tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) Yabancı sinema sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Robert Pattinson Biyografisi,Robert Thomas Pattinson Hayatı,Robert T. Pattinson Kimdi
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
4863

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 15.08.09, 12:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Metrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 3.491
Konular: 3144
Puan Grafiği
Rep Puanı:6312
Rep Gücü:0
RD:Metrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 74
366 Mesajına 520 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Robert Pattinson Biyografisi,Robert Thomas Pattinson Hayatı,Robert T. Pattinson Kimdi

Robert Pattinson Biyografisi,Robert Thomas Pattinson Hayatı,Robert T. Pattinson Kimdir?

Tam İsmi: Robert Thomas Pattinson
Lakapları: Rob, RPattz, Spunk Ransom
Doğum Tarihi: May 13 1986
Şu Anki Yaşı: 23
Memleketi: Londra, İngiltere
Saç Rengi: Kahverengi
Göz Rengi: Mavi/Gri
Boyu: 185 cm
Ebeveyleri: Annesi Clare, babası Richard
Kardeşleri: Lizzy ve Victoria isimli iki ablası vardır
Çaldığı müzik aletler: Piano ve Gitar
Tiyatro Klubü: Barnes Tiyatro Klubü, Londra
Tiyatroda oynadığı roller: Macbeth, Anything Goes, Our Town, ve Tess of the D’Urbevilles
Sinemada oynadığı roller: The Ring of the Nibelungs, Vanity Fair, Goblet of Fire, The Haunted Airman, The Summer House, The Bad Mother’s Handbook, How To Be, Little Ashes, Twilight
Örnek aldığı aktörler: Jack Nicholson

Londra’lı olan Robert Pattinson 13 Mayıs 1986 tarihinde doğmuştur. Müziğe karşı yeteneği olan Robert’ın çok iyi gitar ve piano çaldığı bilinmektedir.

Robert oyunculuğa ilk 15 yaşlarında amatör olarak başlamıştır. Daha sonra Barnes Tiyatro Klubüne katılmış ve Macbeth, Anything Goes ve Tess of D’Urbevilles oyunlarında sahne almıştır. Robert’in beyazperdede ilk aldığı rol Alman yapımı bir televizyon filmi olan The Ring of Nibelungs filmindeki Nibelungs’tur. (Film ayrıca Alacakaranlık Krallığı olarak da bilinmektedir.) Daha sonra bir Reese Witherspoon filmi olan Vanity Fair’de Rawdy Crawley rolünü oynamıştır.

Robert 2003 yılında Harry Potter filmlerinden dördüncüsü olan Ateş Kadehi filminde Cedric Diggory rolünü oynamıştır. Robert 2003 yılının sonlarına doğru Mike Newell ile tanışmış, Cedric rolü için görülen ilk kişi olmuş ve bu görüşmeden sadece bir hafta sonra rolü aldığı kesinleşmiştir.

Sınırsız cazibesi ile gelecekte beyazperdede daha fazla görmeyi beklediğimiz Robert Pattinson, 2005 yılında Times Online tarafından “Yarının İngiliz Yıldızı” seçilmiştir.

Pattinson Harry Potter’ın ardından yeteneklerini iki İngiliz televizyon filminde rol alarak geliştirdi. İlk film olan The Haunted Airman’de, II. Dünya Savaşında sakat kalan bir pilot olan Toby Jugg’ı canlandırarak başrol oynadı. Jugg, akıl sağlığında bozulmalara neden olan halüsinasyonlar gören kompleks bir karakterdi.

İkinci film olan The Bad Mother’s Handbook’ta Daniel Gale olarak küçük bir rol aldı. Pattinson kendi tuhaflık anlayışını kullanarak karaktere gerçeklik kazandırmıştır.

Pattinson oyunculuk kariyerini güçlendirmeye İngiliz yapımı olan; The Daisy Gili tarafından yönetilen kısa film Summer House ve Oliver Irving tarafından yönetilen sinema filmi How to Be ile devam etti.

Robert How to Be’de artık yapısı iyice bozulmuş ailesi ile birlikte yaşayan, problemli 20’li yaşlardaki Art’ı oynayarak kendi müzik yeteneğinden faydalanmıştır.

Küçük roller aldıktan sonra Pattinson, Stephenie Meyer tarafından yazılan aynı isimli kitaptan uyarlanan Twilight filminde vampir Edward Cullen rolünü oynamak üzere anlaşmıştır. Pattinson Ağustos ayında Teen Hollywood.com’a Twilight filmi öncesi konu hakkında bilgisi olmadığından bahsetmiştir.

Yakışıklı oyuncu “Kitapları senaryo elime verildikten sonra okudum. Daha önce isimlerini dahi duymamıştım. Daha sonra biz filmi çekmeye başladık ve konu büyüdü, büyüdü ve büyüdü ve herkes kitapları öğrendi, bu gerçekten çok garip ve beklenmedik bir durum.” demiştir.

