tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Zeytinyağlı Kağıt Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
774

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:08   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Zeytinyağlı Kağıt Dolması

Zeytinyağlı Kağıt Dolması


Malzemeler:


1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı çamfıstığı
8-10'ar dal deretotu, nane
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı su


Tarifi:

Tencereye zeytinyağı konur, ısınınca çamfıstığı atılır, pembeleştirilir, kuşüzümü katılır, biraz şişince yıkanmış pirinç eklenir.

Malzeme 5 dakika kadar kavrulduktan sonra kıyılmış yeşillik, karabiber, tuz ve 1 su bardağı su konur, karıştırılır, ateşten alınır. 15 dakika demlendirilir.
Bu arada yağlı kağıt yarım dosya kağıdı büyüklüğünde parçalara kesilir, hazırlanan iç kağıdın ortasına konur, her birinin üzerine birer tatlı kaşığı kadar su gezdirilir, paket yapar gibi katlanır, kat yerleri alta gelecek şekilde tencereye dizilir.

Üzerine 1 su bardağı sıcak su gezdirilir, porselen bir tabak kapatılır, sonra kapağı kapatılır, orta-kısık ateş arası konumda 25 dakika pişirilir. Paketler açılmadan ılık olarak servise sunulur.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dolmasi, kagit, zeytinyagli, zeytinyağlı kağıt dolması, zeytinyağlı kağıt dolması hazırlanışı, zeytinyağlı kağıt dolması nasıl yapılır, zeytinyağlı kağıt dolması tarifi, zeytinyağlı kağıt dolması yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:22
Zeytinyağlı Domates Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:17
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:10
Zeytinyağlı Patates Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:08
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması ASYA Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 21.08.08 03:05


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:39 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2