Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.10, 06:00   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Milföylü Sarma Tarifi

Milföylü Sarma Tarifi


Malzemeler

4 adet yumurta
1 demet pazı
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı galeta unu
1/2 kg'lık milföy hamuru
Yeterince tuz, karabiber, kimyon
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvıyağ



Yapılışı

4 adet yumurtayı katı olarak haşlayıp, kabuklarını soyalım.

kıymaya yeterince tuzu, karabiberi, kimyonu, galeta ununu ve yeterince suyu ilave ederek, yumuşatalım.

Pazı yapraklarının saplarını kesip, bol tuzlu suyun içinde diriliği gidinceye kadar haşladıktan sonra, suyunu süzelim.

Milföy hamurlarının üzerini kapatacak şekilde kıymalı harçtan yayalım.

Kıymanın üzerini de kapatacak şekilde pazı yaprağını yerleştirelim.

Dörde böldüğümüz katı yumurta dilimlerinden, bir sıra pazı yapraklarının ortasına dizelim.

Daha sonra, milföy hamurunun önce bir kenarını yumurtaların üzerine doğru kapatıp, sonra da diğer kenarını kapatarak hazırlayalım.

Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim.

Önceden ısıttığımız 180° C ısılı fırında kızarıp renk alıncaya kadar pişirelim.

Fırından çıkardığımız sarmaları sıcak sıcak servis yapalım.

Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat 20:02 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla