Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.07.14, 22:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Evde Poğaça Yapımı

Evde Poğaça Yapımı


Sabah kahvaltılarında fırından yeni çıkmış, tazecik, sıcacık peynirli, patatesli veya zeytinli poğaçalara hayır diyecek insan pek yoktur herhalde. Ya da beş çayında. Poğaçalar harika tamamlayıcılardır. Kahvaltıları, beş çaylarını lezzetleriyle süsler, iştah açarlar. Dengeli ve düzenli beslenmek adına bu iştahın kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatmamıza gerek yoktur herhalde.

Peki, nasıl yapılır poğaça? Şimdi güzel bir peynirli poğaça tarifi verelim.


Malzemeler:

5 su bardağı un

½ paket yaş maya

1 su bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt (daha çok suyu)

½ çay bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı toz şeker

2 yumurta

Su

Tuz

İç harcı için: beyaz peynir, kaşar peynir ve maydanoz; üzeri için: yumurta sarısı, susam ve çörekotu gerekecektir.

Yapılışı:

Karıştırma kabına öncelikle unu koyun. Unun ortasını havuz gibi açıp içine mayayı koyun ve üzerine sütü, sıvı yağı ve yoğurt suyunu ekleyin; yumurtalardan birini de kırın. Unun üzerine tuzu ve toz şekeri de döktükten sonra yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Bunun için ihtiyaç varsa yoğururken biraz ılık su kullanabilirsiniz. Yoğurma işini mümkün olduğunca iyi yapın ki hamur daha sonra kabarabilsin.

Hamuru hazırladıktan sonra mayalanması için beklemeye alın. Bu sırada iç harcı hazırlayın. Beyaz peyniri bir kapta ezin veya ezilmiş olarak kaba koyun. Üzerine kaşar peyniri rendeleyin ve doğranmış maydanozları ekleyin. Bir yumurtanın akını da ilave ederek karıştırın. Yumurtanın sarısını ayrı bir kapta muhafaza edin.

Mayalanma aşaması tamamlandıktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve masanın/tezgâhın üzerinde hamur parçalarını açıp her birinin içine harç koyun ve özenli bir şekilde kapatın. Hazırladığınız poğaçaları bir yandan yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürdükten sonra susam ve çörekotu serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayın, açın ve ısındıktan sonra poğaça tepsisini fırına koyun. Poğaçaların üstü kızarana kadar pişirme işlemine devam edin.

Afiyet olsun.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla