tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Pastalar ve Börekler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Pastalar ve Börekler Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sakızlı Paskalya Çöreği
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
875

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 21.04.09, 10:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Sakızlı Paskalya Çöreği

Sakızlı Paskalya Çöreği Tarifi



Malzemeler

5,5 su b. un
1 p. yaşmaya
1 su b. tozşeker
1 su b. sıvıyağ
1 su b. süt
3 yumurta
1 p. damla sakızı
1 fiske tuz

Üzeri için
1 yumurta sarısı
File badem

Hazırlanışı
Karıştırma kabına sütü ve mayayı alarak eritin. Daha sonra üzeri için 1 sarısını ayırdıktan sonra diğer yumurtaları ilave edin. Damla sakızını az şekerle havanda döverek karışıma ekleyin. Sonrasında üzerine mısır yağını da ekleyerek sıvıları iyice çırpın. Daha sonra un,1 fiske tuz ve şekeri de ekleyerek karıştırın. Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir kıvam elde edin. Yoğurduğunuz hamuru 6 bezeye ayırarak rulo yapın. Boyu 1 karış olacak şekilde uzatın. Saç örgüsü şeklinde sararak 2 çörek elde edin. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürerek file bademleri serpin. Vaktiniz varsa 15-20 dk. kadar mayalandırın. Daha sonra 170 derecede kızarana kadar pişirin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
coregi, paskalya, sakizli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Sakızlı Dana Yahni - Sakızlı Dana Yahni Tarifi - Sakızlı Dana Yahni Yapılışı Başak Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 08.12.13 01:04
Anadolu Çöreği Tarifi - Anadolu Çöreği Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri Başak Pastalar ve Börekler 0 01.05.13 22:17
Paskalya Yumurtası Resimleri - Paskalya Yumurtası Fotografları - Paskalya Yumurtası Okyanus Fotograflar Resimler Animasyonlar 1 08.10.12 22:50
Paskalya çöreği (fındıklı) Okyanus Pastalar ve Börekler 0 25.02.08 19:55
paskalya çöreği (fındıklı) Güllü Pastalar ve Börekler 0 20.02.08 21:49


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:54 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2