tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) Yemek tarifleri,çorbalar,salatalar,tatlılar,pastalar,börekler,yöresel yemekler,mezeler,aperatifler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Etlerin dondurulması ve çözülmesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
996

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.07.08, 10:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 581
Konular: 477
Puan Grafiği
Rep Puanı:4934
Rep Gücü:0
RD:ÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 1
58 Mesajına 390 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Etlerin dondurulması ve çözülmesi

Etlerin dondurulması ve çözülmesiÇabuk bozulabilen gıdalardan olan kırmızı et ve kümes hayvanlarını derin dondurarak bozulmadan saklamak kadar, sağlıklı çözülmelerini de başarmalısınız. Dondururken uygulayacağınız pratik yöntemler bu konuda size yardımcı olacaktır. Kırmızı etleri dondurmak
  • Pirzola, biftek, köfte gibi etleri dondurmadan önce her dilimin aralarına yağlı kağıt koyarsanız, birbirlerine yapışmalarını önlersiniz. Böylece her seferinde gerekli olduğu kadar parçayı alır, gerisini dondurucuda bırakabilirsiniz.
Kümes hayvanlarını dondurmak
  • Kümes hayvanını bütün olarak dondurmadan önce, buzluk torbasının içindeki havayı iyice boşaltın.
  • Bunun için yapmanız gereken, kümes hayvanını torbaya koyduktan sonra torbanın ağzını 5 mm. bir açıklık bırakarak büzmek.
  • Bu aralıktan bir kamış sokarak mümkün olduğunca çok havayı dışarı çekin. Daha sonra torbanın ağzını kamış olduğu halde iyice sıkıştırın ve kamışı çekip çıkarın.
  • Torbayı çok iyi kapatın ki, içine hiç hava girmesin.
Kırmızı et ve kümes hayvanlarının çözülmesi
  • Bütün bir hindi veya tavuğu hızla çözdürebilmek için dondurucudan çıkardıktan sonra ambalajındn çıkarmadan, soğuk su dolu bir kaba koyup buzdolabına kaldırın.
  • Kaptaki suyu kümes hayvanı tamamen çözülene kadar 15-20 dakikada bir yenileyin.
  • Kırmızı et ve kümes hayvanı parçalarını çözdürmek için ise yeterince zaman öngörün. Böylece acele etmez ve etin yavaş yavaş, yani hijyenik bir şekilde çözülmesini sağlarsınız.
Damlamayı önlemek
  • Etleri buzdolabında çözdürüyorsanız, mutlaka büyük bir kabın içine koyun. Böylece çözülürken bıraktığı suların, başka yiyeceklerin üzerine damlamasını önlersiniz.
Büyük kümes hayvanlarını çözdürmek
  • Bazen büyük bir kümes hayvanını buzdolabında çözdürmek, boyundan dolayı imkansız olabilir. Böyle durumlarda ambalajına birkaç delik açıp eti serin bir odada çözülmeye bırakın.
  • Bir kümes hayvanının tamamen çözülüp çözülmediğini anlayabilmek için, parmaklarınızı içine sokup tek tek but ve kanatlarının kımıldayıp kımıldamadığını kontrol edin.
Saklamak
  • Alışveriş dönüşü kırmızı et veya kümes hayvanını dışarıda tutmayıp çiğ olarak hemen buzdolabına koyun.
  • Etleri kapalı kutularda saklarsanız başka yiyeceklerin üzerine su damlatmalarını önlersiniz.
Zehirlenmeyi önlemek
  • Buzdolabında tavuk, balık, kırmızı et gibi sakladığınız etleri çeşitlerine göre ayırıp saklayın.
  • Çiğ etlerle mutfakta çalıştıktan sonra mutlaka ellerinizi ve kullandığınız malzemeleri iyice yıkayın.
Dondurulmuş etlerin kullanımı
  • Kırmızı et ve kümes hayvanlarını çözüldükten sonra hemen kullanın.
  • Bazı ürünlerin aksine, çözüldükten sonra sakın tekrar dondurmayın. Gıda zehirlenmesi riskini artırırsınız.
ÇisiL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cozulmesi, dondurulmasi, etlerin, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:32 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2