tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) Yabancı sinema sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Howard Keel Biyografisi - Howard Keel Hayatı - Howard Keel Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1103

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.11.13, 18:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Howard Keel Biyografisi - Howard Keel Hayatı - Howard Keel Kimdir?

Howard Keel Biyografisi - Howard Keel Hayatı - Howard Keel Kimdir?



Harry Clifford Salma (13 Nisan 1919 - 7 Kasım 2004) olarak bilinen profesyonel, Howard Keel , bir oldu Amerikalı oyuncu ve şarkıcı . Pek çok rol aldı filmi müzikal 1950'lerin. O en iyi onun oynadığı rol için, modern kitlelere bilinen CBS televizyon dizisi Dallas gibi, 1981 ve 1991 yılları Clayton Farlow , ters Barbara Bel Geddes 'karakteri, ancak bir önceki nesil için, o bazı yıldızı olarak bilinen en ünlü MGM filmi müzikaller hiç zengin bir bas-bariton şarkı sesi ile, yaptı.

Gençliği

Salma doğdu Harry Clifford Salma de Gillespie, Illinois Navyman-açık-coalminer Homer Salma ve eşi, Grace Osterkamp Keel için,. (Genellikle hatalı ifade-by olan en MGM tanıtım departmanı 1950-bu Salma doğum adı Harold Pırasa oldu). Genç Harry yoksulluk içinde geçirdi. Öğretmenleri, Bayan Rosa Burke, biri onun yemek yemek değildi bir gün fark ettim. Kendisi için bir ve Harry için bir - O günden itibaren, Bayan Burke iki öğle yemeği paketi olacaktır. O ünlü oldu ve Gillespie yakın gerçekleştirmek ne zaman, Burke her zaman onun performansları katılmak için bilet aldı. 1930 yılında babasının ölümünden sonra, Salma ve annesi o mezun California, taşındı Fallbrook 17 yaşında Lisesi. O da yerleşme kadar çeşitli işlerde çalıştı Douglas Aircraft Company bir seyahat temsilcisi olarak.

Kariyer ve Özel Hayatı

20 yaşına geldiğinde, Keel onun ev sahibesi, anne Rider tarafından şarkı kulak misafiri oldu, ve vokal dersleri almaya teşvik edildi. Onun müzikal kahramanlarından biri büyük bariton oldu Lawrence Tibbett . Salma daha sonra kendi sesi olduğunu öğrenme olduğunu belirtti basso cantante hayatının en büyük hayal kırıklıkları biriydi. O rolünü oynadı Yine de, ilk kamu performans, 1941 yazında meydana gelen Samuel Peygamber de Handel 's oratoryo Saul (bas-bariton ile düet şarkı George Londra ).

1943 yılında, Salma bir araya geldi ve ilk eşi, aktris Rosemary Cooper evlendi. 1945 yılında, o kısa bir süre için understudied John Raitt içinde Broadway isabet Carousel atanan önce Oklahoma! tarafından yazılmış Richard Rodgers ve Oscar Hammerstein II . Bu dönemde bu oyun yaparken, Keel çoğaltılamaz hiç bir başarıyı, o aynı gün her iki gösterir yol yapıldı.

1947 yılında, Oklahoma! seyahat için ilk Amerikan savaş sonrası müzikal oldu Londra , İngiltere , ve Keel üretim katıldı. Açılış gecesi, 30 Nisan, Drury Lane Tiyatrosu , kapasite seyirci (gelecek Kraliçe dahil olan Elizabeth II ) on dört bis talep etti. Salma Londra'nın West End tost olma, bir sonraki büyük yıldızı olarak karşılandı. Londra Çalışma sırasında, Rosemary yaptığı evlilik boşanmayla sona erdi ve Keel gösterinin koro, dansçı Helen Anderson bir genç üyesi aşık. Yetkililer, Ocak 1949 yılında evlendi ve bir yıl sonra, Harold - şimdi Howard denir - kızı, Kaija doğumunu kutladı. Londra'da yaşarken, Keel filmiyle yaptı gibi Harold de Keel İngiliz Lion stüdyo Elstree de, Küçük Ses olarak ABD'de yayımlanan (1948), Hideout . O kaçan bir oyun yazarı tutan mahkum ve eşi oynadı Onların İngilizce ülke yazlık rehin.

Ek Broadway filmleri arasında Saratoga , No Strings ve Büyükelçi . O ortaya çıktı Muny yılında St Louis, MO Genel Waverly olarak White Christmas (2000), Henry Higgins My Fair Lady (1996); yılında Emile de Becque Güney Pasifik (1992), ve Adam Yedi Kardeşe Yedi Gelin (1954).

Salma bir dindar oldu Metodist

MGM Yıl

Londra'nın West End, Keel sona erdi Metro-Goldwyn-Mayer ve film versiyonunda Frank Butler olarak onun filmi müzikal başlangıcını yapıyor, Irving Berlin 'in Annie Get Your Gun (1950).

MGM kariyerine erik film rolleri sonuçlandı Show Boat (1951), Kiss Me Kate (1953), Yedi Kardeşe Yedi Gelin (1954), ve Kısmet (1955). Ayrıca özellik müzikaller ve B-film bir dizi yaptı. De ödünç Warner Brothers , kumar oynadığı Wild Bill Hickok içinde Calamity Jane (1953), son derece popüler bir Oscar ödüllü müzikal oynadığı Doris Day onun en ünlü ekran rollerden birinde. Film Warner Brothers 'cevabı Annie Get Your Gun ve hit şarkısı "dahil Secret Love ". Orada 1952 yılında Howard ve Helen, kızı Kirstine doğan iki çocuk vardı ve 1955 yılında oğlu Gunnar. Kısa bir süre sonra, Keel yaptığı sözleşme serbest ve ilk aşkı döndü: sahne.

1960-1980

Eğlence gelişti Amerika'nın tat olarak, iş bulma Keel için daha zor oldu. 1960 kariyer gelişimi için sınırlı umutları düzenlenen ve öncelikle gece kulübü çalışma, B-Western ve yaz stok oluşuyordu. Onun azalan kariyer nedeniyle, Keel ağır bir şekilde içmeye başladı ve Helen yaptığı evlilik ufalanmış. Onlar 1969 yılında ayrılmış ve 1970 yılında boşandı.

Erken 1970 yılında, Keel onun küçük 25 yıl ve onun şöhreti hakkında hiçbir şey bilmiyordum havayolu hostes Judy Magamoll, bir kör tarih devam etti. Yıllar sonra, Keel ilk görüşte ilişki aşk denilen, ancak yaş farkı derece onu rahatsız. Judy için, ancak, bu bir sorun değildi ve yardımı ile Robert Frost 'şiiri onunla ilişkilerini devam etmek için ikna "Ne Elli Said,". , Aralık 1970 yılında evlendi ve Keel içme sorunu kısa bir süre sonra sona erdi. O gece kulübü, onun rutin devam kabare onun yanında onun yeni eşi ile ve yaz stok işler. 1971-72 yıllarında, Keel West End ve müzikal Broadway yapımları kısaca ortaya Büyükelçi , flopped. 1974 yılında, Keel kızı, Leslie Grace doğumu ile dördüncü kez baba oldu. Ocak 1986'da, o çift uygulanan kalp bypass ameliyatı.

Dallas

Keel yedekte eşi ve kızı ile, tur devam etti, ancak 1980 yılında bir kariyer / hayat değişikliği yapmak için karar vermişti. O onun aile taşındı Oklahoma bir petrol şirketi katılma niyeti ile. Aile zar zor Keel geri çağrıldığında yerleşti California ile görünmesini Jane Powell bir bölüm The Love Boat . Oradayken televizyon dizisi üreticileri söylendi Dallas onunla konuşmak istedim.

1981 yılında, birkaç cameo görünüşe sonra, Keel kalıcı onurlu ve sıcak huylu petrol kralı olarak göstermek katıldı Clayton Farlow . Dördüncü sezon bir görünüm ile başlayan, karakter oynadığı dizi 'Jock Ewing bir yarı-yerine patrik olarak ifade edilmiştir Jim Davis son ölmüştü. Ancak, Clayton o bir dizi düzenli yaptı ve 1991 yılında sonuna kadar kaldı ki izleyiciler arasında böyle bir hit oldu. Dallas sadece oyunculuk kariyerine bir kez daha son derece başarılı olmasına yardımcı fazla yaptı. Ayrıca onun kayıt kariyeri yeniledi.

Kayıt Kariyer

Yenilenen şöhret ile, Keel yaş 64, hem de başarılı bir de, ilk solo kaydı kariyerine başladı konser İngiltere'de kariyer. O, 1984 yılında bir albüm piyasaya With Love kötü sattı. Ancak, onun albümü Ve You So seviyorum içerisinde 6. ulaştı İngiltere Albümler Grafik . 1984 yılında, albüm takip Howard Keel Koleksiyonu - eski anıları İngiltere'de grafik içerisinde 20 zirve yaptı, bu listede on iki hafta harcama 1985 ve 1986.

1988 yılında albümü Sadece Sizin için Birleşik Krallık Albümler Grafik 51. ulaştı. 1994 yılında, Keel ve Judy taşındı Palm Desert, California . Keels toplum sadaka olaylar faaliyet gösteren, ve Mere Golf Club yıllık Howard Keel Golf Klasik katıldı Cheshire için para kaldırdı, İngiltere, Çocuklara Cruelty Önleme Ulusal Derneği (NSPCC). Salma ölümünün yılına kadar uzun yıllar olay kadar katıldı..

Onur

1996 yılında, bir Altın Palmiye Yıldız Palm Springs, Kaliforniya , Yıldız Yürüyüşü ona ithaf edilmiştir.

Aile ve Ölüm

34 yıl Judy onun üçüncü eşi tarafından bir - iki kızı, Kaija Liane (1950 doğumlu) ve Kirstine Elizabeth (1952 doğumlu), ve bir oğlu, Gunnar Louis (1955 doğumlu) ikinci eşi Helen Anderson ile üç: salma dört çocuğu vardı bir kızı, Leslie Grace (1974 doğumlu) ve aktör de dahil olmak üzere on torunları, Bodie Olmos . Salma altı hafta kolon kanseri ile nöbetinden sonra, 7 Kasım 2004 tarihinde yaptığı Palm Desert evinde öldü. , Liverpool, İngiltere'nin John Lennon Havaalanı ve Toskana, İtalya Mere Golf Kulübü, Cheshire, İngiltere: Üç favori yerde yakılmış ve külleri dağılmış.



Sahne Çalışması
  • Oklahoma! (1945) (için yedek Alfred Drake )
  • Carousel (1946) (için yedeği ve yedek John Raitt )
  • Oklahoma! (1947)-Londra
  • Güney Pasifik (1957)
  • Carousel (1957)-Londra
  • No Strings (1962) (için yedek Richard Kiley )
  • Show Boat (1963)
  • , Kate Kiss Me (1964)
  • Apaçık bir Günü Forever Göremezsiniz (1967)
  • Fantasticks (1968)
  • Batmayan Molly Brown (1971)
  • Büyükelçi (1971)
  • Man of La Mancha (1972)
  • Yedi Kardeşe Yedi Gelin (1978)
  • Sizin Wagon Boya (1979)
  • Istiyorum Istiyorum (1980)
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, howard, howard keel, howard keel biyografi, howard keel biyografisi, howard keel hakkında, howard keel hakkında bilgi, howard keel hayatı, howard keel kimdir, howard keel özgeçmişi, howard keel yaşamı, keel, kimdir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Howard Carter Biyografisi - Howard Carter Hayatı - Howard Carter Kimdir? Başak Diger Ünlülerin Biyografileri 1 19.09.19 09:13
Howard Stern Biyografisi - Howard Stern Kimdir - Howard Stern Hayatı - Howard Stern Y Kartal Diger Ünlülerin Biyografileri 0 01.02.14 19:18
Howard Phillips Lovecraft Biyografisi - Howard Phillips Lovecraft Hayatı - Howard Phi Başak Yabancı Edebiyatçıların Hayatı(Biyografisi) 0 17.03.13 00:41
Bryce Dallas Howard Biyografisi - Bryce Dallas Howard Kimdir - Bryce Dallas Howard Eylül Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 15.01.12 18:29
Ryan Howard Biyografisi - Ryan Howard Kimdir - Ryan Howard Hayatı - Ryan Howard Yaşam Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 10.10.11 01:28


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:44 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2