tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) Yabancı sinema sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Graham Chapman Biyografisi - Graham Chapman Kimdir - Graham Chapman Hayatı
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1223

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 31.12.10, 22:42   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
İpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Mersin
Mesajlar: 1.271
Konular: 1076
Puan Grafiği
Rep Puanı:3790
Rep Gücü:0
RD:İpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
210 Mesajına 272 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Graham Chapman Biyografisi - Graham Chapman Kimdir - Graham Chapman Hayatı

Graham Chapman Biyografisi - Graham Chapman Kimdir - Graham Chapman Hayatı

Dr. Graham Arthur Chapman (8 Ocak 1941 – 4 Ekim 1989) İngiliz komedyen, aktör, yazar, doktor ve Monty Python komedi grubunun bir üyesidir. Kendisi ayrıca grubun iki önemli uzun metraj filmi olan Monty Python and the Holy Grail ve Monty Python's Life of Brian filmlerinde başrol oynamıştır.

Eğitimi ve Kariyerinin Başlangıcı

Chapman, Melton Mowbray Grammar School okulunda eğitim gördü ve Emmanuel College- University of Cambridge'de tıp eğitimine başladı. Üniversite yıllarında yine kendisi gibi öğrenci olan John Cleese ile tanıştı ve beraber komedi yazmaya başladılar. Doktor olarak Barts Hospital Medical College'dan mezun oldu. Fakat doktorluk mesleğini hiç yapmadı.

Cambridge'deyken Footlights'a katıldı. Grubun diğer üyeleri Cleese, Tim Brooke-Tayrol, Billie Oddie, David Hatch, Jonathan Lynn, Humphrey Barclay ve Jo Kendall'dı.Gösterileri -A Clump of Plinths- Edinburgh festivalinde çok başarılı oldu ve isimlerini Cambridge Circus olarak değiştirerek turneye çıktılar; Londra,Yeni Zelanda ve Broadway'de 1964 Eylül'ünde sahneye çıktılar. Grupları aynı yılın ekim ayında The Ed Sullivan Show'a konuk oldu.

BBC Çalışmaları

Chapman ve Cleese BBC için çalışmaya 1960'larda başladılar. Çalıştıkları kişiler David Frost ve Marty Feldman'dı. Chapman ayrıca BBC radyo ve BBC Televizyon için yapılan ve -I'm Sorry, I'll Read That Again-The Illustrated Weekly Hudd(starring Roy Hudd),Cilla Black, This is Petula Clark ve This is Tom Jones'ta rol aldı. Chapman, Cleese ve Tim Brooke-Taylor Feldman'a At Last the 1948 Show isimli programda katıldılar. Chapman ve yer yer Cleese uzun süre yayında kalan komedi dizisi Doctor in the House'da metin yazarlığı yaptı. Ayrıca Bernardy McKenna ve David Sherlock'a yardımcı yazarlık yaptı.

Monty Python's Flying Circus

1969 yılında Chapman ve Cleese Monty Python's Flying Circus'a katıldılar. Chapman ve Cleese'in klasikleşmiş skeçleri “The Ministry of Silly Walks” (Saçma salak yürüyüşler bakanlığı), "Raymond Luxury Yacht" ve “Dead Parrot” (Ölü papağan) olmuştur. Oynadığı sıradan rollerin dışında genel olarak sakin, otoriter, dengesiz, beklenmedik hareketler yapan kişileri oynamıştı. David Morgan'ın 1999 yılında yazdığı "Monty Python Speaks" adlı kitabında Cleese, Chapman'ın yazım kısmına çok az katıldığını söylemiştir. Grup sonraları esas olarak Chapman'ın katkısının yazım sürecine, komik ya da komik olmayan şeyler hakkında tekinsiz önsezileri olduğunu söylemiştir. Yazım sürecine katkısı nispeten az da olsa,ufak hamlelerle skeçlere ruhunu kazandırabilmiştir. Ünlü "Dead Parrot Sketch" adlı skeçte -çoğu Cleese tarafından yazılmıştır- zor durumda kalan müşterinin sıradan bozuk bir araç yerine ölü bir papağan getirmesini Chapman düşünmüştür ki skeçin merkezi bu fikirdir. Cleese o dönemlerdeki Chapman'ı iyi eğitim almış, uzun boylu, pipo sevdalısı aynı zamanda dağcı ve rugby oyuncusu ve özgüveni yüksek bir eşcinsel olarak tanımlar. Lakin 1970'lerin sonlarına doğru alkol problemleri kendisini olduğu kadar grubu da zora sokacaktır.

Python Sonrası

70'lerin sonlarına doğru Los Angeles'a taşındı. Burada birçok televizyon şovuna konuk olarak katıldı. İngiltere'ye döndükten sonra Dangerous Sports Club'e katıldı. Daha sonra Amerikan üniversitelerinde uzun süreli komedi dersi vermeye başladı. Anı kitabı A Liar's Autobiography, 1980 yılında basıldı. Genelde kendi ağzından yazılan bu kitapta, partneriDavid Sherlock, Alex Martin, David Yallop, Douglas Adams'ın sözleri de yer aldı. Bu beşli daha sonra televizyon için beraber Out of the Trees adlı bir diziye başladılar.Fakat dağılan bu grup uzun seneler bir araya gelmedi.

Chapman'ın son projesi TV dizisi Jake's Journey oldu. Pilot bölümü hazırlanmış da olsa, projeyi kabul eden olmadı. Ölümünden sonra proje tamamen sona erdi.

Ölümünden sonra bazı projeleri ilgi gördü. Bunlardan biri "O Happy Day" adlı tiyatro oyunu olmuştur. Atlanta Georgia'da bulunan Dad's Garage Theatre'ın sahneye koyduğu oyun için Michael Palin ve John Cleese de yardımda bulunmuştur.

Kişisel Yaşamı

Chapman'ın üniversite yıllarından itibaren alkol sorunları olmuştur. Bu durum genel olarak çekimleri de etkilemiş ve Holy Grail setinde zor durumlar yaşamasına neden olmuştur. Alkol sorunları 1977 yılında son bulmuştur.

Chapman eşcinselliğini uzun süre gizli tutmuş, ama 1970'lerde George Melly'nin sunduğu şov programında yanlışlıkla bunu açıklamştır. Bundan birkaç gün sonra bir partide arkadaşlarına da bunu açıklamış ve partnerinin David Sherlock olduğunu söylemiştir. Bu olaylardan sonra izleyicilerinden biri gruba gönderdiği mektupta İncil'den alıntı yaparak durumdan şikayetetmiş ve kutsal kitapta eşcinselliğin yasaklandığını ve bu insanların taşlanması gerektiğini belirtmiştir. Eric Idle ise grubun çizgisiyle tamamen uyumlu bir şekilde şu cevabı vermiştir: "Bahsettiğiniz kişinin kim olduğunu bulduk ve kendisini taşladık."

Chapman eşcinsel haklarının savunucusu olmuş ve Gay News adlı gazeteye verdiği desteklerden ötürü 1972 yılında gazetenin saydığı "önemli dostlar"ından biri olmuştur.

Yakın çevresindeki diğer ünlüler The Who grubunun elemanlarından Keith Moon, Harry Nilsson ve The Beatles'tan Ringo Starr'dır.

Ölümü

Ender görülen omurilik kanserinden ölmüştür.Teşhisi 1988 yılının Kasım ayında, diş doktoru tarafından bademciğinde görülmesi üzerine yapılmıştır. 1989 yılının Eylül ayında tedavisi olmayacağı anlaşılmıştır. Monty Python grubunun 20. yaşgününün çekimlerinde yer almış, fakat rahatsızlığı yüzündendevam edememiştir. 1989 yılının 4 Ekim günü akşamı Maidstone Hospice hastanesinde öldüğünde başucunda John Cleese, Michael Palin, David Sherlock, kardeşi John ve eşi bulunmuştur. John Cleese arkadaşının durumuna çok dayanamamış kısa bir süre sonra ayrılmak zorunda kalmıştır. Monty Python'ın 20. yaşgününün bir gün öncesine gelen bu gün, Terry Jones tarafından "Gelmiş geçmiş en kötü yaşgünü" olarak tanımlanmıştır.

