tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) Yabancı sinema sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Peter Sellers Biyografisi - Peter Sellers Kimdir - Peter Sellers Hayatı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1591

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.01.11, 01:02   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
İpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Mersin
Mesajlar: 1.271
Konular: 1076
Puan Grafiği
Rep Puanı:3790
Rep Gücü:0
RD:İpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
210 Mesajına 272 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Peter Sellers Biyografisi - Peter Sellers Kimdir - Peter Sellers Hayatı

Peter Sellers Biyografisi - Peter Sellers Kimdir - Peter Sellers Hayatı - Peter Sellers Yaşamı

Peter Sellers, İŞN (Doğum İsmi Richard Henry Sellers, 8 Eylül 1925 – 24 Temmuz 1980), İngiliz komedyen ve aktör. En çok The Pink Panther film serilerindeki Şef Müfettiş Clouseau karakteri,Dr. Strangelove filminde oynadığı 3 ayrı rol ve Lolita filminin 1962'deki orjinal versiyonunda oynadığı Clare Quilty karakteriyle bilinir. Ayrıca kendisinin sondan bir önceki filmi olan Being There filmindeki adam-çocuk olan Chance the gardener karakteri ile bilinir.

Sellers BBC radyosundaki komedi dizileri The Goon Show ile ününü yükseltti. Onun çeşitli aksanlardaki (Örn; Fransız, Hint, Amerikan, Alman, yanısıra İngiliz yöresel aksanlar) konuşma yeteneği, komedi tesirli karakterler yelpazesini tasvir etmesindeki yeteneğiyle beraber, bir radyo karakteri ve sinema aktörü olarak başarısına katkıda bulundu ve onun ulusal ve uluslararası adaylıklar ve ödüller kazanmasına neden oldu. Seller'ınözel hayatı kargaşa ve buhranlarla, ve içerisinde bulunduğu duygusal problemler ve madde bağımlılığı ile karakterize edildi. Seller dört defa evlendi. Bu evliliklerden ikisinden üç çocuğu oldu.



Peter Sellers'ın Castle Road ve Southsea sıra evlerinin köşesindeki doğumyeri, Southsea. Mavi levhada "Peter Sellers, aktör ve komedyen burada doğdu" yazısı okunabilir."

Gençlik Yılları

Sellers, Southsea, Portsmouth'da bir şovmen ailesinde dünyaya geldi. İsmi Richard Henry olarak vaftiz edilmesine rağmen, ailesi devamlı onu Peter olarak çağırdı. Ölü doğan erkek kardeşinin sonucunda, ve Bryan Forbes'e göre "karakterinin şekillendiği yıllar boyunca, tamamıyla annelik sevgisinin içinde boğuldu". Kuzey Londra Katolik okulu St. Aloysius College'a devam etti. Ama babası Yorkshire doğumlu Bill Sellers (1900–1962) bir protestandı. Ve annesi Agnes Doreen 'Peg' née Marks (1892–1967) bir yahudi idi. Sellers, boksör Daniel Mendoza'nın yeğeninin çocuğuydu. Anne kökenleri Londra'ya yerleşmiş Sefarad Yahudi topluluğu içerisindedir.



Sellers Dr. Strangelove filminde 3 ayrı karakteri oynuyor.

Seller'ın hayat hikayesini yazan Roger Lewis'e göre, Sellers katolikliğe ilgi duyuyordu, ama yatılı okula girmesinden bir müddet sonra, bir yahudi olduğunu ve inanç konusunda bir muammaya sahip olmayan birisi olduğunu keşfetti. Sellers öğretmenlerinin onu bir yahudi olarak atfettiğini söyledi. Bu öğretmenler daha sonra onun üstü kapalı antisemitik duyarlılığına yol açacak olan öğretmenlerdi. Hayatının son zamanlarında, Sellers'ın şöyle dediğine dair alıntı yapılmıştır, "Benim babam Church of England'a katı olarak bağlıydı ama annem Portekizli bir yahudiydi ve yahudiler inançlarını annelerinden alırlar."

Variety show çemberinde, ailesine eşlik etti. Bu, Sellers'a, sonradan değeri anlaşılacak olan oyun yazma ve sahneye koyma sanatını öğrendi. Annesiyle birlikte Splash Me! dramını vodvil tiyatrosu Windmill Theatre'da sahne alarak oynadı. Bununla beraber, ailesinin çelişkilerinin etkisiyle yetişti. Ve şov dünyası hakkında kararsız duyguları gelişti. Babası, Peter'ıneğlence alanında daha fazlasını elde edebileceği inancına sahip değildi. Hatta annesi daima Peter'ı cesaretlendirirken, babası Peter'ın kabiliyetinin sadece bir yol çöpçüsü olmaya yeteceğini ileri sürdü.

Seller ilk işini 15 yaşında bir hademe olarak Ilfracombe'daki bir tiyatroda aldı. Sonra düzenli olarak terfi etti, gişe memuru, yer gösterici, sahne şefi asistanı ve ışık operatörü oldu. Aynı zamanda bazı küçük oyunculuk bölümleri için teklif aldı. Sahne arkasında çalışmak ona Paul Scofield gibi ciddi aktörleri çalışırken görme şansı verdi. Aynı zamanda Derek Altman ile sıkı arkadaş oldu ve beraber Sellers'in ilk aktörlük deneyimi olan "Altman and Sellers," isimli oyunda sahneye çıktılar. Bu oyunda, ukulele çaldılar, şarkı söylediler ve şakalar yaptılar. Onlar ayrıca Dashiell Hammett'ın dedektif hikayelerini okumayı severlerdi. Ve bundan ilham alarak kendi dedektiflik acentalarını kurdular. Potensiyel bir müşteri Sellers'ın sahte bıyığını yırtınca bu teşebbüsleri ansızın sona erdi.

Sellers, tiyatrodaki düzenli sahne arkası işinde, "Joe Daniels and His Hot Shots" müzik grubuna ait bir bateri setiyle pratik yapmaya başladı. Joe Daniels onun çabalarını farkına varmaya başlayınca ona bazı pratik bilgiler öğretti.

II. Dünya Savaşı Dönemi

Avrupa'da savaş patlak verirken, Sellers bateristlik yeteneklerini geliştirmeye devam ediyordu. Bu babasını bile etkilemişti. Ve Sellers, Blackpool'da bir müzik grubuyla ilk bateristlik işini aldır. :22

Sellers, gönüllü asker olduktan sonra ve II. Dünya Savaşı boyunca Kraliyet Hava Kuvvetleri'da bir havacıydı. Onbaşılığa yükseldi. Düşük görme yeteneğinden dolayı iniş yeriekibinde bulunması sınırlandırıldı. Asya'da ne kadar durduğunun belli olmamasına ve Sellers'in kendisinin uzaklığı abartabilecek olmasına rağmen, uzun yolculuğu Hindistan ve Myanmar'ı içine aldı. Sellers ayrıca savaştan sonra Almanya ve Fransa'ya hizmet verdi. Resmen görevi olmayan subayların yaşamlarında yaşadıkları boşlukta Sellers Entertainments National Service Association (ENSA)'a katıldı. Bu kuruluş, babasının daha evvelden anlaştığı ve babasının Sellers'in bateristlik ve komedi yeteneklerini geliştirmesi için izin verdiği bir yerdi. 1945'de savaşın sona ermesi ile İngiliz göstericilerin 5'inin 4'ünden fazlası ENSA için çalıştı. Bu çalışmanın odağı fabrika işçileri ve askerlerin moralini yükseltmekti.

Arasıra üstlerinin taklitini yapardı. Ve onun Kraliyet Hava Kuvvetleri subayı Lionel Mandrake tasviri, Dr. Strangelove filminde Sellers'a model olmuş olabilir. 1972'de Michael Parkinson'la yaptığı bir röportajda anlattığına göre, Sellers kendi tarzıyla sahte bıyık kullanarak ve onun kılığına girerek Subay Mess'in taklitini yapmıştı. Daha sonra yaşlı subaylar ondan kuşkulanmıştır. Goon Show'un Major Dennis Bloodnok karakterinin sesi bu dönemden gelmektedir.

Erken Kariyeri

The Goon Show

1948'de askerin vazifesini bitirdikten sonra İngiltere döndü. Ve variety theatre'larda stand-up rutinleri ile kendisini geliştirdi. Sellers BBC radyo prodüktörü Roy Speer'a telefon etti. Speer ile telefonda konuşabilmek için Much Binding in the Marsh programının radyo şovu yıldızı Kenneth Horne'yimiş gibi davrandı.

Bir sonuç olarak, Sellers, Ray's a Laugh programında komedyen Ted Ray ile iş yapmasına neden olacak bir ses sınavı verdi. Onun esas radyo işi ise Spike Milligan, HarrySecombe ve (aslında) Michael Bentine ile olan The Goon Show programıydı. Sonra bunu Sellers'ın televizyon işleri izledi.

Kayıtlar

1950'lerin sonlarında, Sellers, George Martin prodüktörlüğü ile iki komedi albüm kaydı yayınladı. Bu kayıtlar The Best of Sellers ve Songs for Swinging Sellers ismiyle yayınlandı. 1958'de 10" formatında bir LP olarak yayınlanan çıkış albümü The Best of Sellers'ın albüm kapağı onu bir Rolls Royce arabasını cilalarken gösteriyordu. Bu albümdeki en popüler şarkılar "Balham, Gateway to the South" (bir seyahat parodisi) ve "Suddenly It's Folksong" şarkılarıydı. Songs for Swinging Sellers albümü 1959'da piyasaya sürüldü. Frank Muir ve Dennis Norden tarafından yazılan materyalleri ve Sellers'ın "Puttin on the Style" şarkısını seslendirmesini içeriyordu. "Shadows on the Grass" parçasında albüme Irene Handl konuk olarak katıldı. Müzikal direktörlük Ron Goodwin tarafından yapıldı.

1979'da, Sellers' Market ismiyle üçüncü albümünü piyasaya sürdü. Albüm kapağında Sellers, Financial Times ve Wall Street Times gibi iki tüccar gazetesi okuyan iki adamın arasında Finchley Press gazetesini okurken durmasını içeriyordu. Albüm ilk iki albümü kadar popüler olmamasına rağmen halen koleksiyoncular tarafından aranan bir albümdür. Bu üç albüm, Sellers'ınsesini birsürü komedi efekti için ne kadar esnek kullanabilme yeteneği olduğunu gösterdiği albümler olmuştur.

Film Kariyeri

Sellers, filmlerdeki başarısına İngiliz komedileri ile ulaştı. Bu filmlerin içerisinde The Ladykillers, I'm All Right Jack ve The Mouse That Roared bulunur. Sophia Loren'la birlikte oynadığı The Millionairess filmindeki Hindistanlı doktor tasviri ile dünyanın dikkatini üzerine çekmeye başladı. Film, George Martin'in prodüksiyonculuğunu üstlendiği hit tekli Goodness Gracious Me ve ardından gelen Bangers and Mash teklisine ilham verdi. Bu iki tekli içerisinde de Sellers ve Loren bulunur.

Lolita

1962'de Stanley Kubrick Sellers'a Lolita filmindeki Clare Quilty rolünü James Mason ve Shelly Winters ile karşılıklı oynamasını teklif etti. Kubrick, Sellers'i ilk filmlerinden görmüş ve onun yetenek yelpazesi Kubrick'in ilgisini çekmişti. Aynı zamanda The Goon Show döneminde Sellers bir çok ünlü insanın rolüne girerek etkileyerek kendini ispat etmişti. Bunların içerisinde Winston Churchill, the Queen, ve Lew Grade vardı.

Bununla birlikte, Sellers, bir gözalıcı Amerikan televizyonu oyun yazarının sahnesinin onun yetenekleri ötesinde olduğunu hissetti. Ve rolü almak konusunda gerginlik yaşadı. Kubrick nihayetinde Sellers'ı sahneleri oynaması için ikna etti. Bununla beraber Kubrick, Amerikan jaz müzisyeni Norman Granz'ısenaryoda Sellers'ın oynayacağı kısımlarını kayda alması ve Sellers'a bunları dinletmek için tuttu. Böylece Sellers sese çalışabilecek ve kendine güveni gelişecekti.

Erken kariyerindeki iyi prove edilmiş film rollerinin çoğunun aksine, Sellers, Kubrick tarafından karakterin tüm imkanlarını denemek için film çekimi boyunca doğaçlama yapmaya teşvik edildi. Dahası Sellers'ı yaratıcığının en yüksek noktalarında yakalayabilmek için, Kubrick genelde 3 kadar kamera kullandı. Sellers ve Kubrick, Sellers için birçok kılık değişikliği yarattı. Bunlar, motorlu araçlarla gezen devriye jandarma ve Alman psikolog gibi görünüşlerdi. Film çekimi esnasında, diğer aktörler ve kamera arkası ekibi Sellers'ın aktörlük yaparken gayet eğlendiğini fark ettiler. Ve Kubrick'e göre Sellers, sadece bir çizgi roman çoşkusunun durumu gibi, tasvir edilmiş olabilirdi. Filmin görüntü yönetmeni, Oswald Morris ilaveten şöyle yorumladı, "En ilginç sahneler Sellers ile olanlardı, bunlar tamamıyla doğaçlamaydı."
Bu deneyimden ötürü, Sellers, Kubrick ile olan ilişkinin kariyerini en önemli ödüllerinden biri olduğunu düşündü.

Dr. Garipaşk

Kubrick bir sonraki filmi Dr. Garipaşk için Sellers'a başrol önerdi. Sellers filmde birbiriyle tamaman zıt 3 farklı karakteri oynadı. Bu karakterler; A.B.D Başkanı Merkin Muffley, aşırı derecede alman aksanı ile konuşan nükleerbilimadamı Dr. Garipaşk ve Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin hava kuvvetleri albayı Mandrake rollerini oynadı. Sellers başlangıçta projeyi almak konusunda tereddütlüydü. Ama Kubrick, bu üç parçayı oynayabilecek daha iyi bir aktör olmadığına Sellers'ı inandırdı.

Muffley ve Dr. Garipaşk karakterleri Kubrick'in özel efektleriyle aynı odada filme alındı. Sellers, orjinal oyuncu seçimlerine göre 4. bir rol oynayacaktı.Bu rol filmdeki Major T. J. "King" Kong karakterinin rolüydü. Ama gereken sert Teksas aksanına hakim olamadı. Ayrıca düşüp ayağını kırdı, ve Kubrick'i rolü Slim Pickens'e vermeye mecbur etti. Oynadığı üç rolün performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü adaylığı kazandı. Kubrick Sellers'a filmde doğaçlama yapması için serbest kontrol verdi.

"Eğer benden kendimi oynamamı isterseniz, ne yapacağımı bilemem. Kim olduğumu ve ne olduğumu bilmiyorum."

— Sellers sıklıkla kim olduğunu bilmediğinden bahsederdi. (2001)



Peter Sellers Şef Müfettiş Clouseau rölüyle Pembe Panter filminde.

Pembe Panter

Sellers, Pembe Panter filmlerine beceriksiz Şef Müfettiş Clouseau rolü ile alındı. Bu karakter Sellers'a dünyaçapında popülerlik kazandırdı. Pembe Panter ile başlayan ve onun devamı olan Karanlıkta Bir Çığlık filmi onu daha belirgin yaptı. 1975'den 1978'e kadar 3 devam filminde daha bu karakteri oynadı. Sellers'ın kullanılmayan arşiv görüntülerini içeren The Trail of the Pink Panther filmi onun ölümünden sonra 1982'de piyasa çıktı. Onun dul kalan eşi, Lynne Frederick, resmi olmayan kullanımdan dolayı filmprodüktörlerine başarılı bir dava açtı. Sellers, Şef Müfettiş Clousse olarak başka bir Pembe Panter filminde rol almaya hazırlanıyordu. Romance of the Pink Panther isimli bu projeye başlayamadan hayata veda etti.

