tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) Yabancı sinema sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Jake Gyllenhaal Biyografisi - Jake Gyllenhaal Hayatı - Jake Gyllenhaal Kimdir - Jacob
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2214

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 11.12.11, 18:31   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Super Moderator
 
Eylül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 2.303
Konular: 931
Puan Grafiği
Rep Puanı:7806
Rep Gücü:20
RD:Eylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 542
199 Mesajına 659 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Jake Gyllenhaal Biyografisi - Jake Gyllenhaal Hayatı - Jake Gyllenhaal Kimdir - Jacob

Jake Gyllenhaal Biyografisi - Jake Gyllenhaal Hayatı - Jake Gyllenhaal Kimdir - Jacob Benjamin Gyllenhaal Biyografisi

Jacob Benjamin Gyllenhaal (D. 19 Aralık 1980 Los Angeles, Kaliforniya, ABD) Yahudi asıllı ABD'li oyuncu. Yönetmen Stephen Gyllenhaal ve senarist Naomi Achs'in oğlu, oyuncu Maggie Gyllenhaal'in da kardeşidir. İlk rolünü on yaşında oynayan oyuncu, ilk başrol deneyimini 1999 yılında, henüz on dokuz yaşındayken Ekim Düşü filminde canlandırmıştır. Oyuncu, 2001 yılında oynadığı Donnie Darko filmiyle çıkış yapmıştır. 2004 yılında oynadığı, Küresel Soğuma'yı ele alan Yarından Sonra filminin küresel çaptaki başarısından sonra ününü katlayan oyuncu, 2005 yılında ABD Deniz Piyadeleri için çekilen Jarhead filminde oynamış ve aynı yıl Brokeback Dağı filminde Jack Twist'i canlandırmıştır.



Jake Gyllenhaal (Jacob Benjamin Gyllenhaal)

Çocukluk ve İlk Yılları

Gyllenhaal, Los Angeles, Kaliforniya'da, yönetmen Stephen Gyllenhaal ile senarist Naomi Foner'in (kızlık soyadı Achs) oğlu olarak 1980 yılında dünyaya gelmiştir. Oyuncu Maggie Gyllenhaal'ın da kardeşi olan oyuncu, ablası ile birlikteDonnie Darko filminde oynamıştır. Babası Swedenborgian mezhebine bağlı bir Hıristiyan olan oyuncunun sülalesindeki ilk tanınmış kişi, büyük büyük büyükbabası Leonard Gyllenhaal'dır. Annesi New York'lu bir Yahudidir.



Jake Gyllenhaal (Jacob Benjamin Gyllenhaal)

Akademi Ödülü adaylığı olan ve BAFTA ödülü sahibi ABD'li aktör. Brokeback Dağı filmindeki rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalındaki ödüle aday gösterilmiştir.

İlk olarak 1991 Billy Crystal ile City Slickers filminde görülmüştür. Ailesi bir süre filmlerde yer almasını yasakladı,çünkü evden uzak kalmasını istemiyorlardı. Buyasaklama 1993 yılında kardeşi Maggie Gyllenhaal ile oynadığı A Dangerous Woman filmi ile son buldu.



JakeGyllenhaal (Jacob Benjamin Gyllenhaal)

Gyllenhaal, 1998 yılında Harvard-Westlake Okulu'ndan mezun oldu.Sonra Columbia Üniversitesi'ne başladı. Burada doğu dinleri ve felsefe çalıştı. İki yıl sonra okula sinema kariyeri için ara verdi. İlk başrolü Ekim Düşü filmidir. Film, Gyllenhaal'un çıkış filmi olarak nitelendirilir.



Jake Gyllenhaal (Jacob Benjamin Gyllenhaal)

Oyunculuk Kariyeri

Bu başarıdan sonra Gyllenhaal'un başrolde olduğu "Highway" isimli film geldi. Ancak ne film ne de oyuncu beğenildi.Jennifer Aniston'la oynadığı "The Good Girl" filmi ile daha çok beğenildi.

"Moonlight Mile" filminde Dustin Hoffman ve Susan Sarandon ile birlikte oynadı.



Jake Gyllenhaal (Jacob Benjamin Gyllenhaal)

Örümcek Adam'da Tobey Maguire sırtını incittiği için başrolü oynayacaktı ancak Tobey Maguireiyileşti ve Jake de 2004'te başka bir gişe filmi Yarından Sonra'da Dennis Quaid ile birlikte onun oğlu rolünde oynamaya karar verdi.

2005 yılında oyuncu üç filmde yer aldı: Proof, Jarhead ve Brokeback Dağı. Proof'ta Gwyneth Paltrow ve Anthony Hopkins ile başroldeydi. Jarhead'de ise bir Amerikan askerini oynadı.



Jake Gyllenhaal (Jacob Benjamin Gyllenhaal)

Jake'in asıl çıkışı Brokeback Dağı'yla oldu. Bu filmde 1960'larda Heath Ledger'in oynadığı kovboy karakteri ile büyük bir aşk yaşayan kovboyu oynadı. Film üç Akademi Ödülü, dört Altın Küre ve dört BAFTA Ödülü kazandı. Jake Gyllenhaal burdaki rolü ile Oscar'a aday olmuş olsa da ödülü George Clooney aldı. 2006 Akademi Ödülleri'nden sonra oyunculuk kariyerindekigelişmeler doğrultusunda akademi tarafından akademiye üye olması için davet edildi.

Jake'e Heath Ledger ile olan romantik sahneleri sorulduğunda "etkilenmediğim bir kadınla oynamak gibiydi" cevabını verdi. Biseksüel olduğu yolundaki dedikodulara da "insanların bana yakıştırdıkları her şeye açığım.Bir erkeğe karşı şimdiye kadar hiçbir şey hissetmedim. Hissetseydim de bundan korkmazdım" şeklinde yanıt verdi.



Jake Gyllenhaal (Jacob Benjamin Gyllenhaal)

Gyllenhaal David Fincher'ın yönettiği,gerçek bir öyküye dayanan Zodiac isimli filmde Robert Graysmith karakterini canlandırdı. Bu filmden sonra ise 2007 yapımı Rendition filminde Reese Witherspoon ile birlikte rol alacak. Ayrıca 2010 yapımı (Prince of Persia Sands of Time) Pers Prens Zamanın Kumları Destan rolündeki Gyllenhaal, video oyunu uyarlamasından yola çıkılarak yapılan son filmidir. Pers Prensi, büyük bir macera, bolca komedi, biraz aşk ve bolca şaşırtıcı özel efekt sunuyor.



Jake Gyllenhaal (Jacob Benjamin Gyllenhaal)

Özel Hayatı

Jake ailesi ile birçok film yaptı.Kardeşi Maggie ile iki filmde rol aldı.Maggie'nin nişanlısı aktör Peter Sarsgaard ile Jarhead isimli filminde birlikte oynadı. VaftizannesiJamie Lee Curtis, Vaftiz babası ise Paul Newman'dır. Kendisi de Heath Ledger ve Michelle Williams'ın kızlarının vaftiz babasıdır.

En bilinen ilişkileri oyuncu Kirsten Dunst ve Reese Witherspoon ile yaşadığı ilişkilerdir. Kirsten ile Jake'in aktris kardeşi Maggie sayesinde tanışmışlar, 2002'de başlayan ilişki inişli çıkışlı olarak 2004'e kadar sürmüştür. Daha sonra adı Natalie Portman ve Gretchen Bleiler gibi birçok ünlüyle anılmıştır.

En uzun süreli ilişkisini ise Rendition Yargısız İnfaz filminde tanışıp sevgili olduğu Reese Witherspoon ile yaşamıştır. Çiftin üç senelik birlikteliklerinden sonra evleneceklerine kesin gözüyle bakılırken Reese Witherspoon tarafından ayrıldıkları açıklanmıştır.

Aktif olarak Amerika'daki gençlerin oy vermesi için çeşitli kampanyalarda çalışmış,kendisi başkan adayı John Kerry'i desteklemiştir. Çevre sorunlarıylailgilenir ve her yıl Mozambik ormanlarına ağaç diker. Boş zamanlarında yemek yapmayı ve ağaç işleriyle uğraşmayı sever. Budizm'e inanmaktadır. Şu sıralar ünlü şarkıcı Taylor Swift ile ilişkisi vardır. Ailelerini de tanıştırdıkları vearalarındaki yaş farkını umursamadıkları bilinmektedir.



Jake Gyllenhaal (Jacob Benjamin Gyllenhaal)

Filmleri

1991 City Slickers
1993 Josh and S.A.M.
1999 Ekim Düşü
2001 Donnie Darko
2001 Bubble Boy
2001 Lovely & Amazing
2002 Highway
2002 Ay Işığında
2002 The Good Girl
2003 AbbySinger
2004 Yarından Sonra
2005 Brokeback Dağı
2005 Jarhead
2005 Kanıt
2007 Zodiac
2007 Yargısız İnfaz
2008 Brothers
2009 Untitled Moon Project
2010 Prince of Persia: The Sands of Time
2010 Nailed
2010 Love and Other Drugs
2011 Source Code
2012 End of Watch



Jake Gyllenhaal (Jacob Benjamin Gyllenhaal)


Ödülleri

Yıl / Ödül / Dal / Durum / Film
2002 Young Hollywood Awards / Breakthrough Performance - Male /Kazandı
2002 Independent Spirit Awards / Best Male Lead / Aday / Donnie Darko
2003 Chlotrudis Awards / En İyi Erkek Oyuncu / Kazandı
2003 DVD Exclusive Awards / En İyi Erkek Oyuncu / Aday / Highway
2003 Teen Choice Awards / Choice Movie Breakout Star - Male / Aday / The Good Girl
2005 National Board of Review / En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu / Kazandı / Brokeback Dağı
2006 MTV Film Ödülleri / En İyi Performans / Kazandı
Best Kiss / Kazandı
2006 Screen Actors Guild / En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu / Aday
Best Ensemble / Aday
2006 Critics' Choice Award / En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu / Aday
2006 BAFTA / En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu / Kazandı
2006 Amy Macdonald 'I Well Wud' Awards / Fittest Celebrity / Kazandı
2006 Akademi Ödülleri / En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu / Aday
2006 SatelliteÖdülleri / Outstanding Supporting Actor / Aday
Outstanding Lead Actor / Aday / Jarhead
2006 National Arts Awards / Young Artist Award for Artistic Excellence / Kazandı
2008 Palm Springs Film Festival / Achievement-Actor award / Kazandı
2008 Teen Choice Awards / Choice Movie Actor: Drama / Aday
--------------Tualimforum İmzam--------------



Eylül
Eylül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, gyllenhaal, hayati, jacob, jacob benjamin gyllenhaal, jacob benjamin gyllenhaal biyografi, jacob benjamin gyllenhaal biyografisi, jacob benjamin gyllenhaal hayatı, jacob benjamin gyllenhaal kimdir, jacob benjamin gyllenhaal özgeçmişi, jacob benjamin gyllenhaal yaşamı, jake, jake gyllenhaal, jake gyllenhaal biyografi, jake gyllenhaal biyografisi, jake gyllenhaal hakkında genel bilgi, jake gyllenhaal hayatı, jake gyllenhaal kimdir, jake gyllenhaal özgeçmişi, jake gyllenhaal yaşamı, kimdir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Jacob Jordaens Biyografisi - Jacob Jordaens Kimdir - Jacob Jordaens Hayatı Serap Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri 1 17.02.17 00:26
Daryl Jacob Biyografisi - Daryl Jacob Kimdir - Daryl Jacob Hayatı - Daryl Jacob Yaşam Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 14.03.14 19:43
Jake Gyllenhaal Resimleri - Jake Gyllenhaal Fotoğrafları Kartal Ünlülerin Resimleri 1 11.12.11 18:15
Maggie Gyllenhaal Biyografisi - Maggie Gyllenhaal Hayatı - Maggie Gyllenhaal Kimdir Eylül Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 10.12.11 00:56
Maggie Gyllenhaal Resimleri - Maggie Gyllenhaal Fotoğrafları Kartal Ünlülerin Resimleri 1 10.12.11 00:52


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:19 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2