tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kalkan Tavası
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
582

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.10.09, 02:02   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kalkan Tavası

Kalkan Tavası
Malzeme
- 10 dilim 125'er gr'lık kalkan balığı
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 1 limonun suyu
- Un
- 125 ml (3/5 su bardağı) ayçiçek yağı
- Tartar Sos
- 200 g mayonez
- 2 çorba kaşığı ince kıyılmış kapari
- 2 çorba kaşığı ince kıyılmış salatalık turşusu
- 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 1/3 çorba kaşığı ince kıyılmış tarhun otu
- 1 çorba kaşağı ince kıyılmış taze soğan


Hazırlanışı
Hazırlık:

Kalkan dilimlerini yıkayın; tuzlayıp, biberleyin. Hafif derince bir kaba yerleştirin. Üzerilerine limon suyunu gezdirip 2 saat serin bir yerde dinlendirin.
Kalkan dilimlerinin suyunu süzdürerek marine ettiğiniz kaptan alıp, her iki taraflarını una bulayın.
Kalkan dilimlerinin fazla ununu silkeleyerek tavaya yerleştirip her iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 3'er dakika kızartın.

Ana Yemek:
Kalkan balığını temizleyip, yıkayın ve dilimleyin.
Hazırlık bölümündeki gibi tuzlanıp biberlenmiş kalkan dilimlerini limon suyuna yatırarak 2 saat serin bir yerde dinlendirin.
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Kalkan dilimlerini marinattan çıkartıp, unlayın. Fazla unlarını silkeleyerek kızgın yağda her iki taraflarını 3'er dakika kızartın. Kalkan dilimlerini süzdürerek tavadan alıp, üzerine havlu kâğıt serilmiş bir servis tabağına aktarın.
Sıcak olarak yanında tartar sosu ile servis yapın.
Tartar sosu hazırlamak için 200 g mayonezi, her biri ince kıyılmış kapari, salatalık turşusu, maydanoz, tarhun otu ve taze soğanı katıp karıştırın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kalkan, tavasi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Gülenay Kalkan Biyografisi - Gülenay Kalkan Kimdir - Gülenay Kalkan Hayatı - Gülenay Kartal Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 0 25.09.14 23:44
Rüyada Kalkan Görmek - Rüyada Kalkan Görmek Açıklaması ve Yorumu - Kalkan Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 15.11.12 02:09
Kalkan Belediyesi Adresi ve Telefonu - Antalya Kalkan Belediyesi İletişim Goeben Antalya 0 12.10.12 16:16
Erdal Kalkan Biyografisi - Erdal Kalkan Hayatı - Erdal Kalkan Kimdir? Başak Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 0 12.05.11 05:44
Kalkan Balığı (Psetta maxima)-Kalkan Balığı Genel Bilgi ve Resimleri Fenci Balıklar 0 03.05.10 16:37


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:50 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2