tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Makarnalar-Pilavlar
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Makarnalar-Pilavlar Makarna yemeği tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Acem Pilavı Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
812

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 09.09.12, 17:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:46
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Acem Pilavı Tarifi

Acem Pilavı Tarifi

Malzeme Listesi
250 gr. kuzu kuşbaşı
3 su bardağı pirinç
3 adet havuç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı Karabiber
Yeteri miktarda Tuz


Acem Pilavı Hazırlanışı ve Yapılışı

  • Pirinç ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilir.
  • Tencereye margarin koyulup kuzu kuşbaşı etler eklenir.
  • Etler suyunu bırakıp çekene Kadar kavurulur.
  • Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz eklenir.
  • Bu arada kavurmaya devam edilmelidir.
  • 2 bardak su koyulduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir.
  • Havuç kibrit şeklinde doğranıp tencereye koyulur ve 15 dakika daha pişirilir.
  • Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyulup su kaynayınca pirinçler ilave edilir.
  • Çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene Kadar pişirilir.
  • Servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun!..
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
acem, acem pilavı, acem pilavı hazırlanışı ve yapılışı, acem pilavı tarifi, acem pilavı yapılışı, pilavi, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Bulgur Pilavı Tarifi ASYA Makarnalar-Pilavlar 2 03.11.20 12:26
Arpa Şehiriye Pilavı - Arpa Şehiriye Pilavı Tarifi Tarifi ASYA Makarnalar-Pilavlar 1 31.05.19 13:58
Pirinç Pilavı - Pirinç Pilavı Tarifi Tarifi ASYA Makarnalar-Pilavlar 1 18.04.19 17:20
Acem Lalesi - Eschscholzia Californica Hazan Bahçe Bitkileri 0 07.11.08 00:19
Acem Pilavı ASYA Makarnalar-Pilavlar 0 01.09.08 13:27


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:32 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2