tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/)
-   -   İzmir Yemekleri-Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/20831-izmir-yemekleri-yoresel-yemekler.html)

Güllü 08.03.08 22:37

İzmir Mantısı -Ege Yöresi
 

MALZEMESİ
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 kahve fincanı tuz ve alabildiğince su (kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlamak için)

Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler;
500 gr. yoğurt
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı tereyağı

Kızartmak İçin;
1 su bardağı zeytinyağı

TARİF
Derin bir karıştırma kabının içinde un, yumurta ve tuz ile, suyu da azar azar ilave ederek bir hamur yapın. Üzerine bir bez örtüp, yarım saat dinlendirin. Ayrı bir kaba iç harcı malzemeleri olan; kıyma haşlanmış pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi koyup, iki kaşık su ile karıştırarak yumuşatın. Dinlenmiş hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Temiz bir tezgah üzerinde (veya tahta sinide) her bir parçayı bıçak sırtı kalınlığında yufkalar şeklinde açın. Açılmış hamurları 5 x 5 santimlik kareler halinde kesin. Kare hamurların ortalarına 1 çay kaşığı kadar harçtan ilave edin. Köşelerini kaldırıp, harcın üzerine birleştirip, hafifçe sıkın. Hazırladığınız mantıları bir tepsiye dizin. Diğer tarafta bir tavada kızdırılmış zeytinyağında bu mantıları pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran mantıların yağını bir el kevgiriyle süzdürerek servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin. Onun da üstüne kızdırılmış kırmızı biberli tereyağı gezdirin.


ASYA 30.11.08 07:41

İzmir Yemekleri-Yöresel Yemekler
 
İzmir Köfte-izmir

Köfte için Malzeme Listesi:
500 gr kıyma
1 baş soğan rende.
3 dilim ekmek içi (ben normal büyüklükteki tost ekmeklerini rondodan geçirerek kullanıyorum)
1 yumurtanın sarısı
yarım çay bardağı zeytinyağı (Özellikle kıymanız yağsız ise köfte malzemelerinizin içine yağ ilave etmenizi öneririm)
yarım çay kaşığı kimyon
tuz, karabiber, kırmızı biber, maydonoz.
isteğe bağlı olarak ince rendelenmiş 1-2 diş sarımsak kullanabilirsiniz.
Tüm malzemeler genişçe bir kapta yoğurun. İnce uzun parmak kalınlığında köfteler hazırlayın.

3 adet orta büyüklükte patates
3 adet orta büyüklükte kabuğu soyulmuş ve kare doğranmış domates
3-4 adet çarliston biber
1 su bardağı su
kızartmak için yağ
tuz, 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:

Kızartmalık yağı tavaya koyun, ocağa alın.Hazırladığınız patatesleri (soyup , karpuz dilimi gibi veya halka halka dilimleyin ) yağda kızartın. Daha sonra aynı yağ içinde köfteleri arkalı önlü kızartın. Kızartılmış patatesleri ve köfteleri genişçe bir fırın tepsisine alın. Biberleri yukardan aşağı 4 e bölün ve onları da kızartın. Köfte ve patateslerin aralarına yerleştirin. Tavanızda 2-3 yemek kaşığı kadar yağ kalacak şekilde yağı dökün, kalan yağın içine salça ile birlikte doğradığınız domatesleri atın 1-2 dakika karıştırın ve bir su bardağı suyu koyun. Su kaynayınca domatesli sosunuzu köftelerin üzerine dağıtarak dökün. 200 derecede ıstılmış fırında yarım saat pişirin.Sulu malzemeniz kıvamlı bir hale gelmiş olacak..
Yanında pilav ve cacık ile gerçekten de güzel bir öğün oluyor…
Afiyet olsun…


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:58 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2