Konu
:
Çingene Yahnisi - Çingene Yahnisi Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
20.12.11, 23:31
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:48
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Çingene Yahnisi - Çingene Yahnisi Tarifi
Çingene Yahnisi - Çingene Yahnisi Tarifi
Malzemeler
1 kg. kemikli parça kuzu,
15 adet arpacık soğanı,
2 adet havuç,
3 çorba kaşığı margarin,
1 adet yeşil biber,
1 çay kaşığı kekik,
5-6 adet taze patates,
6-7 adet mantar,
1 çorba kaşığı domates salçası,
yeterince tuz, karabiber, maydanoz.
Hazırlanışı
Koldan parçalara bölünmüş kuzu eti, dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevrilir. Margarin ilave edilip, yağ kızmaya başlayınca ayıklanmış soğanlar katılır. Beraber karıştırılarak biraz kavrulur. Bir bardak sıcak su ilave edilerek etler pişmeye bırakılır. Etler yumuşarken doğranmış yeşil biber, havuç, bütün olacak şekilde patatesler, kekik ve karabiber, mantar, ezilmiş domates salçası ilave edilerek biraz daha su eklenir. Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ateşten alınıp, servis yaparken üzeri kıyılmış maydanozla süslenebilir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.
Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA
www.tualimforum.com
Bu Gün Bir Derdinmi Var?
Berfin
Açık Profil bilgileri
Berfin - Özel Mesaj gönder
Berfin - Daha fazla Mesajını bul