Kitabın hayranları Robert Pattinson’ın Edward Cullen’ı oynayacağın duyduklarında ani karşı çıkmalar boy gösterdi. Bu konudaki eleştiriler Robert’ın hayal ettikleri Edward rolu için yanlış olmasından, kitabın rakibi kabul edilen Harry Potter serisinde rol almış olmasına kadar uzandı. Ancak, ilk fragmanın yayınlanmasından sonra hayran görüşleri olumlu yönde değişmeye başladı. İkinci fragmanın yayınlaması ise Pattinson’ın çılgınca desteklenmesini arttırdı.

Ancak rüzgarın yönünün değişmesine rağmen, Pattinson ona bu filmin yılın en çok ilgi duyulan filmi olması konusundaki görüşleri sorulduğunda, çok açık sözlülükle “Ben halen buna inanamıyorum. Sadece çok garip. Her zaman dehşete düşmüş gibiyim, telaşlanmakta üzerime yoktur.” demiştir.

Pattinson’ın devam eden açık sözlülüğü hayranlarını gelecek olan filmleri konusunda daha da meraklandırmıştır. Pattinson’ın bugüne kadar yaptığı işlere bir göz attığımızda, onun Little Ashes filminde şair Federico Garcia Lorca ile homoseksüel bir ilişkisi olduğu söylentileri ile anılan ressam Salvador Dali’yi canlandırdığını görmek beklenmedik bir durum olabilir. Bu rol, Robert Pattinson’ın ünlüler dünyasına katılmasına neden olan Büyücü Cedric Diggory ve Vampir Edward Cullen rollerinden çok farklıdır.

Pattinson Şubat ayında bir İngiliz Dergisine böyle tartışmalı bir rolü almaya nasıl karar verdiği konusunda şunları söylemiştir; “Bazı insanların biraz şaşıracağını düşünüyorum. Ama şirin, liseli genç rollerine saplanıp kalmak istemedim, veya bir şekilde bir çeşit karikatüre dönüşeceğimi biliyordum. Dali’yi oynamak benim için tam anlamıyla bir dönüm noktası oldu. Bu rol benim alıp almamayı ciddi anlamda düşündüğüm ilk rol. Film çekilirken Dali’yi takıntı haline getirmiştim, ve onun yaşamı hakkında bulabildiğim herşeyi okudum. Çok garip ve karmaşık bir adamdı, ancak sonunda onunla bir benzerliğimin olduğunu hissettim. Dali aslında aşırı derecede utangıçtı.”

Ve insanlar Robert Pattinson’ı ve onun işine olan sadakatini farketmeye başladılar. 2005 yılında Pattinson ile diğer ünlü aktörler arasında karşılaştırmalar yapılmaya başlandı. Teen People dergisi Cedric Diggory portresinden sonra Robert’ı bir sonraki Jude Law olarak tanımladı, ve geçtiğimiz günlerde Movie-Fanatic Pattinson’ı Heath Ledger ile kıyaslayıp, aşağıdaki yorumda bulunmuştur: “Ledger ,meslektaşları ve film endüstrisinden, dürüstlüğü ve ajansların ona verdikleri sevimli – genç rollerine boyun eymediğinden dolayı saygınlık kazanmıştı. Robert de Ledger’ın yolundan, zor yoldan, gitmeyi seçmiş görünüyor. Oynadığı rolleri, onu gerçek yeteneği ve görüşü olmayan bir yakışıklı oyuncu olarak eleştirenlere bir cevap olarak seçtiğini düşünüyorum. Vizyona girecek olan Little Ashes, tıpkı Brokeback Mountain (Brokeback Dağı) gibi homoseksüel bir tema işliyor. İki film arasında parallellikler olabilir, ancak ben her iki filmin de benzersiz olduğunu ve ilişkilere farklı bakış açıları getirdiğini düşünüyorum.”

Pattinson, Jude Law ve Heath Ledger ile kıyaslanan bir aktör olarak, almaya devam ettiği riskler ve rollerindeki derinlik için elbetteki uluslararası beğeni kazanacaktır. Ve Little Ashes, Robert Pattinson’ın film dünyasında büyük bir oyuncu olarak tanınması için çok önemli bir rol oynayacaktır.

Eylül 2008 itibari ile Robert Pattinson bir oyuncu olarak ödüller almaya başladı. Fransa’da yapılan Strasbourg Film Festivali’nde “How to Be” filmindeki Art karakteri ile En İyi Aktör ödülünü aldı. Ayrıca Ekim 2008’de Hollywood Film Festivali Ödül Komitesince Yeni Hollywood Ödülü’ne layık görüldü.

2009 yılının başları Robert’ın kariyeri hakkında yeni haberler getirdi. Daha önce kadroda olacağı söylenen “Parts Per Billion” filminden, film çekimlerinin Yeni Ay filminin çekim programı ile çakışması üzerine çıkarıldığı bildirilmiştir.
Metrix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Metrix Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti:
Alt 30.11.09, 20:05   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Ceren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: İzmir
Mesajlar: 3.353
Konular: 1712
Puan Grafiği
Rep Puanı:1712
Rep Gücü:0
RD:Ceren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
47 Mesajına 68 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Robert Pattinson Biyografisi,Robert Thomas Pattinson Hayatı,Robert T. Pattinson

Robert Pattinson Biyografisi-Robert Pattinson Hayatı-Robert Pattinson Kimdir

Robert Pattinson 13 Mayıs 1986 yılında Londra, İngiltere'de doğdu. Spor konusunda yüksek tecrübesi olan bir spor adamı. Özellikle futbol ski ve snowboard yapmaktan hoşlanıyor. Ayrıca müzikten de çok hoşlanıyor ve gitarla klavye çalan yetenekli bir müzisyen.

