![]() |
Ayvalı Hindi Tas Kebabı - Ayvalı Hindi Tas Kebabı Tarifi Ayvalı Hindi Tas Kebabı - Ayvalı Hindi Tas Kebabı Tarifi http://img202.imageshack.us/img202/9...ditaskebab.jpg Malzemeler 500 gr kuşbaşı hindi, 300 gr arpacık soğan, 2 adet ayva, 2 buçuk bardak pirinç, 100 gr tereyağı, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 fiske tarçın Yapılışı Soğanları ayıklayın, ayvaları soyun ve dilimleyin. Hepsini et, tuz, biber ve baharatlarla karıştırın. Bakır bir tas veya çelik veya cam bir kâseyi ağzına kadar basarak ayva-hindi karışımı ile doldurun. Kabı baş aşağı ters çevirerek geniş ve derin bir tencerenin ortasına oturtun. Tasın üzerine kıpırdamasını önleyecek şekilde bir ağırlık koyun. Tencereye taşın hizasına gelecek şekilde su ilave edip kapağını kapatın ve çok hafif ateşte 2 saat kadar pişirin. Bu arada pirinci tuzlu kaynar su ile ıslatın. Ilınınca süzüp yıkayın. Tasın etrafındaki suya sonra pirinci ekleyin. Su çok eksilmişse pirincin yüzeyini ancak geçecek tadar suyu tamamlayın. Tereyağını da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve pilavı demlendirin. Servis tabağına ters çevirerek servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:29 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2