Konu
:
Simit Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
26.12.09, 03:46
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Simit Tarifi
Simit Tarifi
Malzemeler
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı çörek otu
1 su bardağı pekmez
2 yemek kaşığı soğuk su
Yeteri kadar un
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına 1 kâse unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suyla eritip unun üzerine ekleyin.
Şeker, tuz ve sıvıyağı yoğurma kabına ilave edip karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin.
15-20 dakika mayalanması için bekletin.
Mayalandıktan sonra her bir hamur parçasını uzatarak simit şekli verin.
Simitleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Kâsede pekmez ve 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın.
Karışımı simitlerin üzerine eşit miktarda sürün.
Çörek otunu simitlerin üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Yanında kaşar peynirle sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul