Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.11.09, 04:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Mihmandar Tatlısı

Mihmandar Tatlısı


HAMURU
250GR. margarin
1 su b. sıvıyağ
1 su b. yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 kğ un yada alabildiğince un

ŞERBETİ
3 su b. şeker
3 su b.su
kaynatılacak ateşten almadan önce varsa 2-3 damla limon sıkılacak

İÇİ
1,5 Su b. ceviz istenirse miktar arttırılabilir
3 çorba kaşığı şeker

YAPILIŞI

yağ,yoğurt,margarin,yumurta elle karıştırılır
unun içine karbonat eklenir ve karışıma ilave edilir yumuşak kıvamda hamur elde edilir (poğaça hamuru gibi) 10 parçaya bölünür.

hamur parçaları (bezeler) elle açılarak dört parmak genişliğinde tepsinizin uzunluğu kadar parçalar elde edilir
ceviz şeker karışımı uzunlamasına hamurun kenarına konularak uzunca bir rulo oluşturulur ve rulolar yağlanmış tepsiye dizilir bu işlem tüm hamura uygulanır.

fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir ve hazırlanan soğuk şerbet üzerine dökülür.
servis yapmadan önce ikişer parmak genişliğinde (3cm) kesilir.
aiyet olsun.

Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 04:54 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla