Kuzu Böbreği Alevli        Kuzu Böbreği Alevli    Gerekli Malzemeler:   12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış) 
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı 
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış) 
1 Çorba Kaşığı Hardal 
1 Çorba Kaşığı Un 
1 Çay Kaşığı Tuz 
1 Kahve Kaşığı Karabiber 
1/4 Su Bardağı Kırmızı Şarap 
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 
1/4 Su Bardağı Konyak 
125 gr (1/2 su bardağı) Krema 
1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış)   Yapılışı:  Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış 
patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz  Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz 
Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar 
kızartınız 
Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız 
Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz 
Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz 
Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz  Ateşin altını kısarak, kırmızı şarap ve limon suyunu ekleyip sürekli 
karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz  Bu arada, bir tavada, konyağı hafif ateşte, iyice sıcak oluncaya 
kadar ısıtınız 
Konyağı böbreklerin üstüne döküp kibrit çakınız 
Alevler dininceye kadar tavayı hafif hafif sallayınız  Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz 
Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız 
Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ettiniz                --------------Tualimforum İmzam--------------         |