Konu: Astroloji
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.03.08, 04:41   #4 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Astrolojinin Türleri

Astrolojinin TürleriAstroloji bilgisi bir çok alanda uygulanabilir niteliktedir. Astrolojinin sonsuzluğunda bir Astrolog tıpkı pozitif bilimlerde olduğu gibi belirli bir alanda uzmanlaşmaktadır. Bu alanların en başta gelenleri aşağıdadır.

DEVLETLER VE POLİTİK ASTROLOJİ;
Devletler ve devletler arası politik olayların, gelişimini inceler. Devletlerle ilgili bu alan, dünya veya politik astroloji adı altında ayrı ve önemli bir çalışma alanıdır.

BÖLGESEL ASTROLOJİ;
Şehirler Astrolojisi ile aynıdır, fakat belirli bölgeleri de inceler.

ŞEHİRLER ASTROLOJİSİ;
Şehirleri ve genelde şehirlerdeki oluşumları inceler.

HÜKÜMDARLAR (LİDERLER) ASTROLOJİSİ;
Hükümdarlar ve liderler ile ilgili incelemeler yapar.

IRKLAR ASTROLOJİSİ;
Irkların oluşumlarını ve kültürel gelişimlerini inceler.

ÜLKELER ASTROLOJİSİ;
Devletler astrolojisine bağlı bir koldur,ve ülkelerin kuruluş anlarına göre incelemede bulunur.

METEOROLOJİK ASTROLOJİ;
Hava şartlarından jeolojik olaylara kadar fiziksel (sel, depremler vb) olayları inceler.

BİREYSEL ASTROLOJİ;
Bireyin yeteneklerini, karakterini, olumlu veya olumsuz eğilimlerini inceler. İnsanın doğum zamanı ve yerine göre çıkarılan bir yıldız haritası, insanda mevcut olan potansiyelleri ve buna göre belirlenen geleceği hakkında çok iyi bilgiler verir. Çocukların davranış biçimlerini anlamak, onlarla daha iyi ilişkiler kurmak ve yakın çevredeki insanları tanımak için karakter analizleri çok işe yarayabilir. Başarılı bir meslek hayatı için para ve iş açısından yıldız haritası çok çeşitli şekillerde kullanılabilir. Şöhret şansı, ortaklık sorunları, para şansı, şansın veya şanssızlığın arttığı yıllar, aylar hatta günler tahmin edilip gözlenebilmektedir. Sağlık açısından olası hastalıklar, kaza, ölüm şekli, hatta bazen ölüm zamanı tahmin edilebilir.

SAATLİK ASTROLOJİ;
Herhangi bir sorunun yanıtını almak için sorunun sorulduğu zaman ve yere göre çıkarılan yıldız haritası sorunun geleceği hakkında fikir verir.

SEÇİM ASTROLOJİSİ;
Doğacak bebeklerin daha şanslı bir hayata sahip olmaları için döllenme zamanının planlanması veya ana karnında iken doktorca tahmin edilen doğum zamanının, yine doktor tarafından verilen zaman sınırları içinde sezaryen gibi imkanlar da değerlendirilerek kontrol altına alınması yönünde astrolojik çalışmalar yapılabilir. Daha şanslı bir geleceğe sahip olmaları için bir şirketin kuruluşu, bir evlilik anlaşmasının imzalanması, bir müzik kasetinin piyasaya sürülüşü, vb gibi başlangıç noktalarının zamanı önceden astroloji ile planlanabilir.

DAVRANIŞ ASTROLOJİSİ;
Davranış astrolojisi günümüz psikoloji bilgilerinden yararlanarak haritaya yeni boyutlar katar.

KALITIM ASTROLOJİSİ;
Doğum haritasında genetik faktörleri araştırır.

TIBBİ ASTROLOJİ;
Doğum haritasında kişinin sağlığı hakkında bilgiler verir.

AİLE ASTROLOJİSİ;
Toplumun en küçük birimi olan aileyi ve onu oluşturan bireyleri inceler.

EZOTERİK ASTROLOJİ;
Astroloji görünen maddi yaşamla ilgili konuların yanında, görünmeyen, gizli olan ruhsal seviyedeki, ruhsal evrim, karma, maji çalışmalarında zaman tespiti gibi mistik ve majik konularla da uğraşır. Astroloji, okült bilimlerin uygulamalarından iyi sonuçlar alınması konusunda anahtar teşkil eder. Bu uygulamalar mantıksal olarak doğa ve insanlar üzerindeki astral etkilerin gerçekliğinden kaynaklanır.


--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla