Konu: Çiğ Börek
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.02.08, 07:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kedi
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Çiğ Börek



MALZEMELER

200 GR Kadar kıyma
3 adet büyük baş rendelenmiş kuru soğan
1 paket kuru maya
2 su bardağı kadar ılık su
alabildiği kadar un
tuz, karabiber

YAPILIŞI
* Ilık suya kuruma konur mayanın kabarbası için beklenir.
* bir miktar un yoğurma kabına elenir. unun üzerine biraz tuz serpilir. Kabaran maya ile un yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. üzerine nemli bir bez örtülerek oda sıcaklığında 45 dakika kadar bekletilir.
* Bu arada kıyma, kuru soğan, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılır
* Kabaran hamur unlanmış tezgaha alınır. Hamurun gazı çıkana kadar yoğurulur. Hamurdan liman büyüklüğünde parçalar koparılır. merdane ile açılır. içine kıymalı karışım konur. ağzı kapatılır. keskin bir bıçakla, veya hamur ruleti ile etrafi kesilir. bol kızgın yağda kızartılır
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla