tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) Yabancı sinema sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ömer Şerif Biyografisi,Ömer Şerif Hayatı,Ömer Şerif Yaşamı,Ömer Şerif Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1740

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 10.07.09, 16:26   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Malatya
Mesajlar: 1.899
Konular: 1751
Puan Grafiği
Rep Puanı:2137
Rep Gücü:0
RD:Esra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 48
71 Mesajına 111 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Ömer Şerif Biyografisi,Ömer Şerif Hayatı,Ömer Şerif Yaşamı,Ömer Şerif Kimdir?

Ömer Şerif Biyografisi,Ömer Şerif Hayatı,Ömer Şerif Yaşamı,Ömer Şerif Kimdir?

Kendimi Osmanlı Addediyorum
Leyla Umar
Sabah 13 Mayıs 2001

Doğu ve Batı'nın en hoş taraflarını alan Ömer Şerif: Bu asrın tek dahisi Atatürk... En büyük arzum Atatürk rolünü oynamaktı.
Sevgili Nurdan (Bernard) Türkmen'in düğününde bulunmak için gittiğim Paris'te birkaç gün kaldım. Harikulâde neşeli ve mutlu düğün biterken başlayan yağmur keyfimi alıp götürdü. O kasvetli havada otelin içinde otururken Parisli arkadaşım "Biliyor musun Ömer Şerif biraz ilerideki otelde yaşıyor" dedi. Bir an düşünmeden Ömer Şerif'e telefon ettim; 20 yıl önce Mısır'da yaptığımız röportajı hatırlattım. Ertesi gün otelinde buluştuk.

Doğu ile Batı'nın en hoş taraflarının simgesi olan Ömer Şerif'teki tek değişiklik saçları ve bıyığının beyazlığıydı. Kamerayı görünce sıkıldığını hissettim. Ara ara kapatma sözü verince biraz rahatladı.
Yirmi yıl önceki uzun sohbete devam ederken sanki birkaç gün önce ayrılan iki dost gibi konuşmaya başladık. Görüşme o kadar uzadı ki vakitte çok hasis davranarak size yansıtmaya çalışacağım bölümler şöyle:

Hayatımın Tek Aşkı
İki yıl önce kaybettiğim annem hayatımdaki en yakın dostumdu. Daha 4 yaşındayken eteğinin ucundan ayrılmadığım için aralıksız oynadığı pokeri öğrendim. Çevirdiğim yüzlerce filmden kazandığım parayı ömrümün büyük bir kısmını kumar masalarında kaybetmekle geçirdim.

Babamla çok mesafeli ilişkim vardı; tek bir kere karşısında sigara içmedim. Oğlum Tarık'la tavla oynarken ve kahkahalarla gülerken öldü. Tek arzum uzun yıllar sıhhatli yaşamak ve babam gibi gülerken yaşama veda etmek.

Hayatımda tek eşim tek aşkım 43 yaşındaki oğlumun annesi Mısır'ın ünlü sanatçısı Fatimama'yı sevdim. Daha sonra evlenmek isteyeceğim hiçbir kadına rastlamadım. Her Ramazan eski eşim şimdi evli olduğu zatla beni bir kere iftara davet eder. İki torunum iki yanımda ailece senede bir kere yemek yeriz.

Oynadığım sayısız filmdeki bütün kadın yıldızlara âşık oldum. Elbette Dr. Jivago'daki Julie Christie'ye aşık olmamak imkânsızdı. Ama Mısırlılar'ın ricasını kıramadığım için en az 25 film de kendi ülkem için film çevirdim.

Atatürk Asrın Dahisiydi
Ömrümde en çok Atatürk rolünü oynamak istedim. "Grey Woolf" (Gri Kurt) kitabının hakkını satın aldım. Türk yetkililer uzun müzakerelerden sonra Atatürk'ün sigara içki içmesini kadınlarla yan yana olmasını çekmemem kaydıyla izin vereceklerini söylediler. Ben de üzülerek vazgeçtim. Bir süre önce Banderas'a ısrar ettim; çok heyecanlandı ama malum bazı çevrelerden çekinip vazgeçti.