Ateş Kadehi oyuncu kadrosuna Üç büyücü Turnuvası'nda Hogwarts'ı temsil edecek olan Cedric Diggory rolüyle katılıyor. Turnuvada kendisine son dakikada gizemli bir şekilde katılan isim elbette Harry Potter.

19 yaşındaki Pattinson profesyonel kariyerine kısa süre önce Uli Edel'in yönettiği Sam West ve Benno Furmann'ın başrolde yer aldığı "Sword of Xanten"le başladı.

Robert bunun öncesinde Barnes Tiyatro Grubu'nun bir üyesiydi ve Thornton Wilder'ın yönettiği "Our Town"da George Gibbs karakteriyle başrol oynamıştı. Robert ayrıca Cole Porter'ın yönettiği "Anything Goes"da Lord Evelyn Oakleigh" ve "Tess of the D'Urbevilles"de de Alec rollerini üstlendi. Genç oyuncu kısa süre önce ise OSO Sanat Merkezi'nde "Macbeth"te Malcom'ı oynadı.

Robert Alacakaranlık(2008) filmindeki vampir rolüyle gönüllere taht kurdu.

Edward Cullen

Edward Karakteri: Edward Alacakaranlıkta Bellayla ilk karsılaştığında Bellanın kanının kokusu Edward'ı çılgına çevirir ve onu öldüreceğinden korkar . Bu felaketi önlemek için Alaska’ya gider, ama sonunda evine yani Forks'a geri döner. Bella’nın hayatının düzeninin bozulmasına izin vermemekte kararlıdır. Edward Bellayla sınıfta konuşmaya başlar. Onun dönüşünden sonraki gün, Bella’yı bir minibüs tarafından vurulmaktan kurtarmak için doğaüstü hızı ve kuvvetini kullanarak insan olmadığı gerçeğini dışa vurup kendini tehlikeye atar. Bella Edward'ın yeteneklerine şahit olur ve ondan şüphelenmeye başlar ama Edward sıradan bir insan olduğu konusunda ısrar eder. Ve iki arkadaş sonunda birbirlerine aşık olur. La Push'a yapılan bir gezide , Bella Jacob Black tarafından güya Cullen ailesinin büyük büyük babasının zamanından beri yasayan ve hayvan kanıyla beslenen bir vampir topluluğu olduğunu öğrenir.

Edward'la olmak Bella için öldürücü bir risktir çünkü Edward'ın onun kanına olan isteğiyle sürekli savaşması gerekiyordur. Bella'nın onunla olmaması için onu sürekli uyarır , hayatı için korkması gerektiği düşüncesini ona aşılamaya calışır ve eğer onunla olursa tehlikede olduğunu Bellaya sürekli hatırlatır .Yine de Bella'nın sevgisi ve inancı Edward'ın baskılarında , onun uyarılarına kulak asmadığında hatta en kötü korkusunda haklı çıktığı zamanda Edward ve onun ailesiyle birlikteyken Bella "vejeteryan olmayan" bir vampirin hedefi haline gelir. Ailesinin yardımıyla Edward Bella'yı James'a av olmaktan kurtarır ama asıl soru Bella'nın bundan sonra nasıl güvenli kalmaya devam edeceğidir.

Robert Pattinson Filmografi:
- Alacakaranlık (2008)
- Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005)
- Ring of the Nibelungs (2004) (TV)
- Vanity Fair (2004)

Not: İnternetten alıntıdır.
Ceren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, kimdi, pattinson, robert, robert pattinson, robert pattinson biyografi, robert pattinson biyografisi, robert pattinson hakkında, robert pattinson hakkında genel bilgi, robert pattinson hayatı, robert pattinson kim, robert pattinson kimdir, robert pattinson özgeçmişi, robert pattinson yaşamı, thomas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Robert Fisk Biyografisi - Robert Fisk Kimdir - Robert Fisk Hayatı - Robert Fisk Kitap İpek Yabancı Edebiyatçıların Hayatı(Biyografisi) 1 28.05.19 18:07
Thomas Robert Malthus Kimdir-Thomas Robert Malthus Biyografisi-Thomas Malthus Hayatı Falcon Yabancı Bilim Adamlarının Hayatı 1 21.09.10 04:10
Robert Pattinson Temaları ASYA Temalar 0 26.10.09 17:17
Robert Pattinson-Robert Pattinson Resimleri-Twilight – Alacakaranlık Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 21.06.09 15:22
Robert Pattinson Hayatı(Biyografisi) ASYA Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 21.06.09 02:54


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:21 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2