tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Yöresel Yemekler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Arabaşi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
930

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.02.08, 21:57   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.372
Konular: 7148
Puan Grafiği
Rep Puanı:16247
Rep Gücü:183
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
884 Mesajına 1.397 Kere Teşekkür Edlidi
:
Red face Arabaşi






Hamurunun hazırlanışı;1 kase un
6 kase su
1 tatlı kaşığı tuz
Suyun 4 kasesi tencereye konarak ısınmaya bırakılır.Kalan 2 kase su ile 1 kase un çırpıcı ile iyice karıştırılır ve su kaynamak üzereyken karışım süzgeçten süzülerek tencereye dökülür,tuzda konarak kaynayana kadar sürekli karıştırılır.2-3 dk kaynatılarak ıslatılmış tepsiye dökülür.Soğumaya bırakılır.

Çorbanın hazırlanışı: Yarım tavuk haşlanarak ,küçük küçük parçalara ayrılır.Tencerenin içerisine biraz zeytinyağ,1 yemek kaşığı tereyağ konur,eriyince 2 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı biber salçası ilave edilip kavrulur,1 yemek kaşığı toz biber konur karıştırılır.Üzerine tavuk suyu ,1 paket tavuk bulyon eklenir.Ayrı bir yerde kavrulan 3 kaşık un sulandırılarak tencereye dökülür ,tavuklar ilave edilir birazda su eklenerek kaynamaya bırakılır.Çorbanın kıvamı domates çorbası gibi olmalı (gerekirse su veya kavrulmuş un eklenebilir).




--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
arabasi, arabaşi, arabaşi hazırlanışı, arabaşi nasıl yapılır, arabaşi tarifi, arabaşi yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:42 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2