![]() |
Fırında Damat Paça Fırında Damat Paça http://img862.imageshack.us/img862/2...dadamatpaa.jpg Malzemeler: 2 parça kemikli kalça tavuk 3 adet yufka 2 su bardağı tavuk suyu Tuz Beşamel sos için malzemeler: Yarım su bardağı tavuk suyu 1 yumurta 1.5 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı sirke 3-4 diş sarımsak Tuz Beşamel sos yapımı: Tavuk suyuna 1.5 çorba kaşığı un eklenir. İçine yumurta kırılır. 1 çorba kaşığı sirke ile tuz eklenir ve ocakta pişirilir. Yağda kavrulan 3-4 diş sarımsak ile karıştırılır. Yapılışı: Parçalara ayrılmış kemikli kalça tavuk düdüklüde haşlanır, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra yaplarından ve kemiklerinden ayrılarak didiklenir. 2 adet yufka yağlanan tepsiye gelişigüzel üst üste serilir. Eritilen yağ yufkaların üzerinde gezdirilir. Üzerine 1 yufka daha konarak 15 dk 185-190 derece fırına verilir. Fırından çıkarılan yufkalar haşlanan tavuk suyu ile ıslatılıp yumuşamaya bırakılır. Didiklenen tavuklar yufkanın üzerine dağıtılır, beşamel sos eklenir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:59 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2