Waylon Jennings Hayatı-Waylon Jennings Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
946

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 16.12.09, 22:29   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 255
Konular: 229
Puan Grafiği
Rep Puanı:1700
Rep Gücü:0
RD:Akasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 139
35 Mesajına 70 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Waylon Jennings Biyografisi-Waylon Jennings Hayatı-Waylon Jennings Kimdir?

Waylon Jennings Biyografisi-Waylon Jennings Hayatı-Waylon Jennings Kimdir?

1937 yılında Texas, Littlefield’da dünyaya geldi. Jennings’in müzikle tanışması sekiz yaşında çalmayı öğrendiği gitarla oldu. 12 yaşındayken, Littlefield’da yerel bir radyo istasyonunda DJ’lik yapmaya başladı.

Ardından 1954 yılında gittiği Lubbock’ta yine bir radyo istasyonunda çalıştı. Burada Budy Holly ile tanıştı. Kısa sürede ilerleyen dostlukları Buddy Holly’nin 1959 yılındabir uçak kazasında ölümüyle noktalandı. Aslında aynı uçakta kendisi de yer alacaktı, ancak soğuk algınlığı nedeniyle son anda katılamadığı bu yolculuk onun hayat akışını değiştirdi. Çok sevdiği dostu BuddyHolly’nin acısını unutmak bir hayli güç oldu. Yeniden döndüğü Lubbock’ta iki yıl boyunca dostunun yasını tuttu. Yaşamını yine bir radyo istasyonunda DJ’lik yaparak sürdürdü.

1960 yılında Waylors adlı bir grup kurduğu Arizona, Phoenix’e yerleşti. Jennings ve The Waylors kısa sürede popüler olarak dikkkatleri üzerine topladı. 1963 yılında Los Angeles’a giden Waylors grubu, A & M plak şirketiyle bir anlaşma imzaladı.Bu arada grup country müzik yapıyordu ama plak şirketi pop albüm istemekteydi. "Sing the Girl a Song, Bill" adını taşıyan bir single çalışma ile müzik dünyasına giriş yaptılar.

Plak şirketiyle iptal edilen anlaşmanın ardından bu kez "RCA" ile bir anlaşma imzalandı. Jennings, 1965 yılında Nasville’e gitti. Burada Johnny Cash ile tanıştı ve aralarındasıkı bir dostluk kuruldu. "RCA"den yayınlanan ilk single "That’s the Chance I’ll Have to Take", 1965 yazına damgasını vurdu. Ardından piyasaya çıkan ikinci single, "Stop the World (And Let Me Off)" listelerde zirveye ortak oldu.

"Walk on Out of My Mind", "I Got You", "Only Daddy That’ll Walk the Line", "Yours Love" gibi hitşarkılar 1968 yılına kadar ardarda geldi. 1970’li yıllarda Kris Kristofferson’un sözlerini yazdığı şarkılar gündeme gelmeye başladı; "Singer of Sad Songs" ve "Ladies Love Outlaws".

İlerleyen yıllarda bu kez müzik dünyasının bir başka dev ismi Willie Nelson’la ortak çalışmalara başladı. Başarılı albümler birbirini izlerken plak şirketiyle yaşadığı sorunlar 1973 yılında yeni bir anlaşmanın zeminini hazırladı.Ardından "Honky Tonk Heroes" albümü piyasaya çıktı. 1974 yılında ilk bir numara olan çalışması "This Time" ve hemen ardından ikinci bir numarası "I’m a Ramblin’ Man" listeleri altüst etti. Bu arada "Rainy Day Woman" ise iki numaraya kadar yükselmişti.

1975 yılında listelere 49 numaradan giren "Are You Sure Hank Done It This Way" single'ı Jennings’e yılınen iyi country şarkıcısı ödülünü kazandırdı. Willie Nilson ile birlikte seslendirdiği "Mammas Don’t Let Your Babies Grow Up to Be Cowboys" adlı çalışma Grammy ödülü kazandı. 70’li yıllar ve 80’lerin ilk yarısında 10 şarkısıyla 1 numaraya yerleşen şarkıcı, "The SupergroupThe Highwaymen" adı verilen grupla 1985 yılında büyük ilgi gören konserlere imza attı. Willie Nelson, Kris Kristofferson ve Johnny Cash’in yer aldığı topluluk, üç muhteşem albüm yaptı.

Jennings yeniden plak şirketi değiştirmeye karar vererek bu kez MCA Records ile anlaşma imzaladı. Anlaşmanın ardından yayınlanan ilk albümün single’ı "Rose in Paradise"yine bir numaraya yerleşti, ancak şarkıcı tekrar firma değiştirerek Epic’le anlaştı. "Wrong" adlı single’ı liste başı olmuş, ancak 1990 tarihli "The Eagle"dan herhangi bir şarkı böyle bir başarı gösterememişti.

6 yıl sonra yine plak firmasını değişriern şarkıcı bu kez de "Justice Records"la anlaşma imzaladı. Bu şirketten yayınlanan "Right for the Time", 1996 yılında, "Closing In on the Fire"ise 1998’de piyasaya sürüldü.

2001 yılında şeker hastalığı nedeniyle bir bacağı kesilen Waylon Jennings, 13 Şubat 2002’de daldığı derin uykudan bir daha uyanamayarak yaşama veda etti.

Not: İnternetten alıntıdır.
Akasya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisiwaylon, hayatiwaylon, jennings, kimdir, waylon, waylon jennings, waylon jennings biyografi, waylon jennings biyografisi, waylon jennings hakkında, waylon jennings hakkında bilgi, waylon jennings hayatı, waylon jennings kim, waylon jennings kimdir, waylon jennings özgeçmişi, waylon jennings yaşamı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mat Biyografisi-Mat Hayatı-Mat Yaşamı-Mat Kimdir? Grup Mat Biyografisi-GrupMat Kimdir Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 1 12.07.19 09:11
Air Biyografisi-Air Hayatı-Air Yaşamı-Air Kimdir?Grup Air Biyografisi Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 26.04.19 17:38
Li Na Biyografisi - Li Na Kimdir - Li Na Hayatı - Li Na Yaşamı - Tenisçi Li Na Kimdir Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 30.12.17 22:28
Fun Biyografisi - Fun Kimdir - Fun Hayatı - Fun Yaşamı - Fun İngilizce Biyografisi Kartal Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 13.01.17 23:18
HIM Biyografisi - HIM Hayatı - HIM Kimdir - Rock Grubu HIM Biyografisi Eylül Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 07.11.11 00:22


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:05 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2