Merhaba Dünya

1979 yılında, Sellers Chance rolünü oynadı. Televizyon bağımlısı basit bir bahçıvanını kara komedisi, Merhaba Dünya, bazı eleştirmenler tarafından "Peter Sellers'ın dikkate değer kariyerinin taçlandırılan zaferi" olarak düşünüldü." Aynı zamanda romancı Jerzy Kosinski içinde büyük bir başarı oldu. 1971'deki BBC röportajında, Sellers Chance rolünü oynamayı herşeyden çok istediğini söyledi.

Kosinski, kitabın yazarı, romanın asla filme uyarlanamayacağını hissetti. Ama Sellers'ın başarılı olma şansı Kosinski'nin fikirlerini değiştirdi. Ve yazar Sellers ve yönetmen Hal Ashby'ye, senaryoyu kendisi yazması şartıyla, filmi yapmaları için izin verdi. Film eleştirmeni Danny Smith'e göre, herşeye gözlerinin içi gülerek karşılık veren bir karakter olan Chance'in zihni, Peter Sellers'ta doğal bir merak uyandırdı."

Sellers'ın performansı, bazı eleştirmenler tarafından başarı bulunarak övüldü; "anlamsızlığın nokta keskinliğinde hatasızlığı. Bu olağanüstü bir maharet", ve "...film'in fantastik öncül inandırıcılığı"...

Sellers'ın film işindeki deneyimi onun için mütevazılığı ve gücüydü. Film boyunca, oynadığı karakterden çıkmamak için röportajları reddederdi, ve diğer aktörlerle bile mesafesini korurdu. Eve döndüğünde bile karakter içinde kalmaya çalışırdı. Sellers, Chance'nin yürüşüyüşü ve sesinin karakterinen önemli özellikleri olduğunu düşündü. Ve role hazırlanırken, Sellers, saf ifadeyi mükemmelleştirmek için, bir teype kayıt alarak yalnız ya da eşiyle yürüdü. Ve sonra Ashby ile yürüdü. Ve apartman kapıcısı onu ifade etmek için "sözlerinin ardında çocuksu zihninin" olduğunu söylemek ihtiyacı duydu.."

Eleştirmen Frank Rich, bu rolün bir hayli aktörlük yeteneği gerektirdiğini şu sözleri ile belirtti; "Karakter bölünmesini, Peter gayet enerji isteyen vokali ve jest teknikleri ile ifade etti... Daha küçük bir aktör; ruhsal bozukluğa sahip, göz alıcı ve zora başvuran bir karakter çizerdi... [Onun] zekası her zaman derindi, onun ekrandaki güveni daha büyüktü, onun tekniği çok daha fazla inceden inceye bilenmişti."

Merhaba Dünya, Sellers'a 1960'dan beri en iyi eleştirilerini, ikinci bir Oscar Ödülü adaylığını ve bir Altın Küre'yi kazandırdı. Film piyasaya çıktıktan birkaç ay sonra Time dergisi Sellers hakkında "Who is This Man?" (Bu adam kim?) ismiyle bir baş makale yazısı yazdı. Kapak Sellers'ın oynadığı karakterlerin çoğunugösteriyordu. Bunların içerisinde Chance, Quilty, Strangelove, Clouseau, ve the Grand Duchess Glorianna XII vardı. Sellers, Richard Schickel tarafından yazılan makaleden hoşlandı. Ve dergi editörüne bir teşekkür mektubu yazdı."

Diğer Roller

Yönetmen Billy Wilder müstehcen 1964 komedisi Kiss Me, Stupid için Sellers ve Dean Martin'i ortak yıldız olarak işe aldı. Film çekiminde geçen 6 hafta içerisinde Sellers kalp krizi geçirdi. Ve Wilder onun yerine Ray Walston'u getirdi.

Komedi filmi The Party'de tasvir ettiği beceriksiz Hindistan'lı aktör Hrundi Bakshi karakterinden, Lolita gibi daha ciddi performanlara kadar değişik rollerde oynayabilen yetenekli bir aktördü.

Sellers, 1969'da, Amerikan televizyon serisi It Takes a Thief'in bir bölümüne katıldı. 1970'lerin başlarında Sellers ekonomik darboğaza girdi. Bununla beraber "gişe hasılatızehiri" diye ünvanlandırıldı. Sellers asla Oscar kazanamadı. Ama I'm All Right Jack filmi ile BAFTA ödülü kazandı.

Sellers, 1977'de, The Muppet Show televizyon serisine katıldı. Kendisi olarak katılmamayı tercih etti. Çeşitli köstümlerle ve aksanlarla izleyici karşısına çıktı. Kermit the Frog, Sellers'a rahatlayabileceğini ve "kendisi" gibi olabileceğini söylediğinde. Viking başlığı, kemeri ve bir boks eldiveni giyen Sellers, Kraliçe Victoria gibi giyinmeye çalıştığını iddia edip şöyle cevap verdi; "There is no me. I do not exist. There used to be a me, but I had it surgically removed."



Sellers'ın 1973 senesindeki Londra'daki evinde çekilmiş bir portresi

Ölümü

1964'de, 38 yaşındayken, Sellers kalp krizi serileri geçirdi (Birkaç gün içerisinde 13 tane), bunlar onun kalbinde kalıcı hasarlara yol açtı. Sellers batının tıbbı tedavisinin yerine psişik doktorlara danışmayı tercih etti. Ve kalbinin durumundaki kötüleşme 16 yıl boyunca devam etti. 1977'de, ikinci bir büyük kalp krizi geçirdi, bunun sonucunda kalp atışlarının düzenlenmesi için kalp pili kullanmak zorunda kaldı. Bir kez daha, Seller yavaşlamayı reddetti. Ve yaşamını oldukça uzatacak doktor talimatlarını ve açık kalp ameliyatını reddetti.

Sellers'ın Goon Show partnerleri, Spike Milligan ve Harry Secombe, ile tekrar birleşmesi için Londra'da bir akşam yemeği 25 Temmuz 1980 için ayarlanmıştı. Ama 22 Temmuz'da, Sellers büyük bir kalp krizi ile Dorchester Hotel'ındeki odasında yıkıldı ve komaya düştü. 24 Temmuz 1980'de geceyarısından sonra Londra Hastanesi'nde 54 yaşında öldü. Geriye dördüncü eşi, Lynne Frederick, ve üç çocuğu: Michael, Sarah and Victoria kaldı. Öldüğünde, 30 Temmuz'da Los Angeles'ta bir kalp ameliyatı için randevusu vardı.


Peter Seller "Henry Orient" rolünde

Doğum Adı: Richard Henry Sellers
Doğum: 8 Eylül 1925 (1925-09-08)
Southsea, Portsmouth, İngiltere, UK
Ölüm: 24 Temmuz 1980 (54 yaşında)
Londra, İngiltere, UK
Meslek(ler): aktör,komedyen
Evlilik(ler)i: Anne Howe (1951-1961; boşandı) 2 çocuk
Britt Ekland (1964-1968; boşandı) 1 çocuk
Miranda Quarry (1970-1974; boşandı)
Lynne Frederick (1977-1980; öldü)
Ulus: İngiliz


BAFTA Ödülleri
En İyi İngiliz Aktör 1960 I'm All Right Jack

Altın Küre Ödülleri
En İyi Aktör - Müzikal/Komedi 1980 Being There
İpek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, kimdir, peter, peter sellers, peter sellers biyografisi, peter sellers hakkında genel bilgi, peter sellers hayatı, peter sellers kimdir, peter sellers özgeçmişi, peter sellers yaşamı, sellers


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Peter Aerts Biyografisi-Peter Aerts Hayatı-Peter Aerts Yaşamı-Peter Aerts Kimdir? Metrix Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 09.01.16 11:52
Peter O'Toole Biyografisi - Peter O'Toole Kimdir - Peter O'Toole Hayatı - Peter O'Too Serap Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 16.12.13 10:55
Peter Jackson Biyografisi - Peter Jackson Hayatı - Peter Jackson Kimdir? ASYA Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 22.11.13 18:17
Peter Higgs Biyografisi - Peter Higgs Kimdir - Peter Higgs Hayatı - Peter Higgs Yaşam Eylül Yabancı Bilim Adamlarının Hayatı 0 11.10.12 17:47
Peter O'Toole Biyografisi - Peter O'Toole Kimdir - Peter O'Toole Hayatı İpek Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 03.01.11 23:57


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:35 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2