tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tarja Turunen Biyografisi - Tarja Turunen Hayatı - Tarja Turunen Kimdir
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1420

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 11.12.11, 21:16   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Super Moderator
 
Eylül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 2.303
Konular: 931
Puan Grafiği
Rep Puanı:7806
Rep Gücü:20
RD:Eylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 542
199 Mesajına 659 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Tarja Turunen Biyografisi - Tarja Turunen Hayatı - Tarja Turunen Kimdir

Tarja Turunen Biyografisi - Tarja Turunen Hayatı - Tarja Turunen Kimdir - Nightwish Grubu Solisti Tarja Turunen Biyografisi

Tarja Soile Susanna Turunen Cabuli (D. 17 Ağustos 1977 Finlandiya) Fin soprano, müzisyen ve söz yazarıdır. Şarkıcılığının yanında piyano, davul ve flüt de çalabilmekte olan Turunen; 3 oktavlık ses aralığına sahiptir.



Tarja Turunen (Nightwish Grubu Solisti)

Daha çok Tarja adıyla bilinen sanatçı, 1996'dan beri vokalistliğini yaptığı senfonik power metal grubu Nightwish'ten dünya turunun ardından 22 Ekim 2005'te atılmıştır. 2006 yılında ilk solo albümü "Henkays Ikuisuudesta"yı, 2007 de ise "My Winter Storm" albümünü çıkarmıştır. Arjantinli işadamı Marcelo Cabuli ile evli olan sanatçı Fin televizyon programlarına konukolduğu gibi, 27 Mart 2007'de gerçekleşen "Idols" adlı yarışmada da jürilik yapmıştır.



Tarja Turunen (Nightwish Grubu Solisti)

Nightwish ile

Tarja Soile Susanna Turunen, 17 Ağustos 1977 tarihinde Finlandiya'nın Kitee şehrinde dünyaya geldi. Müziğe olan ilgisi 6 yaşındayken başlayan sanatçı, 18 yaşında Kuopio kentine taşınarak Sibelius Akademisi'ne devam etti. 1996 yılında sınıf arkadaşı Tuomas Holopainen, kendi müzik projesini hayata geçirmek için kollarını sıvamıştı ve Turunen'dende bu projede yer almasını istedi. Böylece Turunen, Nightwish grubunun kurucu üyelerinden biri oldu. Aynı yıl Savolinna Opera Festivali'nde de yer almasına karşın asıl ilgiyi Nightwish'in 1998 tarihli ikinci albümü "Oceanborn" ile çekti.



Tarja Turunen (Nightwish Grubu Solisti)

1999 yılında Waltari'nin Finlandiya Ulusal Opera'sında sergilenen "Evankelimu" adlı eserinde solo performans gösterdi. Bu arada Nightwish ile birlikte turnelere çıkmaya devam etti. 2001 yılından sonra eğitimine Karlsruhe, Almanya'daki bir üniversitede devam etmeye kararveren sanatçı, Nightwish'in 2002 tarihli "Century Child" albümünün ve Beto Vázquez Infinity grubunun vokal kayıtlarını orada kaydetti. Aynı yıl "Century Child" için uzun soluklu bir turneye çıkan Nightwish'e eşlik etti. Turnenin ardından müziğe bir süre ara verme kararı alan grup elemanları başka projelerle çalışmaya devam ederken Turunen de Almanya'ya geri döndü. Aralık 2003'te Finlandiya cumhurbaşkanı Tarja Halonen ve eşi, Turunen'i Helsinki'de yer alan Cumhurbaşkanı Sarayı'da gerşekleşecek Geleneksel Bağımsızlık Günü'ne davet etti. Yle adlı Fin televizyon kanalı, Tarja'yı Finlandiya'nın en büyük sosyal aktivitesi olan yemekte en etkileyici giyinen kişi seçti.



Tarja Turunen (Nightwish Grubu Solisti)

Müziğe verdikleri aradan sonra kolları sıvayan Nightwish, önce "Once" albümünü kaydetti; ardından da 2004-2005 turnesini gerçekleştirdi. Bu arada Turunen, "Yhden Enkelin Unelma" (Fince: Bir Meleğin Hayali) adında birtekli kaydetti ve Finlandiya'da piyasaya sürdü. Ülkede başarılı olan bu çalışmanın ardından Türk asıllı Alman müzisyen Martin Kesici'ye “Leaving You for Me” adlı parçasında eşlik etti.

2005'in Ekim ayında Nightwish elemanları, internet sitesinden yayınladıkları bir mektupla sıkıntılarını dile getirerek Turunen'e grubu bırakma çağrısında bulundular. Bu mektuba Tarja da kendi web sitesinden cevap verdi. Gergin bir söz düellosu sonucunda Turunen müzik kariyerine solo devam etme kararı aldı.



