tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Zeytinyağlı-Etli Yemekler (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/)
-   -   Dil Söğüş (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/18835-dil-sogus.html)

ASYA 15.11.08 08:22

Dil Söğüş
 
Dil Söğüş
Gerekli Malzemeler:
1 adet tuzlanmış sığır dili, yaklaşık 2 kg
1 soğan, kalın doğranmış
2 havuç kalın dilimlenmiş
1 defne yaprağı
6 tane biber, çekilmemiş
Yapılışı:
Dili süzüp, tartın
500 g
başına 30 dak
pişirme süresi olacak şekilde pişirme süresini hesaplayın
Dili büyük bir tencereye koyup, üzerine örtecek kadar soğuk su ilave edin
Bir taşım kaynatın
Ateşi kısıp 5 dak
haşlayın
Suyunu süzün
Dili tekrar tencereye koyun yeniden soğuk su koyup soğanı havucu, defne
yaprağını ve tane karabiberleri katın
Bir taşım kaynatın
Ağır ateşte hesapladığınız süre kadar pişirin
(Aşçının önerisine bakın)
Dili dikkatlice büyük bir kaba aktarıp soğumaya bırakın
5 Soğumuş dili bir tahtanın üstüne koyup, yukardan başlayarak
derisini keskin bir bıçakla yüzün
Kemiklerini ve kıkırdaklarını ayırın
Dili ters yüzüne çevirip, kıvırıp bir yuvarlak haline getirin
Sonra o şekilde 18 cm
'lik bir kek kalıbının içine yerleştirin
Pişme suyundan kek kalıbının kenarlarına gelecek şekilde dilin üstüne
dökün
Dilin üstüne kalıbın içine sığacak şekilde dil yerinde dursun diye bir
tabak koyun
3 kg
dan az olmamak üzere bir ağırlığı tabağın üstüne koyı kalıbı geceden
buzdolabına kaldırın
Dilin kenarlarından bir bıçak gezdirerek kalıptan ayrılmasını sağlayın
Sonra kalıbın altını sıcak suda birkaç saniye tutun
Kalıbın üstüne servis tabağını ters çevirip dil tabağa alın
Soğuk dili yatay ince dilimler halinde kesin


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:59 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2