tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Black Sabbath Biyografisi-Black Sabbath Hayatı-Grup Black Sabbath Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1595

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19.12.09, 16:05   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 255
Konular: 229
Puan Grafiği
Rep Puanı:1700
Rep Gücü:0
RD:Akasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 139
35 Mesajına 70 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Black Sabbath Biyografisi-Black Sabbath Hayatı-Grup Black Sabbath Kimdir?

Black Sabbath Biyografisi-Black Sabbath Hayatı-Grup Black Sabbath Kimdir?

Dört arkadaş, gitarda Anthony “Tony” Iommi, bateride “William “Bill” Ward, vokalde John “Ozzy” Osbourne ve bas gitarda, Terence “Geezer” Butler. Bir araya geldiklerinde bir jazz-blues grubu olarak başlayan dörtlü kendilerine ilk olarak "Polka Tulk" adında bir isim uygun görürken daha sonra adlarını "Earth" olarak değiştirdiler ve Avrupa’nın birçok yerinde bu isimle çaldılar. Fakat 1969’un başları gibi grup tekrar isim değişikliği kararı aldı zira aynı isimde başka bir grup ile karıştırılıyorlardı. Butler, DennisWheatley’in Black Sabbath romanından etkilenerek aynı isimli bir şarkı yazarken bu isim grup tarafından da benimsendi ve grup "Black Sabbath" ismini aldı.

Black Sabbath, canlı performanslara kaptırmış giderken, müzik yapımcılarının da dikkatini çekmekteydi ve 1969’da Phillips Records ile anlaşma imzaladılar. 1970 yılının Ocak ayında çıkış singleları “Evil Woman" (Don’t Play Your Games With Me) Phillips’in ikinci şirketi Fontana etiketiyle çıktı. Ertesi ay Phillips’in bir başka şirketi Vertigo, Black Sabbath’ın kendi adını taşıyanalbümünü piyasaya sürdü ve albüm İngiltere’de ilk ona kadar yükseldi. Albüm İngiltere’de, Amerika’dakinden daha çabuk bir başarı yakalasa da albümün Ağustos ayında Amerikan listelerine girişi hızlı oldu; albüm listelerde bir seneden fazla kaldı ve milyonlarca kopya sattı. 1970’lerin başında Black Sabbath, 1960’larda oldukçarevaçta olan popüler müziğin etkinsizleştirme sürecini somutlaştırdı

Black Sabbath zaman kaybetmeden ikinci albümü “Paranoid”i Eylül 1970’de piyasaya çıkardı. Albüme de adını veren Paranoid şarkısı ayrıca bir single olarak çıkarılırken albüm İngiltere Top 5 listesinin tepesine yerleşti. Amerika’da - albüm yeni satışa sunulmuşken- önce single piyasaya sürüldü ve singlelistesinde zirveye ulaşırken, Paranoid albümü Mart 1971’de Amerika Top Ten’de kendine yer buluyor ve bir sene listelerde kalıyorken gruba da hayatının en iyi albüm satışını getiriyordu; tam dört milyon kopya.

Üçüncü albüm Master of Reality Ağustos 1971’de piyasaya çıkmasıyla, tüm listelerde ilkon’a girerken yine milyonun üzerinde sattı. Bu albümü takip eden, Black Sabbath Vol. 4, ve bir şarkıda Yes grubunun klavyecisi Rick Wakeman’ı kullandıkları For Sabbath Bloody Sabbath albümleri de milyonun üzerinde kopya satarak dünya müzik tarihine geçtiler. 1974 senesinde grup idari çekişmelere girince, bir sene kadar müzikten ayrı kaldılar.1975’te çıkardıkları altıncı albüm Sabotage ile tekrar müzik piyasasına döndüklerinde, İngiltere’de olumlu tepkiler alırken Amerika’da müzik ortamı değişmişti, heavy tarzında bir grup için işler artık daha zordu ve albüm ancak Top 20’de kendine bir yer bulabildi.

Black Sabbath’ın bağlı olduğu şirketler hemen We Sold Our Soul for Rock ‘n’ Roll adındaki çift albümlük bir derlemeyle bu krizi atlatmaya çalıştılar ve başarılı oldular da,bu derleme albüm de milyonun üzerinde sattı. Grup artık müzik tarzlarının değişmesi gerektiği fikrine varmıştı. Tabi bu karar bazı fikir ayrılıklarını da ebraberinde getirdi; Gitarist Iommi müziklerine farklı elementler katmak istiyordu ve Osbourne ise formuldeki herdeğişikliğe karşı çıkıyordu. Sonuçta Iommi’nin istediği oldu gibi görünüyordu, Ekim 1976’da Technical Ecstasy albümü çıktı ve önceki albümler kadar olamasa da oldukça başarılı oldu. Akabinde Kasım 1977’de Ozzy gruptan ayrıldı.. Yerine eski Savoy Brown vokalisti Dave Walker katılırken, Ozzy 1978’de geri döndü.Black Sabbath sekizinci albümü “Never Say Die”ı kaydederken aynı adı taşıyan açılış parçası İngiltere Top 40’da bir numara oldu. Fakat singlelar albümün ticari başarısını arttırmadı. Derken Ozzy solo kariyeri için gruptan tekrarayrıldı ve yerine eski Rainbow solisti Ronnie James Dio katıldı. (Bu zaman zarfı içersinde klavye çalan Geoff Nichols grubun asıl elemanlarından biri olarak kabul edildi ki en başından beri grupla beraberdi.)

Yeni kadro tekrar stüdyoya kapanma kararı aldı ve 1980 Nisan’ında çıkardıkları Heaven and Hell’e kadar hiçbir yerde görünmediler. Sonuç tam bir ticari dirilişti. AlbümAmerika’da tekrar milyon satarken, İngilterede “Neon Knights” ve “Die Young” şarkıları listelerde bir numaraya oturmuştu.

Bu arada baterist Bill Ward kötü giden sağlığı yüzünden grubu bırakmak zorunda kaldı ve onun yerine Vinni Appice gruba katıldı. Iommi, Butler, Dio ve Appice’den oluşan yeni kadrı 1981’de Mob Rules’ı kaydettiler. Albüm,önceki albümler kadar başarılı oldu. Sıradaki plan ise bir konser albümüydü fakat Dio ve Iommi albümün mixi sırasında kapıştılar, derken Live Evil Ocak 1983’te piyasaya çıktı. Kapışmanın faturası ağır oldu grup için; Dio yanına Appice’i de alarak gruptan ayrıldı.

Grup Bill Ward’ın iyileşip geri dönmesiyle tekrar organize oldu ve heavy metal hayranlarınışok edecek bir sürpriz yaptı; grup rakibi Deep Purple’ın solisti Ian Gillian’ı kadrosuna almıştı. Bu dörtlü, Born Again’i kadrosuna almıştı.Bu dörtlü, Born Again'i kaydettiler ve albüm Kasım 19888 te çıktı.Albüm İngiltere Top 5 listesinin bir numarasına yerleşirken Amerika’da ise sadece Top40’da yer bulabiliyordu. Gillian, Black Sabbath’la 1984 yılına kadar kaldı ve Deep Purple’ geri döndü.

Ozzy 1985’te bir yardım konseri için Black Sabbath’a tekrar katıldı.Fakat bu performanstan sonra da bas gitarist Geezer Butler gruptan ayrıldı ve grup Tony Iommi’nin himayesi altına girdi. Yeni albüm "Seventh Star" Ocak 1986’da, Black Sabbath ve Tony Iommi şerefine çıkarıldı.Bu albümün kadrosu ise; Tony Iommi (gitar), başka bir eski Deep Purple üyesi Glenn Hughes(vokal), Dave Spitz (Bas Gitar), Geoff Nichols (Klavye) şeklindeydi. Albüm ortalama bir başarı sağlarken grupta çatırdamalar başladı ve Hughes gruptan ayrılarak yerini Ray Gillen’e bıraktı.

Iommi ve çalışanları şeklinde devam eden Black Sabbath’ta eleman değişim hızına yetişilmiyordu. 1987’de çıkan The Eternal Idol grubun başarısına gölge düşürecek bir şekilde ne İngiltere’de, ne de Amerika’da başarılı olamadı. 1989 tarihliHeadless Cross, grubun I.R.S. Records için yaptığı ilk albümdü ve bu albümün kaydında, bateriye Cozy Powell, bas gitara Laurence Cottle, Iommi’ye katıldılar. Grup için bir umut ışığı yandı ve albümle aynı adı taşıyan parça bir hafta single listelerinde kaldı. Albümün çıkışının ardından Cottle yerini Neil Murray’e bıraktı ve Geoff Nichols’unde gruba dönmesiyle 1990’da Tyr albümünü yaptılar..Albüm İngiltere Top 40’a girebilse de Amerikan listelerine giremeyerek grubun tarihinde bir leke olarak kaldı..

Iommi, Dehumanizer (1992) albümü için 1979-1983 kadrosunu tekrar kurabildi( Iommi, Geezer, Butler, Ronnie James Dio ve Vinnie Appice) ve grup bu albümle dokuz sene sonra tekrar Amerika Top 50’ye girebildi.. Ve 15 Kasım 1992’de Iommi, Butler ve Appice; Ozzy Osbourne’un canlı performansında sahne aldılar ve Osbourne, Black Sabbath’a dönüşünü müjdeledi.Fakat bu gerçekleşmedi.Üstelik, Dio ve Appice tekrar ayrıldılar ve Iommi yerlerine Tony Martin ve baterist Bob Rondinelli’yi getirdi. Cross Purposes albümü ortalama bir satış sağladı ve Iommi yeni albüm için Martin dışında grubun tüm elemanlarını tekrar değiştirdi. Forbidden albümü için, Cozy Powell, Geof Nichols ve Neil Murray geri döndüler. Albüm İngiltere listelerinde sadece 1 hafta kalabildi ve artık Black Sabbath’ın tükenmeye başladığının habercisi gibiydi.Bununla beraber grup öncülüğü artık kaptırmış, the Eagles ve Fleetwood Mac’ın gölgesinde onları takip ederek devam ediyordu. Aralık 1997’de evlerine, Birmingham’a dönen grup iki cd’lik Reunion albümünü kaydetti - albümde Black Sabbath’ı kuran dört üye de bulunuyordu- ve albüm Ekim 1998’de piyasaya çıktı. Albüm İngiltere listelerinden geçip giderken, Amerika listelerinde Top Ten zirvesini kaçırıyor ve platin plak kazanıyordu. Iron Man adlı parça Black Sabbath’a tarihinin ilkGrammy’sini kazandırdı. Grup, 1999 sonuna kadar konserler verdi ve 22 Aralık 1999’da turun son ayağı olarak Birmingham’a geri döndüler.

Şubat 2001’de Black Sabbath tekrar bir araya geleceğini açıkladı ve 6. Ozzfest’te ana grup olarak sahne aldı ve Amerika çapında 29 şehirde konser verdi.

Anavatanları olan İngiltere nin orta kesimlerinin kasvetli havası, ortacag efsaneleri ve teknolojik karmasa albümlerinin ana temasını oluşturdu. "Paranoid", "Black Sabbath Vol.4","Sabbath Bloody Sabbath", "Sabotage", "Heaven And Hell" gibi klasikleşen albumlerle Hard Rock ve Heavy metalin gelişiminde çok büyük bir etki yaptı. Metallica, Motörhead, Slayer, Iron Maiden, Megadeth, King s X, Overkill gibi çok değişik tarzlarda müzik yapan bircok grubu etkiledi, hatta o kadar ki kendisinden 20yıl sonra bile taklitleri en az onun kadar prim yaptılar. Hemen her calismasıyla adeta ders niteleginde örnekler veren Black Sabbath, Rock evrimi içindeki en önemli gruplar arasında yer almayı başardı.

Eski Üyeler:
Vocals: Dave Walker [1977-1978]
Vocals: Ronnie James Dio [1979-1982, 1991-1992]
Vocals: Ian Gillan [1982-1984]
Vocals: David Donato [Dave Donut] [1984-1984]
Vocals: Ron Keel [1984-1984]
Vocals: Jeffrey C. Fenholt [1985-1985] Never a Official Member
Vocals: Glenn Hughes[1985-1986]
Vocals: Ray Gillen [1986-1987]
Vocals: Tony Martin [1987-1990, 1993-1996]
Guitars: Jimmy Phillips [1967-1967] Before they became Black Sabbath
Bass: Craig Gruber [1979-1979]
Bass: Dave Spitz [1985-1987]
Bass: Gordon Copley [1986-1986]
Bass: Robert "Bob" Daisley [1987-1987]
Bass: Jo Burt [1987-1987]
Bass: Laurence Cottle [1988-1988]
Bass: Neil Murray [1989-1990, 1994-1996]
Drums: Vincent "Vinny" Appice [1980-1982, 1991-1992, 1998-1999]
Drums: Eric Mensinger [Eric Singer] [1985-1987]
Drums: Bev Bevan [1987-1987]
Drums: Terry Chimes [1987-1988]
Drums: Colin Flooks [Cozy Powell ] [1988-1991, 1994-1995]
Drums: Robert "Bobby"Rondinelli [1993-1994, 1995-1996]
Drums: Michael Bordin [1997-1997]
Keyboards: Rick Wakeman [1973]
Keyboards: Jezz Woodroffe [1975-1977]
Keyboards: Don Airey [1978-1979]
Keyboards, bass: Geoff Nicholls [1979-2004]

Misafir Müzisyenler:
Vocals: Rob Halford [1992-1992, 2004-2004]
Guitars: BrianMay [1989]
Guitars: Zakk Wylde
Drums: Shannon Larkin [1997]

Not: İnternetten alıntıdır.
Akasya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisiblack, black, black sabbath, black sabbath biyografisi, black sabbath hakkında genel bilgi, black sabbath hayatı, black sabbath kimdir, black sabbath özgeçmişi, black sabbath yaşamı, hayatigrup, hayatıgrup, kimdir, sabbath

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Black Eyed Peas Hayatı ( Biyografisi ) Josephine Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 2 13.06.17 17:56
The Black Keys Biyografisi - The Black Keys Kimdir - The Black Keys Hayatı Kartal Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 11.02.13 23:12
Black Glass Tema İndir - Black Glass iPhone - iPhone Black Glass Tema Okyanus iPhone 0 15.09.12 12:29
Cara Black Biyografisi - Cara Black Kimdir - Cara Black Hayatı Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 20.07.11 22:14
Nokia E50 Metal Black Metrix Nokia 0 31.03.08 05:40


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:31 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2