Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.10, 06:08   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Zeytinyağlı Kağıt Dolması

Zeytinyağlı Kağıt Dolması


Malzemeler:


1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı çamfıstığı
8-10'ar dal deretotu, nane
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı su


Tarifi:

Tencereye zeytinyağı konur, ısınınca çamfıstığı atılır, pembeleştirilir, kuşüzümü katılır, biraz şişince yıkanmış pirinç eklenir.

Malzeme 5 dakika kadar kavrulduktan sonra kıyılmış yeşillik, karabiber, tuz ve 1 su bardağı su konur, karıştırılır, ateşten alınır. 15 dakika demlendirilir.
Bu arada yağlı kağıt yarım dosya kağıdı büyüklüğünde parçalara kesilir, hazırlanan iç kağıdın ortasına konur, her birinin üzerine birer tatlı kaşığı kadar su gezdirilir, paket yapar gibi katlanır, kat yerleri alta gelecek şekilde tencereye dizilir.

Üzerine 1 su bardağı sıcak su gezdirilir, porselen bir tabak kapatılır, sonra kapağı kapatılır, orta-kısık ateş arası konumda 25 dakika pişirilir. Paketler açılmadan ılık olarak servise sunulur.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla