Konu
:
Avci Sosu
Tekil Mesaj gösterimi
16.04.08, 05:35
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Çiçek
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 175
Konular: 67
Puan Grafiği
Rep Puanı:1138
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 21
7 Mesajına 13 Kere Teşekkür Edlidi
:
Avci Sosu
AVCI SOSU
MALZEME ; 1 LİTRE
125 gram Margarin 200 gram Mantar dilimlenmiş
50 gram Arpacık soğan ince kıyılmış 250 gram Domates
200 ml Sek beyaz şarap 1 litre Demi glace sos
1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
;Margarini derin bir tavada eritin.Mantarları atıp renk aldırmadan biraz sote edin.Arpacık soğanları tavaya ilave edin ve 2-3 dk kısık ateşte pişirin.Domatesi ve beyaz şarabı ekleyin.Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektiriniz.Demi glace sosu ilave ediniz ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.Oluşan kefi alınız.Tuz ve karabiberi ilave edip servise sunun.
NOT ;BU SOS IZGARA VEYA SOTE ET ,KÜMES HAYVANLARININ YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR.
Çiçek
Açık Profil bilgileri
Çiçek - Özel Mesaj gönder
Çiçek - Daha fazla Mesajını bul