tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Zeytinyağlı-Etli Yemekler (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/)
-   -   Arnavut Ciğeri (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/18845-arnavut-cigeri.html)

ASYA 15.11.08 08:31

Arnavut Ciğeri
 
Arnavut Ciğeri
Gerekli Malzemeler:
2 baş soğan
1 koyun karaciğeri
1/2 su baradağı un
1/2 demet maydanoz
1.5 çorba kaşığı kırmızı biber
1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
tuz


Yapılışı:

Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın
Daha sonra karaciğeri bir tahta üzerine koyup, fındık iriliğinde parçalar
doğrayın
Bu parçaları büyük bir kabın içine koyun ve üzerine bir kaşık kırmızı
biber serpip iyice karıştırın
30 dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını önce bol una bulayın
ardından üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir
bardak zeytinyağı kızdırdığınız tavanın içine birer avuç birer avuç atın
Karıştırarak yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra delikli kepçe
yardımıyla yağını süzüp, servis tabağına alın
Ciğerin pişiridikten sonra üzerine biraz tuz serpin
Tavadaki yağın dörtte birini alın, üzerine yarım çorba kaşığı
kırmızıbiber koyun
Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip,
dökün
Bu arada, ince ince doğrayıp, tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün
Sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz
yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte
servis yapın




Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:17 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2