tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mortadella
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
671

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.08.11, 09:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Mortadella

Mortadella

Malzemeler:

1 kg köftelik et
100 gr doğranmış kuyruk yağı
Yarım soğan
1 yumurta
2 diş sarımsak
Kimyon
Karabiber
Antep fıstığı
Etimek


Yapılışı:
1kg köftelik kıymaya 100 gr kuyruk yağı katılır ve makinede çekilir. Herhangi geniş bir tepsiye konur. Üzerine yarım soğan ile 2 diş soğan rendelenir, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 yumurta kırılır. Malzemeler ile köfte özdeşleştirilinceye kadar yoğrulur. 1 paket etimek (un da olabilir) rondodan geçirilip un haline getirilerek kıymaya katılır. Yoğrulmaya devam edilirken içerisine Antep fıstıkları konarak yeniden yoğrulur. Bu işlem ortalama 10 dakika sürer. Küçük bir kâseye 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Kıyma 8 eşit parçaya bölünür. Elimizi sıvı yağ ile ıslatarak uzun silindir şekil verilerek köfte haline getirilir. Herhangi bir tavada yüksek ateş ocakta sıvı yağ kızdırılır (ayçiçeği ya da fındık yağı da olabilir) ve köfteler kızartılır. Kızaran köftelerin içi pişmediğinden boş bir tencereye 1 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sirke (elma ya da üzüm) ve 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek yüksek ocak ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynama başlayınca içerisine kızartılmış olan köfteler eklenir ve kaynamaya bırakılır. Aradan 5 dakika geçtikten sonra ocak ateşi kısığa alınarak pişirmeye devam edilir. Salçalı su iyice koyulaşıp yarısına gelinceye kadar pişirilir ve ocak ateşi kapatılır. Köftelerin yapılış süresi 40 dakikadır. 8 kişilik servis edilebilir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
mortadella, mortadella nasıl yapılır, mortadella tarifi, mortadella yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:47 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2