tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sicilya Usulü Sardalye
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
558

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 15.03.11, 23:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sicilya Usulü Sardalye

Sicilya Usulü Sardalye



Malzemeler:
* 1 kg’dan biraz fazla Hamsi
* 100 gr ufalanmış bayat ekmek
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* Bir avuç kadar kıyılmış maydanoz 2-3 adet ince doğranmış taze soğan
* Tuz ve karabiber
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* Hepsi ince doğranacaklar 60 gr kapari
* 60 gr siyah zeytin
* 40 gr kuru üzüm
* 40 gr çam fıstığı

Hazırlanması:
* Önce iç malzemelerini karıştırın.
* Sardalyeleri temizleyip kafalarını kesin. Karınlarını yararak kılçıklarını çıkarın.
* Sardalyeleri düz bir yere açık olarak koyup içine iç malzemesinden yayın ve kuyruğa doğru rulo şeklinde sarın (benim hamsiler sarılamayacak kadar küçük olduğundan, iki hamsinin arasına iç malzemesinden koydum).
* Birbirlerine değecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Dilerseniz aralarına bir kaç defne yaprağı yerleştirebilirsiniz.
* Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak fırında 10 dakika kadar ya da üzeri kızarana kadar pişirin.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
sardalye, sicilya, sicilya usulü sardalye, usulu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Sardalye Görmek - Rüyada Sardalye Görmek Açıklaması ve Yorumu - Sardalye Rüya Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 26.12.12 19:54
Antep Usulü Aşure - Antep Usulü Aşure Tarifi ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 12.12.11 17:29
Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Tarifi - Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Yapılışı ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 03.12.11 01:45
Sardalye Balığı Ezmesi FORUMCU Mezeler 0 01.11.08 13:42
Sardalye Balığı Ezmesi tarifi FORUMCU Mezeler 0 01.11.08 13:14


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:24 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2