Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.08.09, 04:56   #5 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Nobel Fizik Ödülleri Alan Fizikçiler

2001
Eric A. Cornell - Wolfgang Ketterle & Carl E. Wieman
Alkali atomlarının seyreltik gazlarındaki Bose-Einstein yoğunlaşmasını başarmaları ve condensate'lerin özelliklerini çalışmalarından ötürü Eric A. Cornell,Wolfgang Ketterle ve Carl E. Wieman' a verilmiştir.

2002
Raymond Davis Jr. - Masatoshi Koshiba & Riccardo Giacconi
Kozmik neutrinoların tespitlerinden dolayı astrofiziğe yapmış oldukları katkılardan, Raymond Davis ve Masatoshi Koshiba'ya, X-ışını kaynaklarının keşfine önderlik eden astrofiziğe olan katkısından dolayı Riccardo Giacconi'ye verilmiştir.

2003
Alexei A. Abrikosov - Vitaly L. Ginzburg & Anthony J. Leggett
Süperakışkanlar ve süperiletkenler teorisine yaptıkları katkılardan dolayı verilmiştir.

2004
David J. Gross - H. David Politzer & Frank Wilczek
Kuvvetli etkileşimler teorisinde asimtotik serbestliğin keşfi nedeniyle verilmiştir.

2005
John L. Hall - Roy J. Glauber & Theodor W. Haensch
Dünya yörüngesindeki uydulardan yararlanarak küresel yer saptamada da kullanılan lazerle (GPS) en hassas yer ölçümlerine katkıları nedeniyle verilmiştir.

2006
John C. Mather & George F. Smoot
Evrenin doğuşu, galaksi ve yıldızların oluşumunu anlamayı sağlayan 'kara madde ve kozmik arka plan radyasyonun açısal farklılıklarını' (anizotropi) keşfetmelerinden dolayı ödüle layık görülmüşlerdir.

2007
Albert Fert & Peter Grünberg
Nano-teknolojisinin gerçek bir uygulaması olan GMR adıyla bilinen ve IBM tarafından bulunan ve disk kapasitelerini çok yüksek düzeylere çıkartmayı amaçlayan bir teknolojiyi bulmalarından ötürü almışlardır. Bu teknoloji oldukça kuvvetli manyetik okuyucu kafaların kullanılmasıyla gerçekleşmektedir. Bilgisayarın sabit disklerine kayıtlı bilgilerin okunması tekniğinde devrim yaptıkları gerçektir. Araştırmacılar çalışmalarını ayrı olarak yürütmüşlerdir. Fransız Fert ve Alman Grünberg'in keşfettiği GMR teknolojisinin enformasyon ve iletişim alanına büyük etkisi oldu. Özellikle günümüzde tüm sabit disklerde kullanılan okuyucu kafaların yapımına imkan veren bu teknolojiyle sabit disklerin kapasitesi de artırıldı.

2008
Makoto Kobayashi - Toshihide Maskawa & Yoichiro Nambu
Doğada maddenin en küçük parçasının en az üç familyasının varlığını tahmin eden kırılmış simetrinin kökenini keşifleri nedeniyle ödüle layık görülmüşlerdir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla