tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Jon Bon Jovi Hayatı (Biyografisi)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2119

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 01.08.08, 09:39   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:46
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Jon Bon Jovi Hayatı (Biyografisi)

Jon Bon Jovi (gerçek adı: John Francis Bongiovi) (d. 2 Mart 1962, New Jersey), İtalyan asıllı Amerikalı rock müzisyenidir. Bon Jovi grubunun kurucusu ve solistidir.


1962-1980

1950'li yılların sonunda Sicilya'nın Sciacca yöresinden Amerika'ya göç eden John Bongiovi ilk çocuğu olan John Francis Bongiovi 2 Mart 1962'de New Jersey, Pearth Amboy'de dünyaya geldi. İlk önce Sayrville St. Joseph Lisesi'nde okudu. Daha sonra Sayreville Lisesi'ne geçiş yaptı. Jon Bon Jovi 13 yaşındayken gitar dersleri almaya başladı.Bruce Springsteen, Southside Johnny ve Bob Dylan gibi idollerinin şarkılarını çalmaya başladı. Okul arkadaşlarıyla kurduğu gruplarla birlikte çeşitli barlarda coverlar yapıyorlardı.

İlerleyen yıllarda önemli bir karar alarak cover yapmayı bıraktı. Kendi şarkılarını yazmak istiyordu ve gittikçe Springsteen-Dylan ekolünden uzaklaşıp sert ve gürültülü müzikler dinlemeye başladı.

İlk grubu meşhur The Animals parçasından esinlenerek kurduğu The House of the Rising Sun oldu. Bu grupla çeşitli yarışmalara katıldı fakat başarılı olamadı. 1978'de Atlantic City Expressway isminde yeni bir topluluk kurdu. Jon bu dönemde liseden arkadaşı olan ilerde Bon Jovi grubununda klavyecisi olacak olan David Bryan'ı guruba dahil etti. Fakat 1979'da New York'ta Bruce Springsteen'in headlinerlığını yaptığı 50.000 kişinin katıldığı bir festivalde çalma şerefine erişen Atlantic City Expressway'inde ömrü kısa oldu.David Bryan, New York'taki ünlü müzik okulu Julliard'a gitme kararı alırken Jon ise The Rest isimli grupta mikrofonu teslim aldı.

1980-1983 Power Station yılları

Olaylar Jon'un beklediği gibi gelişmeyince New York'ta Power Station stüdyolarında çalışan kuzeni Tony Bongiovi'nin yanına sığındı. Jon stüdyoda müzisyen veya teknisyen olarak değil, stüdyonun temizliğinden, getir götür işlerinden ve kahve servisinde sorumluydu. Ancak bundan şikayet etmiyordu. Mick Jagger ve David Bowie gibi müzisyenleri izleyip bazen onlara eşlik ediyordu. Boş zamanlarda ise şarkılar besteliyor ve kiraladığı ucuz müzisyenlerle kayıtlar yapıyordu.

Runaway

Jon 1982'de bestelediği şarkıları bir demoda topladı ve müzik firmalarının kapılarını zorlamaya başladı. Ancak yanıt gelmedi. Dikkatini çektiği tek insan Long Island'daki WAPP radyo istasyonunun bir DJ'i olmuştu. Chip Hobart ismindeki DJ Jon'un Runaway isimli şarkısını çok beğendi ve şarkıyı radyonun amatör grup ve şarkıcılardan oluşan toplama albümüne koymak istedi. Jon bunu istemesede ısararlara dayanamadı ve şarkı albüme girdi. Runaway kısa sürede önce New York daha sonrada tüm ABD'de radyo listelerinde zirveye tırmandı ve herkesin diline takılan parça oldu. Runaway sadece WAPP'de değil tüm ülkede radyolarda çalıyordu fakat Jon'un bir grubu yoktu. İlk önce liseden beri arkadaşı olan David Bryan'ı aradı ve grupta klavye çalması için onu ikna etti. Daha sonra New Jersey'de barlardan tanıdığı basçı Alec John Such ve onun vasıtası ile tanıştığı davulcu Tico Torres 'i gruba kattı. En sonunda ise gitarist Richie Sambora gruba katıldı ve bilinen Bon Jovi kadrosu oluştu. Mercury-Poligram şirketi ile anlaşma imzalayan gurubun ilk albümü Bon Jovi, Ocak 1984'te yayınlandı.

Jon Bon Jovi 1984-1990 arası Bon Jovi grubunu zirveye taşımak için çalıştı ve grubu dönemin en önemli rock gruplarından biri yapmayı başardı.

Şarkıcı,besteci ve yorumcu olarak Jon Bon Jovi

Bon Jovi grubunda şarkıların büyük bir çoğunluğunu kendi ve gitarist Richie Sambora ile beraber yazan ve besteleyen Jon Bon Jovi; Desmond Child, Billy Falcon ve Max Martin gibi yardımcı söz yazarlarıylada çalışmıştır. 1990 yılında yayınlanan ilk solo albümü Blaze Of Glory'deki 10 şarkı da kendisine aittir.Blaze Of Glory singılı Amerikan müzik listelerinde 1 numaraya kadar çıkmış ve bir çok ülkede de 1 numara olmuştur[1]Ayrıca bu şarkı Jon Bon Jovi'ye Golden Globe/Altın Küre ödülü kazandırırken Oscar ve Grammy adaylıkları getirmiştir.[2] 1997 de yayınlanan ikinci solo albümü "Destination Anywhere'de"de şarkıların büyük bir çoğunluğunun tamamını kendi yazmıştır.

Diğer grup ve şarkıcılarla yaptığı çalışmalar

Jon Bon Jovi 1985 'te bir barda dinleyip beğendiği Philadelphia'lı grup Cinderella 'yı menajerleri ile tanıştırıp albüm yapmalarını sağlamıştır.Yine bir diğer hard rock grubu Skid Row 'u da destekleyip albüm yapmalarında önemli rol oynamıştır. Richie Sambora ve Desmond Child ile birlikte Cher için bir albüm hazırladı ve Alice Cooper için Richie Sambora ile birlikte Hell Is Living Without You isimli şarkıyı yaptı.

Richie Sambora ile birlikte Loverboy grubunun 1987 tarhli albümünün isim şarkısı olan Notorious u besetelediler.

1990 yılında yayınlanan Youn Guns II filiminin müziklerini içeren ilk solo albümü Blaze Of Glory'de Jeff Beck ve Elton John gibi çok önemli isimlerle beraber çalıştı.1991 'de Aldo Nova'nın albümünün prodüktörlüğünü yaptı.

1992 yılında yeniden grubu topladı ve Keep The Faith albümü ile birlikte grup kariyerine kaldıkları yerden başarılı bir şekilde devam etti.

Etkilendiği müzisyenler

Jon Bon Jovi'nin en büyük iki idolü kendisi gibi New Jersey 'li olan Bruce Springsteen ve Southside Johnny 'dir. Bunların dışında Bob Dylan, Alice Cooper, Thin Lizzy, The Animals, Rolling Stones ve Aerosmith gençliğinde etkilendiği ve müzikal gelişiminin oluşmasında rol oynayan grup ve sanatçılardır.

Jon Bon Jovi grubun New Jersey albümünde yer alan Living in Sin'i Bruce Springsteen, solo albümü Blaze of Glory'deki Blood Money 'yi ise Bob Dylan'a ithaf etmiştir.

Sinema ve aktörlük

Jon Bon Jovi ilk oyunculuk teklifini daha gurubun ilk albümü çıktığı zaman 1984'te almıştır. Fakat o yıllarda müziğe yoğunlaşmak istediği için teklifleri kabul etmemiştir. Oyunculukla ilk olarak 1990 yılında Youn Guns II filiminin setinde tanışan Jon Bon Jovi, bu tarihten itibaren Harold Guskin 'den oyunculuk dersleri almaya başladı. 1995 yılında ise Moonlight And Valentino ile sinemaya resmen ilk adımını attı. 13 sinema filiminde oynadı ve bazı tv dizilerinde de konuk oyuncu olarak yer aldı.

Ailesi Ve Yaşantısı

Jon Bon Jovi Nisan 1989'da lise yıllarından beri sevgilisi olan Dorothea Rose Hurley ile evlenmiştir.Çiftin ilk çocuğu Stephanie Rose 1993 ikinci çocukları Jesse James Louis 1995,üçüncü çocukları Jacop Hurley 2002,son ve dördüncü çocukları Romeo Jon 2004 te dünyaya gelmiştir.Jon Bon Jovi hala doğup büyüdüğü şehir olan New Jersey'de yaşamaktadır.(Kısa süre önce New York, Manhattan'a taşınma kararı aldı).Doğup büyüdüğü ev 1988'de bir Mtv yarışması ile açık arttıma ile astronomik bir rakkama satılmıştır.

Diskografi

Solo Albümleri


* Blaze Of Glory-1990
* Destination Anywhere-1997

Toplama Albümler

* Power Station Years 80-83-1997

Rol Aldığı Filim Ve Tv Dizileri

* Youn Guns II-1990
* Moonlight And Valentino-1995
* Leading Man-1996
* Little City-1997
* Aly McBeal-1997(Tv Serisi)
* Destination Anywhere-1997
* No Looking Back-1998
* Homegrown-1998
* Sex And The City-1998(Tv Serisi Konuk Oyuncu)
* Row Your Boat-2000
* Pay It Froward-2000
* U-571-2000
* Vampires:Los Muertos-2002
* Aly McBeal-2002(Tv Serisi 10 bölüm)
* Cry Wolf-2005
* National Lampoon's Pucked-2006
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, bon, hayati, jon, jon bon jovi, jon bon jovi biyografi, jon bon jovi biyografisi, jon bon jovi hakkında, jon bon jovi hakkında bilgi, jon bon jovi hayatı, jon bon jovi kim, jon bon jovi kimdir, jon bon jovi özgeçmişi, jon bon jovi yaşamı, jovi

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Air Biyografisi-Air Hayatı-Air Yaşamı-Air Kimdir?Grup Air Biyografisi Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 26.04.19 17:38
Fun Biyografisi - Fun Kimdir - Fun Hayatı - Fun Yaşamı - Fun İngilizce Biyografisi Kartal Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 13.01.17 23:18
Bi Rain Biyografisi,Jeong Ji Hoon Biyografisi,Rain Hayatı,Jung Ji Hun Hayatı Esra Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 21.09.10 03:56
Bon Jovi Biyografisi-Bon Jovi Hayatı-Bon Jovi Yaşamı-Bon Jovi Kimdir?Grup Bon Jovi Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 19.12.09 15:36
Jon Bon Jovi Şarkı Sözleri (Lyrics) Prenses Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 66 03.08.08 13:25


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:03 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2