Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.07.08, 15:10   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kakaolu Bisküvili - Vişneli Parfe

Malzemeler
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 10 adet sade ya da kakaolu petibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • Taze ya da dondurulmuş vişne
Muhallebi İçin
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
Yapılışı
  1. Öncelikle şeker, un ve sütü bir tencereye koyarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ayrı bir kapta krem şantiyi hazırlayın. Kram şantinin kıvamının güzel olması için sütün soğuk olmasına dikkat edin, sonucu gerçekten etkiliyor.
  2. Pişen muhallebiyi soğumaya bırakın. Ben genelde lavabonun içini suyla doldurup tencereyi içine oturtmayı tercih ediyorum. Soğuyan muhallebinin içine krem şantiyi ekleyip karıştırın, ama çok fazla değil.
  3. Hazırlanan kremanın içine bisküvileri kırın. Ben bisküvileri "neredeyse ufaladığıma" dair eleştiriler alsam da, bu haliyle de güzel oldu. Ama biraz daha büyük parçalar olsa daha hoş olabilirdi, katılıyorum.
  4. Bisküvilerin üzerine vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
  5. Parfeyi koyacağınız kalıbın içini vişnelerle döşeyin. Ben derin dondurucudan çıkardığımız vişneleri -haliyle- çekirdekli olarak kullandım. Taze vişe çok daha lezzetli olurdu. Ayrıca belki çekirdeklerini ayırma fırsatım da olurdu.
  6. Vişnelerin üzerine bisküvili kremayı dökün, üzerini düzleyin. Derin dondurucuda dondurun. Donan parfeyi ters çevirip dilimleyerek servis edin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla