Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.12.10, 20:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Soslu Tavuk Kızartma

Soslu Tavuk Kızartma





Malzemeler

- 300 gram tavuk (kuşbaşı doğranmış)

- İki yemek kaşığı soya sosu

- İki yemek kaşığı süt

- Bir yumurta

- 3 yemek kaşığı mısır nişastası

- 2 çay kaşığı zencefil

- Bir tutam tuz

- Bir diş sarmısak

- Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Sarmısakları havanda dövün. Dövülmüş sarmısak,
Soya sosu, zencefil ve tuzu karıştırın.
Bu karışımı tavukların üzerine döküp, harmanlayın.
Bir yumurtayı ayrı bir kapta sütle iyice çırpın,
ardından tavuk parçalarının üzerine dökün.
en son mısır nişastasını katıp, 5-6 dakika bekletin.
Bu arada (teflon olursa daha iyi olur) tavada yağı kızdırın.
Sosta beklettiğiniz tavuk parçalarını
tek tek birbirlerine yapıştırmadan yağa atıp, kızartın.

Baharatlı tavuk kızartma malzemeleri

300 gr tavuk göğüs eti

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı hardal

1 çay kaşığı biberiye

1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi

1 çay kaşığı kekik

4-5 dal taze soğan sapı

2 yumurta

1 su bardağı sıvıyağ

Tuz, karabiber

Baharatlı tavuk kızartma hazırlanışı

1 diş sarımsağı ezip hardal ve biberiye ile karıştırın.
Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayıp hardallı karışımı ekleyin.
Karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Taze soğan saplarını kıyıp bir kaseye alın.
Ekmek içi, kekik ve karabiber ilave ederek karıştırın.
Yumurtaları bir kasede tuz ilavesiyle çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın.

Hazırladığınız ekmekli karışımı düz bir tabağa yayın.
Etleri önce çırpılmış yumurtaya sonra ekmekli karışıma bulayın.
Kızgın yağa atıp hızlı ateşte kızartın. Ateşi kısıp 5-6 dakika daha pişirin.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla