tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tavuk Yemekleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Tavuk Yemekleri Tavuk yemekleri tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Soslu Tavuk Kızartma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1918

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.12.10, 21:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Soslu Tavuk Kızartma

Soslu Tavuk Kızartma





Malzemeler

- 300 gram tavuk (kuşbaşı doğranmış)

- İki yemek kaşığı soya sosu

- İki yemek kaşığı süt

- Bir yumurta

- 3 yemek kaşığı mısır nişastası

- 2 çay kaşığı zencefil

- Bir tutam tuz

- Bir diş sarmısak

- Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Sarmısakları havanda dövün. Dövülmüş sarmısak,
Soya sosu, zencefil ve tuzu karıştırın.
Bu karışımı tavukların üzerine döküp, harmanlayın.
Bir yumurtayı ayrı bir kapta sütle iyice çırpın,
ardından tavuk parçalarının üzerine dökün.
en son mısır nişastasını katıp, 5-6 dakika bekletin.
Bu arada (teflon olursa daha iyi olur) tavada yağı kızdırın.
Sosta beklettiğiniz tavuk parçalarını
tek tek birbirlerine yapıştırmadan yağa atıp, kızartın.

Baharatlı tavuk kızartma malzemeleri

300 gr tavuk göğüs eti

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı hardal

1 çay kaşığı biberiye

1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi

1 çay kaşığı kekik

4-5 dal taze soğan sapı

2 yumurta

1 su bardağı sıvıyağ

Tuz, karabiber

Baharatlı tavuk kızartma hazırlanışı

1 diş sarımsağı ezip hardal ve biberiye ile karıştırın.
Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayıp hardallı karışımı ekleyin.
Karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Taze soğan saplarını kıyıp bir kaseye alın.
Ekmek içi, kekik ve karabiber ilave ederek karıştırın.
Yumurtaları bir kasede tuz ilavesiyle çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın.

Hazırladığınız ekmekli karışımı düz bir tabağa yayın.
Etleri önce çırpılmış yumurtaya sonra ekmekli karışıma bulayın.
Kızgın yağa atıp hızlı ateşte kızartın. Ateşi kısıp 5-6 dakika daha pişirin.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kizartma, soslu, soya soslu tavuk kızartması, tavuk, tavuk kızartma sosu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Salsa Soslu Tavuk ASYA Tavuk Yemekleri 0 14.03.13 02:28
Ekmek Kızartma Makinesi İcadı - Ekmek Kızartma Makinesinin Bulunuşu - Ekmek Kızartma İpek İcatlar ve Buluşlar 0 17.07.11 23:57
Soya Soslu Tavuk Berfin Tavuk Yemekleri 0 07.08.08 17:12
Yesil Soslu Tavuk Sarma ÇisiL Tavuk Yemekleri 0 13.07.08 10:00
Fırında başemel soslu tavuk ÇisiL Tavuk Yemekleri 0 13.07.08 09:54


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:10 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2