tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Bayram Tatlıları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Bayram Tatlıları Bayram tatlıları tarifleri,baklava,şöbyet,kadayıf,lokma...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mihmandar Tatlısı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
500

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.11.09, 05:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Mihmandar Tatlısı

Mihmandar Tatlısı


HAMURU
250GR. margarin
1 su b. sıvıyağ
1 su b. yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 kğ un yada alabildiğince un

ŞERBETİ
3 su b. şeker
3 su b.su
kaynatılacak ateşten almadan önce varsa 2-3 damla limon sıkılacak

İÇİ
1,5 Su b. ceviz istenirse miktar arttırılabilir
3 çorba kaşığı şeker

YAPILIŞI

yağ,yoğurt,margarin,yumurta elle karıştırılır
unun içine karbonat eklenir ve karışıma ilave edilir yumuşak kıvamda hamur elde edilir (poğaça hamuru gibi) 10 parçaya bölünür.

hamur parçaları (bezeler) elle açılarak dört parmak genişliğinde tepsinizin uzunluğu kadar parçalar elde edilir
ceviz şeker karışımı uzunlamasına hamurun kenarına konularak uzunca bir rulo oluşturulur ve rulolar yağlanmış tepsiye dizilir bu işlem tüm hamura uygulanır.

fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir ve hazırlanan soğuk şerbet üzerine dökülür.
servis yapmadan önce ikişer parmak genişliğinde (3cm) kesilir.
aiyet olsun.

Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 05:54 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
mihmandar, mihmandar tatlısı, mihmandar tatlısı hazırlanışı, mihmandar tatlısı nasıl yapılır, mihmandar tatlısı tarifi, mihmandar tatlısı yapılışı, tatlisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Katmer Tatlısı - Katmer Tatlısı Tarifi - Katmer Tatlısı Yapılışı Başak Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 08.12.13 01:59
Prenses Tatlısı - Prenses Tatlısı Tarifi - Prenses Tatlısı Yapılışı Okyanus Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 12.07.13 02:05
Düğme Tatlısı Tarifi - Düğme Tatlısı Nasıl Yapılır - Düğme Tatlısı ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 03.12.11 03:00
Ayva Tatlısı - Diyet Yemeği Ayva Tatlısı AnGeL Diyet Yemekleri 0 21.07.11 00:39
Sünger Tatlısı (Yoğurt Tatlısı) AnGeL Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 31.03.11 23:16


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:14 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2