tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) Yabancı sinema sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Jessica Alba Biyografisi,Jessica Alba Hayatı,Jessica Alba Yaşamı,Jessica Alba Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2462

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 09.07.09, 22:13   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: İzmir
Mesajlar: 1.307
Konular: 1171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3023
Rep Gücü:0
RD:Sude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 55
155 Mesajına 199 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Jessica Alba Biyografisi,Jessica Alba Hayatı,Jessica Alba Yaşamı,Jessica Alba Kimdir?

Jessica Alba Biyografisi,Jessica Alba Hayatı,Jessica Alba Yaşamı,Jessica Alba Kimdir?



Jessica Marie Alba, (D. 28 Nisan 1981) Altın Küre'ye aday gösterilmiş ABD'li oyuncu. Dark Angel (Karanlık Melek) Sin City (Günah Şehri) Fantastic Four (Fantastik Dörtlü) ve Into the Blue (Maviliklere Doğru) Good Luck Chuck gibi yapımlarda rol aldı. Maksim dergisinin Hot 100 Askmens com sitesinin 99 En Fazla Beğenilen Kadın ve FHM'in 2007'de yaptığı Yeryüzündeki En Seksi Kadınlar listelerinde bir numara oldu. Oyunculuk kariyerinde bir çok önemli ödül kazanmıştır ve ağustosun 17 sinde de gizli aktör olgun la hayatını birleştiricek.

Biyografi

Alba Pomona- Kaliforniya'da doğdu. Annesi Catherine anne tarafından bir Fransız-Kanada Amerikan ve baba tarafından da Danimarka ve Amerika kökenlidir. Babası Mark Alba ise anne ve babası Kaliforniya'da doğmasına rağmen Meksikalı'dır. Jessica Alba'nın anne ve babası henüz çok gençken evlendiler. Annesinin babası olan dedesi Amerikan ordusunda denizcilik yapmış ve II. Dünya Savaşı'nda da Pasifik okyanusunda görev almıştır. Alba erkek kardeşi Joshua ile beraber büyükannesi ve dedesi tarafından büyütüldü. Kardeşi Joshua Alba'nın rol aldığı Dark Angel adlı dizinin son bölümünde yer aldı. Jessica Alba on yedi yaşına kadar büyük annesi ve dedesinin yanında yaşadı. Babasının hava kuvvetlerinde olması nedeniyle aile bir çok kere taşındı.Taşındıkları yerler arasında Mississippi ve Teksas gibi eyaletler vardır. Fakat yine en sonunda Kaliforniya'ya geri döndü.

Alba'nın ilk yılları hep hastalıklar ile sürdü. Çocukluk yıllarında iki kez akciğerlerinden bir kez apandistinden ve bir kez de bademcikleinde oluşan bir kistten dolayı sorun yaşadı. Çocukken okuldaki diğer çocuklardan izole yaşadığını iddia etmesinin nedeni de çok sık hastaneye yatmasına bağlamaktadır. Bu yüzden de kimsenin onu arkadaş olarak tanıma fırsatı bulamadığını da eklemektedir.


Kariyeri

Kariyerinin İlk Yılları

Alba beş yaşında iken oyunculuğa ilgisini göstermeye başladı. İlk oyunculuk deneyimini on iki yaşında bir oyunculuk ajansına kaydolmasından dokuz ay sonra yaşadı.

İlk film deneyinimini Gail adlı küçük bir rolle 1994 yapımı Camp Nowhere adlı film ile yaşadı.Önceleri bu filmde iki haftalık bir rol için düşünülse de filmde yer alan aktrislerden birinin ayrılması üzerine iki ay kadar bu film setinde çalıştı.

Alba çocukken Nintendo ve J.C.Penney'in iki adet reklamında oynadı. Ardından iki adet kısa filmde yer aldı.1994 yılında gereksiz Jessica rolüyle Nickelodeon'da yayınlanan The Secret World of Alex Mack adlı dizinin üç bölümünde boy gösterdi. 1995 yılında Fliiper dizisinin ilk iki sezonunda Maya rolüyle izleyenlerin karşısına çıktı. Annesinin cankurtaran olması nedeniyle yüzmeyi yürümesinden bile önce öğrendiği için bu yeteneğinden dizi çekiminde bu yeteneğinden bol bol yararlanıldı. Dizi çekimleri Avustralya'da yapıldı. Ayrıca Jessica Alba sertifikalı bir aletli su altı dalıcısıdır.

1998 yılında da Alba bazı dizilerde görünmeye devam etti. Drama türünde olan Steven Bochco'da Melissa Hauer rolüyle Brooklyn South adlı bölümde oynadı. Yine aynı yıl Beverly Hills 90210 dizisinde Leanne karakterini iki bölüm boyuncaThe Love Boat: The Next Wave dizisinde de Layla1999 yılında Randy Quaid ile beraber başrolünü paylaştığı P.U.N.K.S. adlı filmde yer aldı.Alba liseden mezun olduktan sonra Atlantic Theater Company'de William H. Macy ve eşi Felicity Huffman'dan oyunculuk dersleri aldı. (Atlantic Theater Company Pulitzer ödüllü senaryo yazarı ve yönetmen olan David Mamet'in kurduğu bir oyunculuk okuludur.) karakterini canlandırdı.

Alba 1999 yılında Drew Barrymore'un başrolünü oyndaığı bir lise filmi olan Never Been Kissed isimli filmde oynayarak Hollywood'un ilgisini çekti. Ardından yer aldığı komedi-korku türündeki bir film olan Idle Handsde Devon Sawa ile karşılıklı oynayarak dikkatleri üstüne çekmeye devam etti.

Fakat film sektöründeki en büyük parlamasını James Cameron'ın yönettiği Dark Angel adlı dizi ile yaptı.Dizide Alba Max Guevara adlı genetik özellikleri değiştirilmiş bir süper askeri canlandırmaktaydı.Amerikan Fox adlı televizyon kanalının yayınladığı dizinin 2000-2002 yılları arasında iki sezonu yayınlandı ve sonra bitti.


Film Kariyeri

Alba'nın yer aldığı en önemli filmler bir dansçı ve aynı zamanda dans koreografını canlandırdığı Honeydansçı Nancy Callahan'ı canlandırdığı Sin City ve Marvel'in bir çizgi romanı olan Fantastik Dörtlü'nün sinemaya uyarlandığı Fantastik Dörtlü filmleridir.Ayrıca 2006 MTV Film Ödülleri'nde (MTV Movie Awards) King KongGörevimiz Tehlike 3Da Vinci Şifresi gibi filmler ile ilgili komedi türünde skeçlerde oynadı.Şu anda planlanma aşamasında olan yapımları arasında The Eye and Sisters filmi vardır.İyi şanslar CHUCK filminde başarıyla rol almıştır.


İnsanların Jessica Alba'ya Bakışı

2006 yılında Askmens.com sitesinde Yeryüzündeki En Güzel 99 Kadın. 2007 yılında Maxim dergisinin yine en güzel kadinlar ile ilgili yüz kişinin olduğu bir listede Lindsay Lohan'ın ardından ikinci seçildi. GQ ve In Style dergilerinin de 2007 Haziran sayılarında dergi kapağı oldu. Aynı yıl FHM'in sekiz milyon kişinin oy kullanması sonucu oluşturduğu listede 2007 Yılının En Güzel Kadını seçildi. listesinde oylama sonucu birinci seçildi.

