![]() |
Sicilya Usulü Sardalye Sicilya Usulü Sardalye http://img341.imageshack.us/img341/2...ulsardalye.jpg Malzemeler: * 1 kg’dan biraz fazla Hamsi * 100 gr ufalanmış bayat ekmek * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 diş sarımsak * Bir avuç kadar kıyılmış maydanoz 2-3 adet ince doğranmış taze soğan * Tuz ve karabiber * 1 tatlı kaşığı limon suyu * Hepsi ince doğranacaklar 60 gr kapari * 60 gr siyah zeytin * 40 gr kuru üzüm * 40 gr çam fıstığı Hazırlanması: * Önce iç malzemelerini karıştırın. * Sardalyeleri temizleyip kafalarını kesin. Karınlarını yararak kılçıklarını çıkarın. * Sardalyeleri düz bir yere açık olarak koyup içine iç malzemesinden yayın ve kuyruğa doğru rulo şeklinde sarın (benim hamsiler sarılamayacak kadar küçük olduğundan, iki hamsinin arasına iç malzemesinden koydum). * Birbirlerine değecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Dilerseniz aralarına bir kaç defne yaprağı yerleştirebilirsiniz. * Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak fırında 10 dakika kadar ya da üzeri kızarana kadar pişirin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:24 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2