Che Guevera ve Fidel yaşamımı çok etkileyen iki kahramandır. Bir sosyalist olarak Che'nin hayatını canlandırmak idealimdi. Ancak Amerika'da çevrilen film Amerikalılar'ın baskısıyla hiç hoş olmadı; Allah'tan çok az kişi seyretti de Kübalılar'ın nefretini kazanmadım.

Uykusuzluk sorunum olduğu için sabaha kadar eski filmleri seyrederim. Kendi filmlerimi izlerken hep kendimi eleştirdiğim için onlardan uzak kalırım.

Hergün öğleden sonra uyanır bir saat bantta yürür sonra dostlarımla buluşurum. Bütün hayatım otellerde geçer. Ailemin tüm fertlerine ev aldım ama benim evim yok. Bu otel bir Suriyeli yakın dostumun. Neredeyse misafir edecek kadar az para alıyor.

Bundan sonra hiçbir filmde rol almak istemiyorum. Sadece Fransız televizyonunda at yarışlarıyla ilgili ufak bir program yapıyorum.

"Bebek Senin" Dediler
Türkiye İstanbul hele Türk yemeklerinin benzeri yok. Annem harikulâde "imam bayıldı" yapardı. İstanbul'a 20 yıl önce geldim; odamdan inince otelin lobisinde bir kadın kucağındaki bebekle üstüme geldi ve "Bu senin bebeğin" diye ortalığı ayağa kaldırdı. Aynı şey Roma'da da başıma geldi. Tabii basın bu haberleri manşet yaptı.

Kış aylarımı geçirdiğim Kahire'de çok mutlu oluyorum. İnsanlarını seviyorum. Çok fakirler ama mutlu gözükmelerinin nedenini sorunca şu yanıtı alırım: "Yukarda Allah ve güneş burada Nil ve sıcak hava... İşte mutluluk bu..."

Nasır halkın sevgilisi Amerika'nın düşmanıydı... Sedat Amerika'nın sevgilisi halkının düşmanıydı... Mübarek ortada... Yıllardır her iki tarafı pekalâ idare ediyor...

Ben kendimi Osmanlı addediyorum... Çünkü 400 yıl Osmanlılar'ın bıraktığı kalıntıların içinde doğdum orada büyüdüm ve Osmanlı gibi yaşıyorum...
Esra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.09.09, 04:36   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 413
Konular: 272
Puan Grafiği
Rep Puanı:1112
Rep Gücü:0
RD:Hazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 9
8 Mesajına 9 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Ömer Şerif Biyografisi,Ömer Şerif Hayatı,Ömer Şerif Yaşamı,Ömer Şerif Kimdir?

paylaşım için tşk.
Hazan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, kimdir, omer, ömer şerif, ömer şerif biyografisi, ömer şerif hakkında, ömer şerif hayatı, ömer şerif kimdir, ömer şerif yaşamı, serif, yasami


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ömer Koç Biyografisi - Ömer Koç Hayatı - Ömer Koç Kimdir? Başak Diger Ünlülerin Biyografileri 1 22.01.16 11:56
Şerif Yenen Biyografisi - Şerif Yenen Hayatı - Şerif Yenen Kimdir? Başak Türk Edebiyatçıların Hayatı ( Biyografisi ) 0 21.10.12 23:39
Ömer Bin Zer - Ömer Bin Zer Hayatı - Ömer Bin Zer Kimdir - Ömer Bin Zer Yaşamı Tuna Sahabeler - Evliyalar - İslam Alimleri 0 13.08.11 21:19
Ömer Muhtar Biyografisi,Ömer Muhtar Hayatı,Ömer Muhtar Yaşamı,Ömer Muhtar Kimdir? İpek Diger Ünlülerin Biyografileri 0 07.07.09 14:06
Şerif Hüseyin Biyografisi,Şerif Hüseyin Hayatı,Şerif Hüseyin Yaşamı,Şerif Hüseyin Kim İpek Diger Ünlülerin Biyografileri 0 27.06.09 17:20


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:55 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2