Alba'nın popüler kültürde çok başarılı bir yeri vardır. Buna kanıt olarak TEen Choice ödüllerinde 2001 yılında En İyi Bayan Oyuncu Ödülü dalında Dark Angel'da oynadığı rol ile aldığı ödül gösterilebilir. Ayrıca başarılarının arasında Maxim dergisinin En Güzel 100 Kadın listelerinde 2003 2004 2005 2006 ve 2007 yıllarında olmak üzere toplam beş kez yer alması da örnek gösterilebilir.2006 yılında MTV Sinema Ödülleri'nde En Seksi PerformansSin City filmindekiNancy Calahan rolü ona bu ödülü kazandırdı.2 007 yılında da aynı şekilde Spike TV Guys tarafından aynı konuda bir ödül kazandı.

2006 yılında Playboy dergisi tarafından Mart ayının dergi kapağına koyulması ve Yılın En Seksi Bayanı seçilmesi sonucu Albabu dergiye dava açtı.Çünkü dergi Alba'nın Maviliklere Doğru filminin afişi için verdiği pozu kullanmış ve kullanırken de Jessica Alba'dan izin almamıştı.Alba'nın bu çıplak içeren pozunun izinsiz kullanlması sonucu açılan davaAlba tarafların anlaşması sonucu geri çekildi.Bunun nedeni de derginin sahibi olan Hugh Hefner'ın Alba'dan kişisel olarak özür dilemesi oldu.Hefnerbunun karşılığında özür niteliğinde Alba'nın desteklediği iki hayır kurumuna yüksek miktarlarda bağiş yaptı.

Albatoplum tarafından sürekli bir seks idolü olarak anılmasını sevmedğini sık sık ifade etmektedir.Bunu Her nasılsa Natalie Portman hiç bir zaman böyle bu tür şeyle ile anılmıyor diyerek bir röportajında yakınmıştır.Ayrıca Albasadece oyunculuğu ile ön plana çıkmak istediğiniciddi bir aktris olarak anılmak istediğini ve bunun için de daha fazla projede yer almak zorunda olduğunu ve artıkyer aldığı yapımlarda daha seçici olması gerektiğini de bir röportajında dile getirmiştir.

Hayır İşleri

Alba bir çok hayır kurumuna üyedir ve bunlara katkıda bulunmaktadır.Bu kurumlar arasında; Clothes Off Our Back Habitat for Humanity National Center for Missing and Exploited Children Project HOME RADD Revlon Run/Walk for Women SOS Children Villages Soles4Souls and Step up.Bu kurumlar kadın sorunlarıçocuklarçevre kirliliği konularında aktif olan kuruluşlardır.

Özel Hayatı

2004 yılından beri aktör Michael Warren'ın oğlu Canikeyn'le birlikte olan Jessica Cash'le 2004 yılında Fantastic Four filminin çekimlerinde tanışmıştır. İkili 19 Mayıs 2008 tarihinde belediye binasında sade bir törenle dünyaevine girmiştir. Ve 7 Haziran 2008 tarihinde ikilinin kız çocukları Honor Marie Warren dünyaya gelmiştir.

Filmografi

The Eye
Meet Bill
Good Luck Chuck
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (Fantastik Dörtlü 2)
The Ten
Awake
Into the Blue (Mavilikleklere Doğru) Fantastic Four (Fantastik Dörtlü)
Sin City (Günah Şehri)
Honey
The Sleeping Dictionary
Paranoid
Idle HandsNever Been Kissed (Gerçek Öpücük)
P.U.N.K.S.
Venus Rising
Camp Nowhere

Televizyon

The Secret World of Alex Mack
Flipper
After school special
Chicago Hope
Brooklyn South
Beverly Hills 90210
Dark Canikeyn
Mad TV

Ödülleri ve Adaylıkları

Teen Choice Ödülleri

Ödül: TV - En iyi aktris Dark Angel (2001)
Adaylık: TV - En iyi aktris Dram Dark Angel (2002)
Adaylık: En iyi film içeriği Honey (2004 Mekhi Phifer ile)
Adaylık: En iyi aktris- Dram/Aksiyon Macera Honey (2004)
Adaylık: En İyi çıkış yapan bayan oyuncu Honey (2004)
Adaylık: En iyi aktris: Dram/Aksiyon Korku Sin City (2005)
Adaylık: En iyi aktris: Dram/Aksiyon Macera Fantastic Four (2006)
Adaylık: En iyi aktris: Hissy Fit Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007)
Adaylık: En iyi aktris: Aksiyon Macera Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007)

ALMA Ödülleri

Adaylık: Yeni bir dizide en iyi bayan oyuncu Dark Angel (2001)
Ödül: Yılın en iyi çıkış yapan bayan oyuncusu (2001)
Adaylık: Bir TV dizisinde en iyi bayan oyuncu Dark Angel (2002)
Adaylık: Bir filmde en iyi yardımcı bayan oyuncu Sin City (2006)

Satürn Ödülleri

Ödül: Televizondaki en iyi aktris Dark Angel (2001)
Adaylık: Bir dizideki en iyi aktris Dark Angel (2002)
Adaylık: En iyi yardımcı kadın oyuncu Sin City (2006)

Altın Ahududu Ödülleri

Adaylık: En kötü aktris Fantastic Four (2006)
Adaylık: En kötü aktris Into the Blue (2006)

DVD Exclusive Ödülleri

Ödül: Bir DVD prömiyerindeki en iyi bayan oyuncu The Sleeping Dictionary (2003)

Altın Küre Ödülleri

Adaylık: Bir dizideki en iyi aktris performansı Dark Angel (2001)

Imagen Foundation Ödülleri

Adaylık: En iyi bayan oyuncu Fantastic Four (2006)

Young Artist Awards

Adaylık: Bir dizideki en iyi performans - En iyi genç oyuncu Dark Angel (2001)

TV Land Ödülleri

Adaylık: Küçük ekran/Büyük Yıldız Ödülü (Bayan) (2007)

TV Guide Ödülleri

Adaylık: Yeni bir dizideki yılın bayan oyuncusu Dark Angel (2001)
Ödül: Yılın en iyi çıkış yapan oyuncusu Dark Angel (2001)

Spike TV Guys' Choice Ödülleri

Ödül: En ateşli -Jessica (2007)

Genç Hollywood Yıldızları Ödülleri

Ödül: Geleceğin Yıldızı (2005)

Young Star Ödülleri

Adaylık:Gündüz yayınlanan bir programdaki en iyi genç oyuncu Flipper (1998)

Konu Sude tarafından (09.07.09 Saat 22:23 ) değiştirilmiştir..
Sude isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sude Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
alba, biyografisi, hayati, jessica, jessica alba, jessica alba biyografi, jessica alba biyografisi, jessica alba foto, jessica alba fotosu, jessica alba fotoğraf, jessica alba fotoğraf albümü, jessica alba fotoğrafları, jessica alba hakkında, jessica alba hayatı, jessica alba kimdir, jessica alba özgeçmişi, jessica alba resim, jessica alba resim albümü, jessica alba resimleri, jessica alba wallpaper, jessica alba yaşamı, kimdir, yasami


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Jessica Beil Biyografisi - Jessica Beil Hayatı - Jessica Beil Kimdir - Jessica Claire Eylül Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 22.04.18 23:49
Alba Torrens Biyografisi - Alba Torrens Kimdir - Alba Torrens Hayatı - Alba Torrens Y Kartal Basketbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 17.08.14 13:25
Jessica Korda Biyografisi - Jessica Korda Kimdir - Jessica Korda Hayatı - Jessica Kor Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 25.01.14 17:14
Jessica Lange Biyografisi - Jessica Lange Kimdir - Jessica Lange Hayatı İpek Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 27.12.10 13:54
Jessica Alba Resimleri/Fotografları Okyanus Ünlülerin Resimleri 2 22.08.09 16:16


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:25 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2