tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) Yemek tarifleri,çorbalar,salatalar,tatlılar,pastalar,börekler,yöresel yemekler,mezeler,aperatifler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mutfaktaki Dağınıklıktan Nasıl Kurtulursunuz?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
920

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 12.08.09, 04:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Mutfaktaki Dağınıklıktan Nasıl Kurtulursunuz?

Mutfaktaki Dağınıklıktan Nasıl Kurtulursunuz?



Mutfağı daha iyi kullanabilmeniz için hem fonksiyonel hem de pratik sistemler...


Mutfak belki de evin en dağınık bölümlerinden biridir. Alanı daha iyi kullanabilmeniz için hem fonksiyonel hem de pratik sistemleri tercih ederek, bu dağınıklığı biraz da olsa önleyebilirsiniz. Tekerlekli sebzelikler, asma raf üniteleri, cepli organizerler, sürgülü çekmeceler ve hasır sepetler mutfaktaki eşyalarını depolamanız için kullanılabilir.

Reader's Digest dergisinde yer alan haberde, mutfağın dağınıklığından kurtulmanız için yapabileceğiniz değişiklikler açıklanıyor.



1. Fazlalıkları hızlıca ortadan kaldırmak: Her gün kullandığınız tuz, yağlar ve en sevdiğiniz baharatları ocağınızın yanında istersiniz. Fakat, bu malzemeler sık sık kullanacağınız tezgah üzerinde yer kaplar. Tüm bu baharatlıkları farklı şekillerde ve büyüklüklerdeki saplı kutulara, çekmecelere yerleştirerek hepsini bir arada tutarsınız ve yer kaplamaz.


2. Mikrodalga fırınınızı portatif raf ayakları üzerine alıp tezgahınızda yer açabilirsiniz. Mikrodalga fırınlar mutfakta en çok yer kaplayan araçlardır. Üreticiler, birkaç modeliyle mikrodalga fırınlarınızı camlı mutfak dolaplarının altına asmanıza izin veren opsiyonel raf ayakları sunuyor.

3. Dolap altı depolama rafları: Çekme raflar, bıçak tutucular ya da baharatlıkların dağınıklığı olmaksınız mutfak araç-gereçlerine hemen ulaşmanızı sağlıyor. Çekme raflar sayesinde bıçaklarınızı, kepçelerinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

4. Tekerlekli sebzelikler, tezgah üzerinde yer açmak ve dolap ilave etmenin en iyi şeklidir. Büyük bir ziyafet sofrası hazırlarken, malzemelerinizi arabadaki raflara yerleştirerek tezgahta ekstra çalışma alanı sağlayabilirsiniz. Yemek hazırlarken sebzelikleri kullanmayı planlıyorsanız, dayanıklı, paslanmaz çelik veşa plastik levhalı olanları tercih edin.

5. Gizli mesaj merkezi: Alışveriş listesini, telefon mesajlarını ve yapılacakların listesinin tezgah üzerinde kargaşa oluşturmasını izin vermeyin. Dolap kapağının içine çift taraflı bant ile plastik hazne ya da yazı tahtası yerleştirin. Plastik hazne dolap içinde çıkıntı yapabilir, raflarla ya da dolaptaki malzemelerle çarpışmayacak bir yerde olmasına dikkat edin.

6. Dosya merkezini düzenleyin: Sevdiğiniz yemek tariflerini yazdığınız kağıtları, önemli notlarınızı mutfağınızdaki çekmecelerde tutmak yerine, dolabınızın yanına asacağınız kağıt tutucuya yerleştirebilirsiniz. Böylece, yerden tasarruf edersiniz.

7. Dekoratif sıçrama koruması: Dekorasyonda lavabonun veya ocağın arkasında sıçrayan damlaların duvarı kirletmesini önleyen su geçirmez ve kolay silinebilen levhalar size büyük kolaylık sağlayacaktır.

8. Dolap altı eğlence merkezi: Tezgahınızın üzerinde duran televizyonunuzu dolap altına takılan yeni model televizyonlarla değiştirin. En çok tercih edilen model, kullanmadığınızda katlanan ve elinize ayağınıza dolaşmayanlarıdır. Bu televizyonları elektronik mağazalarında bulabilirsiniz.

Kahve makinenizi de tezgah üstünde tutmayın: kahve tiryakileri kahve makinesini dolaplardan birinin içine yerleştirebilir. Böylece mutfak tezgahınızda yer açabilirsiniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
daginikliktan, kurtulursunuz, mutfaktaki, nasil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Facebook Hesabım Kapatıldı Nasıl Açabilirim - Kapatılan Facebook Hesabı Nasıl Açılır Kartal Network ve İnternet 1 04.12.17 12:36
Skypede Online Kişiler Nasıl Bulunur - Skype'de Çevrimiçi Kişi Bulma Nasıl Olur Kartal Network ve İnternet 1 20.09.15 00:04
Skypeye Kayıt Olma Nasıl Yapılır - Skype de Abone Olmak Nasıl Yapılır Kartal Network ve İnternet 0 28.04.13 19:36
Silgi Nasıl Yapılır? Nasıl Siler? Başak Genel Kültür 0 26.09.12 00:59
Nasıl Yıkamayı Nasıl Unutursun Kafan Neredeydi Zeus Karikatür 2 30.08.10 20:22


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:23 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2