tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Zeytinyağlı-Etli Yemekler (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/)
-   -   Fırında Damat Paça (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/74599-firinda-damat-paca.html)

AnGeL 04.08.11 09:39

Fırında Damat Paça
 
Fırında Damat Paça
http://img862.imageshack.us/img862/2...dadamatpaa.jpg
Malzemeler:

2 parça kemikli kalça tavuk
3 adet yufka
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz

Beşamel sos için malzemeler:
Yarım su bardağı tavuk suyu
1 yumurta
1.5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
3-4 diş sarımsak
Tuz

Beşamel sos yapımı: Tavuk suyuna 1.5 çorba kaşığı un eklenir. İçine yumurta kırılır. 1 çorba kaşığı sirke ile tuz eklenir ve ocakta pişirilir. Yağda kavrulan 3-4 diş sarımsak ile karıştırılır.


Yapılışı: Parçalara ayrılmış kemikli kalça tavuk düdüklüde haşlanır, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra yaplarından ve kemiklerinden ayrılarak didiklenir.
2 adet yufka yağlanan tepsiye gelişigüzel üst üste serilir. Eritilen yağ yufkaların üzerinde gezdirilir. Üzerine 1 yufka daha konarak 15 dk 185-190 derece fırına verilir. Fırından çıkarılan yufkalar haşlanan tavuk suyu ile ıslatılıp yumuşamaya bırakılır. Didiklenen tavuklar yufkanın üzerine dağıtılır, beşamel sos eklenir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:59 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2