6 Aralık 1989 günü kendisi için cenaze töreni düzenlenmiştir. Birçok açıdan farklı ve Chapman'a özgü olan bu törende Cleese "iyi ki kurtulduk bu heriften,umarım diğer tarafta kızarır" diye başlayan bir konuşma yapmış ve eğerskandallık bir şey yapmadan bu töreni bitirirse Chapman'ın kendisini affetmeyeceğini söylemiştir. Bunu sağlamak için,İngiliz cenaze törenlerinde ilk kez '...tir' kelimesini kullanmıştır. Tören tüm arkadaşlarının Monty Python's Life of Brian filminden ünlü "Always Look on the Bright Side of Life" şarkısını beraber söylemesiyle son bulmuştur.

Söylentiye göre külleri Sherlock tarafından 18 Haziran 2005 tarihinde Snowdon'a (Kuzey Galler) serpilmiştir.

Ünü

Monty Python grup elemanları Chapman ile çalışmanın zor olduğu konusunda fikir birliğindedirler. Ölümünden sonra grubun tekrar bir araya gelmesi planı tamamen olasılık dışı olmuş, hatta Eric Idle konuyla ilgili "Ancak Chapman öbür dünyadan gelirse bir araya geliriz, bunun için menajeri ile görüşmelerimiz sürüyor" açıklamasında bulunmuştur.Grubun buluşmalarınaküllerinin olduğu varsayılan bir kavanoz eşlik etmiş,mizansen gereği Gilliam kavanozu sahneye düşürmüş ve küller elektrikli süpürgeyle süpürülmüştür.

Astreoid 9617 Grahamchapman Chapman onuruna isimlendirilmiş, daha sonra diğer 5 oyuncu için de bu onur tekrarlanmıştır.



Doğum Adı: Graham Arthur Chapman
Diğer Adları: Gray Chapman
Doğum Tarihi: 8 Ocak 1941
Doğum Yeri: Leicester, Leicestershire, İngiltere
Ölüm Tarihi: 4 Ekim 1989
Ölüm Yeri: Maidstone, Kent, İngiltere
Önemli Rolleri: Kral Arthur, Monty Python and the Holy Grail
Brian, Monty Python's Life of Brian
İpek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.02.18, 01:15   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Graham Chapman Biyografisi - Graham Chapman Kimdir - Graham Chapman Hayatı

Graham Chapman Biyografisi - Graham Chapman Kimdir - Graham Chapman Hayatı

Teşekkürler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, chapman, graham, graham chapman, graham chapman biyografi, graham chapman biyografisi, graham chapman hakkında genel bilgi, graham chapman hayatı, graham chapman kimdir, graham chapman özgeçmişi, graham chapman yaşamı, hayati, kimdir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Katerina Graham Biyografisi - Katerina Graham Hayatı - Katerina Graham Kimdir? Okyanus Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 14.02.17 17:21
Katerina Graham Resimleri - Katerina Graham Fotoğrafları - Katerina Graham Resim Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 11.01.12 01:24
Katie Chapman Biyografisi - Katie Chapman Hayatı - Katie Chapman Kimdir Eylül Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 23.12.11 01:31
Anna Chapman Biyografisi - Anna Chapman Kimdir - Anna Chapman Hayatı - Anna Chapman Eylül Diger Ünlülerin Biyografileri 0 11.11.11 21:43
Martha Graham Biyografisi - Martha Graham Hayatı - Martha Graham Kimdir? Başak Diger Ünlülerin Biyografileri 0 11.05.11 00:52


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:38 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2