Nevşehir Yemekleri-Yöresel Yemekler BULGUR KÖFTESİ Malzemeler 1 kg köftelik kıyma 2 su bardağı ince bulgur 2 adet yumurta 2 orta boy soğan Maydanoz Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon 1 Yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı salça Köftelerin hazırlanışı: Kıyma, yumurta, bulgur, 1 adet rendelenmiş soğanı ve baharatlar 1 fincan su ile karıştırılıp yoğurulur. Yapılışı Bulgur ile kıyma kıvamına geldiğinde misket şeklinde yuvarlanır. Köftelerin dağılmaması için bir yemek kaşığı un harca ilave edilir. Pişirme: Yağ ile soğan bir tencerede soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. salçası ilave edilir. Su konur ve kaynatılır. Su kaynayınca hazırlanan köfteler suya atılır ve 20 dakika orta ateşte pişirilir. |
Nevşehir Mantısı NEVŞEHİR MANTISI Malzeme: 500gr. un, 250gr. kıyma, 5-6 baş soğan, 1 kilo yoğurt, 3 diş sarımsak ezilmiş. Karabiber, kırmızı biber, tuz, 1 yemek kaşığı salça, 50gr. maya, 1/2 margarin. Yapılışı: Yağda soğanlar kavrulunca kıyma eklenir o da kavrulunca salça ilave edilir. Tuz ve baharatları da ekleyince ocaktan alınır. Hamuru için un, maya, tuz biraz suyla kulak memesi kıvamında yoğrulur. 1 saat hamur dinlenir. hamuru yuvarlak bir şekilde açın içine hazırlanan harcı yayarak dökün rulo halinde sarın. ufak parçalar halinde kesin. yağlanmış tepsiye dizip 15 dak. pişirin. Bu arada sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Yağda kırmızı biberi kızdırın. Fırından çıkan mantıyı bir kaba alın. üzerine yoğurtlu sosu dökün ve üstüne de kızdırılmış yağı gezdirin. AFİYET OLSUN. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:53 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2