Yerel Yönetimler 2007 Final Soruları ve Cevapları        Yerel Yönetimler 2007 Final Soruları ve Cevapları    1- Karma ekonomi   *İkili ekonomi     2- Bir malın faydasının rakamlarla ölçülebileceğini   *Savunan Marshall    3- Hangisi kamusal mal değildir diye bir soru  *Zaruri mallar    4- Eğirim,sağlık ve konut gibi mallar eğerlendirilmiş mallar    5- İktisadi kriterlerle ilgili soruydu sanırım   *Gelirlerin yerelleştirilmesi    6- Yerel yönetimlerin görevleri ile ilgili   *Kentiçi yolların bakımı,onarımı    7- Firma üreteceği malın türünü miktarını saptarken neye önem verir   *Özel fayda    8- Kentlerdeki yoğun nüfusun azaltılması ve genişlemenin önlenmesi  *Kentlerin amenajmanı    9- Sadrazamın temsilcisi   *Beylerbeyi    10- İller Bankasının görevleri: Şıkları tam hatırlamıyorum ama *kredi sağlama * teknik yardım *payların *dağıtılmasında aracılık dışındaki şık olacak    11- Belediyelin yapmaları gereken hizmetlerin tek tek belirtilmesi ilkesi  *Liste İlkesi     12- İl Genel Meclisi   *İlçeler adına seçilen üyelerden oluşur    13- Köy muhtarı ve ihtiyar meclisi üyelerini seçmeye hakkı olan kadın erkek köylülerden oluşan organ  *Köy Derneği    14- İmece ile kaçar gün çalışılacağını kim belirler  *İhtiyar Meclisi    15- Bir projenin planlama v.s aşamalarında kamunun ve yerel topluluk üyelerinin katılabilmeleri  *Proje demokrasisi    16- Ulusal düzeydeki yarı kamusal mal  *Yükseköğretim.    17- Fransadaki Yerel yatırımların finansmanına yönelik yardım türü  *Teçhizat sübvansiyonları    18- İsviçre deki yerel yönetim yapısı  *Konfederasyon-kanton-komün    19- A.B.D deki yerel yönetimlerin gelirleri ile ilgili bir soru vardı  ...    20- Belediyelerle ilgili soru   *Fransa örnek alınmıştır              |