Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.04.09, 10:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Sakızlı Paskalya Çöreği

Sakızlı Paskalya Çöreği Tarifi



Malzemeler

5,5 su b. un
1 p. yaşmaya
1 su b. tozşeker
1 su b. sıvıyağ
1 su b. süt
3 yumurta
1 p. damla sakızı
1 fiske tuz

Üzeri için
1 yumurta sarısı
File badem

Hazırlanışı
Karıştırma kabına sütü ve mayayı alarak eritin. Daha sonra üzeri için 1 sarısını ayırdıktan sonra diğer yumurtaları ilave edin. Damla sakızını az şekerle havanda döverek karışıma ekleyin. Sonrasında üzerine mısır yağını da ekleyerek sıvıları iyice çırpın. Daha sonra un,1 fiske tuz ve şekeri de ekleyerek karıştırın. Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir kıvam elde edin. Yoğurduğunuz hamuru 6 bezeye ayırarak rulo yapın. Boyu 1 karış olacak şekilde uzatın. Saç örgüsü şeklinde sararak 2 çörek elde edin. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürerek file bademleri serpin. Vaktiniz varsa 15-20 dk. kadar mayalandırın. Daha sonra 170 derecede kızarana kadar pişirin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla