tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Pastalar ve Börekler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Pastalar ve Börekler Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Simit Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1000

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.12.09, 03:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Simit Tarifi

Simit Tarifi

Malzemeler

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket yaş maya

1 su bardağı ılık su

Yarım su bardağı çörek otu

1 su bardağı pekmez

2 yemek kaşığı soğuk su

Yeteri kadar un

Hazırlanışı,

Yoğurma kabına 1 kâse unu eleyip ortasını havuz gibi açın.

Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suyla eritip unun üzerine ekleyin.

Şeker, tuz ve sıvıyağı yoğurma kabına ilave edip karıştırın.

Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin.

15-20 dakika mayalanması için bekletin.

Mayalandıktan sonra her bir hamur parçasını uzatarak simit şekli verin.

Simitleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

Kâsede pekmez ve 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın.

Karışımı simitlerin üzerine eşit miktarda sürün.

Çörek otunu simitlerin üzerine serpin.

Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Yanında kaşar peynirle sıcak servis yapın.

Afiyet olsun
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
simit, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Simit Görmek - Rüyada Simit Görmek Açıklaması ve Yorumu - Simit Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 20.12.12 01:05
Simit Kebabı - Simit Kebabı Tarifi ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 18.06.12 02:04
Haşhaşlı Simit Tarifi AnGeL Pastalar ve Börekler 0 31.03.11 22:56
Susamlı Simit Tanem Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 22.05.10 22:30
Patlıcanlı Simit Börek tualim Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 25.02.08 09:31


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:01 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2