Konu
:
Acem Pilavı Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
09.09.12, 17:50
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:48
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Acem Pilavı Tarifi
Acem Pilavı Tarifi
Malzeme Listesi
250 gr. kuzu kuşbaşı
3 su bardağı pirinç
3 adet havuç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı Karabiber
Yeteri miktarda Tuz
Acem Pilavı Hazırlanışı ve Yapılışı
Pirinç ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilir.
Tencereye margarin koyulup kuzu kuşbaşı etler eklenir.
Etler suyunu bırakıp çekene Kadar kavurulur.
Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz eklenir.
Bu arada kavurmaya devam edilmelidir.
2 bardak su koyulduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir.
Havuç kibrit şeklinde doğranıp tencereye koyulur ve 15 dakika daha pişirilir.
Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyulup su kaynayınca pirinçler ilave edilir.
Çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene Kadar pişirilir.
Servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun!..
--------------Tualimforum İmzam--------------
Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.
Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA
www.tualimforum.com
Bu Gün Bir Derdinmi Var?
Berfin
Açık Profil bilgileri
Berfin - Özel Mesaj gönder
Berfin - Daha fazla Mesajını bul