Tarja Turunen (Nightwish Grubu Solisti)

Bağımsız Kariyer

16 Eylül 2006’da ilk albümünde yer alan şarkıları özel bir dinletiyle kısıtlı sayıda dinleyiciye sunan müzisyen; dinletinin ardından Berlin, Londra, Moskova, Budapeşte, Atina, Paris, Amsterdam ve Zürih'i de içine alan birAvrupa turnesi gerçekleştirdi. Kasım 2006'da çıkan Noel albümü "Henkays Ikuisuudesta"dan sonra, Kasım 2007’de hayranların beğenisine sunulan “My Winter Storm” albümü, ilk günden itibaren uzunca bir süre Finlandiya listelerinde 1. sırada yer aldı. Özellikle albümden çıkan “I Walk Alone” ve “Die Alive” teklileri büyük ilgi gördü. Sanatçı 9 Mayıs 2008'de "My Winter Storm"un tanıtımı için, içinde İstanbul'un da bulunduğu kapsamlı bir turneye çıktı.

Turnenin ardından "The Seer EP" adında bir mini albüm yayınlayan sanatçı,adı "What Lies Beneath" olarak açıklanan üçüncü stüdyo albümünü 2010 yılının Eylül ayında yayınlamıştır.



Tarja Turunen (Nightwish Grubu Solisti)

Diskografi

Albümleri

Nightwish ile

"Angels Fall First" (1997)
"Oceanborn" (1998)
"Wishmaster" (2000)
"Over The Hills And Far Away" (2001)
"Century Child" (2002)
"Once" (2004)

Beto Vazquez Infinity ile

"Beto Vazquez Infinity" (2001).

Solo

"Henkäys Ikuisuudesta" (2006)
"My Winter Storm" (2007)
"The Seer EP" (2008)
"What Lies Beneath" (2010)



Tarja Turunen (Nightwish Grubu Solisti)

Tekliler

Nightwish ile

“The Carpenter” (1997)
“Sacrament Of Wilderness” (1998)
“Passion & The Opera” (1998)
“Walking In The Air” (1999)
“Sleeping Sun (Four Ballads Of The Eclipse)” (1999)
“The Kinslayer” (2000)
“DeepSilent Complete" (2000)
“Ever Dream” (2002)
“Bless The Child” (2002)
“Nemo” (2004)
“Wish I Had An Angel” (2004)
“Kuolema Tekee Taiteilijan” (2004)
“The Siren” (2005)
“Sleeping Sun” (2005)

Tekliler

"Yhden Enkelin Unelma" (2004)
"Leaving You For Me" feat. Martin Kesici (2005)
"You Would Have Loved This" (2006)
"I Walk Alone" (2007)
"DieAlive" (2008)
"Enough" (2009)
"Falling Awake" (2010)
"I Feel Immortal" (2010)
"Until My Last Breath" (2010)

Yan Projeler

"Savonlinnan Taidelukion - Romeo ja Julia" ("Romeo ve Jüliyet")
"Schiller - "Tag und Nacht"
Anssi Tikanmäen - "Yhtye Perinteinen POP"
--------------Tualimforum İmzam--------------



Eylül
Eylül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, kimdir, nightwish grubu solisti tarja turunen, nightwish grubu solisti tarja turunen biyografisi, nightwish grubu solisti tarja turunen hayatı, nightwish grubu solisti tarja turunen kimdir, nightwish grubu solisti tarja turunen yaşamı, tarja, tarja soile susanna turunen cabuli, tarja soile susanna turunen cabuli biyografisi, tarja soile susanna turunen cabuli hayatı, tarja soile susanna turunen cabuli kimdir, tarja soile susanna turunen cabuli yaşamı, tarja turunen, tarja turunen biyografi, tarja turunen biyografisi, tarja turunen hakkında genel bilgi, tarja turunen hayatı, tarja turunen kimdir, tarja turunen özgeçmişi, tarja turunen yaşamı, turunen

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mat Biyografisi-Mat Hayatı-Mat Yaşamı-Mat Kimdir? Grup Mat Biyografisi-GrupMat Kimdir Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 1 12.07.19 09:11
Li Na Biyografisi - Li Na Kimdir - Li Na Hayatı - Li Na Yaşamı - Tenisçi Li Na Kimdir Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 30.12.17 22:28
HIM Biyografisi - HIM Hayatı - HIM Kimdir - Rock Grubu HIM Biyografisi Eylül Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 07.11.11 00:22
Tarja Turunen Resimleri - Tarja Turunen Fotoğrafları Kartal Ünlülerin Resimleri 0 07.09.09 02:38
Tarja Turunen Şarkı Sözleri ( Lyrics ) Prenses Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 7 03.09.08 11:15


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:25 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2