Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.09.11, 23:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni

Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni





Sayın Müdürüm, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Öğrenciler;

Bugün milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin 85. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Sözlerime başlarken Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, şükran ve rahmetle anıyorum.

Sevgili Öğrenciler, Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, bizlere bırakılmış büyük bir miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir inanç ve ortak iradeyle kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur.

Sevgili Öğrenciler, Cumhuriyet kısaca halkın yönetimi demektir. Cumhuriyet’te “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”. Halk kendisini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığıyla kullanır. Bu yönetimde yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır. Milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir. Çünkü Cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak olmalıdır.

Değerli öğrenciler; insanoğlu akıllı, irade sahibi ve sorumlu bir varlık olarak yaratılmıştır. Bu tür hususlarla mücehhez bir varlığa yakışan idare şekli hiç şüphesiz Cumhuriyettir. Cumhuriyet hürriyetin anasıdır, yükselmiş ruhların idare şekli ve insan şerefine en layık olanıdır. Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Cumhuriyet yüksek ahlâki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet idaresi, faziletli ve namuslu insanlar rejimidir.”

Sevgili Öğrenciler, anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu ilkeye göre bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan Cumhuriyetin temelini, ülkesine sadakatle bağlı tüm yurttaşların eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır. Demokratik Cumhuriyet ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her vatandaşın ortak varlığıdır.

Cumhuriyetin meşruiyeti ve kuvveti, ortak tarih, kader ve amaç birliği ile vatandaşlık ve millet kimliği ilkelerine dayanır. Millet kelimesi sözlük anlamı itibariyle "yürümek" kökünden gelir. Bunun tarihsel, sosyo-politik anlamı milletin tarihteki ve günümüzdeki yürüyüşüne gönüllü olarak katılan herkesin bu milletten olduğudur. Demek ki "millete" etnik köken, din, mezhep, toprak aidiyetleri ile değil gönüllü birliktelik ile katılınır. Vatanımızın her karış toprağı ve yurttaşlarımızın her bir ferdi bölünmez bir bütünlüğü oluşturmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trakyalı hep bir soyun evlatları ve aynı cevherin damarlarıdır.” Milletimiz sevinçte, kederde, zor günde ortak kader anlayışına sahip çıkmıştır. Doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle kadın-erkek, yaşlı-genç demeden, kan ve gözyaşlarıyla nice destanlar yazmıştır. Bu yüzden Çanakkale’de Edirneli Mehmet’le, Diyarbakırlı Hasan yüzyıldır yan yana yatmaktadır. Bu yüzden bugün sınır boylarında Sivaslı Ali’yle, Şırnaklı Ömer omuz omuza nöbet tutmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm fertleri kardeşçe ilelebet yaşayacaktır ve bizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.


Değerli öğrenciler, “Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi” en kutsal görev kabul eden, “bana bir harf öğretenin kölesi olurum” diyecek kadar ilim aşığı bir medeniyetin evlatları olan bizlere atâlet, tembellik ve taklitçilik yakışmıyor. Bize yakışan ilimde, irfanda, sanatta, adalette, hoşgörüde, cesaret ve şecaatte insanlığa önderlik etmektir. Hedefimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi “muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır”. Bu hedefe ilerlerken medeniyeti ve teknolojiyi her taraftan kabul edeceğiz lâkin bizi biz olmaktan men edecek, milli manevi değerlerimizi yok edecek kültürel yozlaşmadan kaçınacağız. Bizim kimsenin bozulmuş ve kokuşmuş yaşam tarzına ve kültürüne ihtiyacımız yoktur. Medeniyetimiz ve tarihimiz içinde bize örnek olacak büyük şahsiyetler sayılamayacak kadar çoktur. İbn-i Sinâlar, Biruniler, Uluğ Beyler, Mevlânalar, Hacı Bektaşlar, Mimar Sinanlar, Alparslanlar, Fatihler ve niceleri. Şunun bilinmesi gerekir ki bizler Yahya Kemal’in dediği gibi “kökü mazide olan âtîyiz”. Özümüze döndüğümüz vakit Doğu ve Batı’nın gıptayla bakacağı konuma şüphesiz tekrar kavuşacağız.

Sayın Müdürüm, Değerli Arkadaşlarım, Sevgili Öğrenciler; bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin **. kuruluş yıl dönümünü tekrar tebrik ediyorum. Bu kıymetli günün ülkemizin ve milletimizin birliğine, bütünlüğüne ve yeniden şahlanışına vesile olmasını temenni ediyorum, saygılar sunuyorum.


Cumhuriyetle ilgili Sitemizde Bulunan Yazılar.


Cumhuriyet Bayramı ile İlgili Özlü Sözler
Cumhuriyet Bayramı ve Çocuk Resimleri
Cumhuriyet Bayramı Şiirleri
Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni
Atatürk’ün Cumhuriyetle Ilgili Sözleri
Cumhuriyet Bayramı Niçin Kutluyoruz
Cumhuriyet Bayramı ( Genel Bilgi )
Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk Resimleri
Cumhuriyet’in Getirdiği Temel Hak ve Özgürlükler
Cumhuriyet Oratoryosu
Cumhuriyetin 15. Yıl Nutku 29 Ekim 1938
Cumhuriyet Ve Atatürk
Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor
Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni
Cumhuriyet Bayramı /29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Cumhuriyet Bayramı İle İlgili Resimler-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resimleri
Cumhuriyet 88.Yılı Resimleri - Cumhuriyet Bayramı Resimleri
Cumhuriyet Bayramı İle İlgili Resimler-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resimleri
Mustafa Kemal'de Cumhuriyet Düşüncesinin Doğuşu ve Cumhuriyetin Nitelikleri


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile İlgili Öğrenci Konuşma Metni
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İle İlgili Öğretmen Konuşması
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile İlgili Öğrenci Konuşması
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı (Bülent CAN MART )
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şiirleri
29 Ekim ile İlgili Afişler - Cumhuriyet Bayramı Afişleri
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile İlgili Kompozisyon
29 ekim cumhuriyet bayramı ile ilgili yazı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İle İlgili Açılış Konuşması
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resimleri
29 Ekim cumhuriyet Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile İlgili Öğrenci Konuşma Metni
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile İlgili Öğrenci Konuşması - Cumhuriyet Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İle İlgili Öğretmen Konuşması
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ile Ilgili Piyes (tiyatro Oyunları Skecler)
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ile Ilgili Piyes (tiyatro Oyunları Skecler) (2)

Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla