Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.07.14, 22:45   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ayran Aşı Çorbası - Ayran Aşı Çorbası Tarifi - Ayran Aşı Çorbası Tarifi Yapılışı

Ayran Aşı Çorbası - Ayran Aşı Çorbası Tarifi - Ayran Aşı Çorbası Tarifi Yapılışı






Malzemeler:

4 su bardağı yoğurt.
1 su bardağı nohut.
Bir miktar su.
Bir miktar tuz
Nane
1 su bardağı yarma


Tarife başlamadan, bir gece önceden yarmamızı ve buğdayımızı ıslıyoruz. Buğdayın ve yarmanın suyunu süzüyoruz. İkisini de farklı tencerelerin içine alıyoruz. Tencerelere üstlerini örtecek kadar su koyup haşlıyoruz. Haşlama işlemi bittikten sonra buğday ve yarmayı tek bir tencereye alıyoruz. Tekrar üstlerini örtecek şekilde su ekliyoruz ve kaynatıyoruz.

İstediğimiz miktarda tuzu yoğurda atıyoruz. Tencerede yarma ve buğdayla kaynamakta olan sudan kepçeyle alıyoruz ve yoğurda ilave ediyoruz. Ilık olan yoğurdu yavaş yavaş tencerenin içine döküyoruz. Bu arada sürekli karıştırıyoruz. Karıştırmayı bırakmıyoruz bırakırsak kesilir.

Malzemeler kaynamaya başlayınca altını tamamen kapatıyoruz. Balkon veya soğuk bir yerde soğumaya alıyoruz. Buzdolabına koymayın çünkü sıcakken zarar verebilir.

Çorbanın sosu: Ayran aşı çorbasına aynen mantı sosu gibi bir sos çok yakışıyor. Bir miktar katıyağ ve pulbiber gerekli. Sosun sırrı pulbiber dengesini iyi ayarlayabilmekte. Fazla olursa yanarsınız. Katıyağ ve pulbiberin altını yakıyoruz. Ateşte bir miktar beklettikten sonra ateşi kapatıp çorbanın üstünde gezdirebilirsiniz. Bu arada sosu yaparken içine nane de ilave edilebilir.

Çorbanın içine küp küp doğranmış salatalık ve nane katanlar da var. Bu sizin isteğinize kalmış. Afiyet olsun.


alıntı
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla