Konu
:
Milföylü Sarma Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
02.01.10, 06:00
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Milföylü Sarma Tarifi
Milföylü Sarma Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
1 demet pazı
250 gram
kıyma
2 çorba kaşığı galeta unu
1/2 kg'lık milföy hamuru
Yeterince tuz, karabiber, kimyon
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
4 adet yumurtayı katı olarak haşlayıp, kabuklarını soyalım.
kıymaya yeterince tuzu, karabiberi, kimyonu, galeta ununu ve yeterince suyu ilave ederek, yumuşatalım.
Pazı yapraklarının saplarını kesip, bol tuzlu suyun içinde diriliği gidinceye kadar haşladıktan sonra, suyunu süzelim.
Milföy hamurlarının üzerini kapatacak şekilde kıymalı harçtan yayalım.
Kıymanın üzerini de kapatacak şekilde pazı yaprağını yerleştirelim.
Dörde böldüğümüz katı yumurta dilimlerinden, bir sıra pazı yapraklarının ortasına dizelim.
Daha sonra, milföy hamurunun önce bir kenarını yumurtaların üzerine doğru kapatıp, sonra da diğer kenarını kapatarak hazırlayalım.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim.
Önceden ısıttığımız 180° C ısılı fırında kızarıp renk alıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız sarmaları sıcak sıcak servis yapalım.
Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat
20:02
) değiştirilmiştir..
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul