Konu
:
Tavuklu Keşkek - Tavuklu Keşkek Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
20.12.11, 23:43
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:48
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Tavuklu Keşkek - Tavuklu Keşkek Tarifi
Tavuklu Keşkek - Tavuklu Keşkek Tarifi
1 tavuk (mümkünse köy tavuğu)
2 soğan,
2-3 diş sarımsak,
1 demek maydanozun sapları,
birkaç karanfil,
kaba tuz
500 gr. buğday
2 tatlı kaşığı kimyon, istenirse tane kimyon da ayrıca konabilir
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
3-4 yemek kaşığı gram tereyağı
Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Tavuğu yıkayın ve içine maydanoz ve üzerine karanfil saplanarak dörde bölünmüş soğanları yerleştirin. Tavuğun içini 1-2 kaşık tuz ile ovalayın ve tencereye yerleştirin. Üzerine bol kaynar su dökün ve 1 saat kadar pişmeye bırakın. Eti kemiklerinden ayrılacak hale gelince suyunu ayırarak süzün. Maydanoz ve soğanı atın ve tavuğun etini lokmalara bölün. Buğday ve tavuk etlerini tencereye koyun ve tavuk suyunu süzerek ekleyin. Gerekirse buğdayın üstünü 3-4 parmak geçene kadar daha su ilave edebilirsiniz. Kapağını kapatın ve helmelenene kadar pişirin. Servis yaparken tereyağını kırmızı biber ile kızdırıp yüzüne verin. İsterseniz maydanozları da incecik kıyıp kızgın tereyağına ekleyebilirsiniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.
Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA
www.tualimforum.com
Bu Gün Bir Derdinmi Var?
Berfin
Açık Profil bilgileri
Berfin - Özel Mesaj gönder
Berfin - Daha fazla Mesajını bul